Dödsfallen blir fler och fler..

som jag nämnde för ngr mån sedan i min tid blogg joakimramqvisthallin.blogg.se så förutspådde jag på ca 5 000 dödsfall till Midsommar och (var inte så fel ute m tanke på att mina beräkningar gjordes 5-6 mån innan,) 10 000 nu innan årets slut vilket tyvärr kan bli en oroväckande och dyster verklighet så även denna ggn, hoppas det stannar vid 7 000, 🙏..Har även nämnt en del här i nya bloggen också.

Kan nämna en massa orsaker här vad som jag pers anser ha gjorts fel och vem som bär ansvaret men känner att det spelar ingen roll att hänga ut ngr verksamheter, organisationer, regeringar ell enskilda politiker och personer (har och kommer inte bli ngn sådan) och till sist vem lyssnar på lilla mig, 🙄😇🤣? FMH och Regeringen knappast och vanligt folk hur ofta läser dem mina inlägg, 😪? Men hoppas ngr tar ngt till sig, då jag även tänkt skriva lite om detta på Fb också..

Men mina närmsta vänner och släkt som inte trodde på mig i vintras ex, har bara lovordat och berömt mig för mitt tänk, faktaletande och åtagande och särskilt nu i skrivande stund när jag arb i frontlinjen just m viruset och pandemin, en del har lämnat kommentarer som "borde ha lyssnat på dig", "ber om ursäkt för att jag försökte göra dig till åtlöje under det där mötet" etc.. Brukare tala om för dessa personer att det som spelar ngn roll nu är vad vi gör nu, DU och JAG, och den närmsta tiden, inte vad vi borde ha gjort tid, det är just DU och JAG som kan lindra detta och minska spridningen och således även viruset på sikt,☝.. Redan i jan/feb nämnde jag om detta virus som jag antingen fick ell tog reda på av inofficiella såsom officiella källor fr bl.a. Kina och USA som inte många uppenbarligen kände till då eller ville känna till. Även en god vän till mig som väldigt påläst är och jag hade flitiga diskussioner sent in på nätterna, "ngt stort är på väg att hända kunde vi konstatera. Här kan jag nämna att jag är också ganska påläst vad gäller en hel del om länder, politik, sjukvård och samhället vi lever i ,i övr brukar säga så här: jag följer ej bara ngn flock för att ngn trampar framför mig utan jag vill veta och tar oftast reda varför den/det trampar på i just den riktningen, om du förstår vad jag menar?!.

Sedan är jag inte rädd heller som somliga, för många enl mig att verkligen säga vad man tycker och tänker, nog om det nu..

Nu får vi se hur framtiden och dem närmsta månaderna kommer bli och att förutspå den, är svårt men det vi kan göra är iaf ett par saker..

Tänker dela m mig till just dig ngr råd som jag bl.a. själv anammat sedan jan/feb.. Såå här nedan kommer de flesta (får se vilka jag kommer ihåg, LOL 😄 men eftersom jag lever dagligen efter dessa så är det nog inte så svårt, av dessa råd som jag till dig ist kallar bestämmelser och plikter:

1, Håll god hygien, tvätta och sprita händerna ofta, ha alltid m dig en liten handspritflaska i fickan ell ryggsäcken och du sprita inte bara händerna utan ditt ansikte också!

2, Håll avstånd och distans, tänk 2-3 m!

3, Gå bara ut om du måste!

4, Träffa inga som du ej umgås m dagligen ell sover bredvid, alltså dem som normalt ingår i din fam. Således så skapa inga nya kontakter genom ex daiting, vare sig ute ell på dess kontaktappar, loool 🤣..

5, Försök att arb hemifr, rådfråga här din chef, kanske går alldeles utmärkt att arb hemifr 2-3 dgr i v!

6 Handla när det är minst folk i affären, alltså precis vid öppning (som jag brukar) och 15 min innan stängning, gå ensam, fru/man/sambo/barn skall ej följa m! Räcker att 1 pers handlar!

7, Använd tjänsten hembud/lev för att inte ens behöva gå till affären! Här lär du dig också att tänka till ,vad behöver jag/vi närmsta v!

8, Köp dina flesta julklappar på nätet, försök också att göra flera köp m samma lev så hjälper och stödjer vi miljön samtidigt!

9, Gå ej på AW, rest, krog, fik ell medverka i andra sociala sammanhang ell dyl! Detta gäller oavsett omständighet!

10, Tvätta dina kläder oftare!

11, Duscha oftare, du som har pat nära kontakter som mig i ditt yrke, ta för vana att duscha och byt om på arb.

12, Gå ej till tr anläggningar, gym etc men om du "måste" gå dir vid öppning och duscha hemma (som jag och just nu en på kund jag har, ex. kl 05:00) då brukar det vara max 3-4 pers där! Spring och tr utomhus istället ell i ditt hem där du kan åstadkomma mkt effektiva övn (önskas förslag,tr/kost, tveka ej att höra av dig till Ut. I skrivande stund är det den bästa tr pga rådande omständigheter för att inte tala om allt pos som skog, mark och vår natur ger oss.

13, Åk ej kollektivt om du ej måste och välj då tider m mindre rusningstrafik!

14, Investera i en cykel (ej el) om du ej har ngn som kan ta dig t/r till arb om du anser att t.e.x. 5-6 km är för långt gångavstånd för dig!

15, Besök ej dina äldre ell vänner på äldreboenden nu, bara för att regeringen/FMH var korkade att släppa på den tid förordningen!

16, Anv munskydd utomhus, i synnerhet vid folksamlingar och i kollektivtrafiken oavsett vad FMH anser, (har denna myndighet haft och har den rätta strategin tycker du?)

17, Stanna hemma vid minsta symtom och meddela dina anhöriga!

18, Gå och testa dig men enbart om du har symtom! Annars tar du upp onödig tid för dem som verkligen har symtom och som försöker boka ocv verkligen behöver samt för oss personal. Rådfråga via 1177 och/ell/alt ring 113 13 vid ovisshet. Sikta på att alltid ha 2-3 dygn m helt symtomfria dgr innan du kan gå ut igen ell till ditt arb!

19, Ät ej på buffé/pizza/sallads ell lunch liknande serveringar ell allra helst gå aldrig ut och ät! Laga din mat själv ist hemma i ditt hem ist för att beställa mat, ta tillfället i akt och "lär" dig passa på att göra matlådor om du ej normalt gör det, du spar både pengar och tid, dessutom om du har mindre barn hemmavid så låt dem vara m och samlas som kockar i köket, trevligt och gemytligt.

20, Besök ej sjh ell Vc om du inte måste, belasta således ej sj vården i onödan! Med "besök" här syftar jag på om du t.e.x. har svårt att andas ell har väldigt hög feber ell känner dig svimfärdig.

21, Följ nyheterna och det som förespråkas och gäller i just din kommun! Men tänk efter själv också som jag har gjort en längre tid, fråga dig själv, vad kan jag göra, vad kan jag och min fam bidra m ex.?

21, Åk ingenstans över kommande ledigheter och helger utan stanna hemma och inne och ta ej heller emot besök! Det kommer fler vintrar, ty fjällen och alperna försvinner inte.

22, Boka ej/avboka ist tillställningar som, bröllop, kalas, bio, teater, konserter, badhus, bibliotek, museum, nöjesparker, leknöjescenter (som Leos lekland ex! Känns riktigt onödigt i skrivande stund.

23, Hosta och/ell nys i armvecket, anv i annat fall näsduk som du självklart tvättar dsgligen!

24, Rör ej ell peta och klia dig inte i ansiktet!

25, Du som arb inom sj vården, ex hemtjänst ell hemsjukvård vägra att arb om det inte finns tillgång till adekvat skydds utr och ta upp det dir m ansvarigt skyddsombud. Av egen erfarenhet så finns dessa inte alltid på arb,inte ens på platser m mer än 5 anställda utan gå då dir till din chef! Du skall ej försätta dig
själv i en situation som innebär att du själv ell din brukare/pat/kund riskerar att bli smittade, detta vet cheferna om och det yttersta ansvaret ligger hos dem, (du som av ngn anledning härom önskar få kontakt med ngt kommunalt ombud hos Kommunal ell Vårdgivarförbundet kan få namn och dir tlf nr av mig, hälsa fr mig, 😉 då jag har vänner som jag känner bra som sitter på dessa poster relativt högt upp, så bara att be)..

så, det var ngr tips som jag hoppas kan ge ngn ngt ell i vart fall få ngn att tänka till.
Det vi har vart m om genom denna pandemi fr Wuhan i Kina (om den nu kommer därifr?) under detta år är inget som vi vart m om i modern tid vad gäller bakterier och virus och hälsa och sjukdom så självklart blev länderna m dess regeringar och parlament tagna på sängen men jag avslutar m att mkt kunde och kan göras annorlunda!

MED HOPP OM EN MINSKAD SPRIDNING FRAMGENT PASSAR JAG PÅ ATT RIKTA EN SKARP LASERBLICK OCH PEKAR MED HELA HANDEN TILL OCH PÅ DIG SOM EJ FÖLJER SAMHÄLLETS OCH MINA RÅD OCH FÖRORDNINGAR, mer kan jag ej göra! SAMTIDIGT SOM JAG ÖNSKAR ALLA EN RIKTIGT TREVLIG HELG, tänk att det är 2; a Advent redan på söndag. KRAMAR I MASSOR, 🤗..

Gillar

Kommentarer