1; Advent, vi går i väntans tider..

Hej, har du tänt ditt ljus ännu, ngt du alltid brukar ell är det ingen tradition för dig? Skriv gärna och dela m dig. Själv hemma efter långpw och nu tänt mitt ljus..

Kan du DIN HISTORIA? Här delger jag en del av min kunskap och det som poppar upp varje ggn en ggn om året, repeat busnissen vi talar.,😂..

Själva ordet advent kommer från latinets adventus vilket betyder ankomst. Ofta kopplas ordet ihop med Domini, adventus Domini som betyder Herrens ankomst. Tanken om att advent betyder väntan avspeglar mångas syn på adventstiden, det är en nedräkning till julfirandets rika traditioner, goda mat, gemenskap, jul och presenter. Gudfruktiga judar i gamla testamentet väntade på Messias, Herrens ankomst. Josef och Maria väntade på att barnet i magen skulle födas, Herrens ankomst. Vi som tror på Jesus väntar på att han skall komma tillbaks på himmelens skyar, Herrens ankomst. Men vi får också gå tillbaks i tiden och dela judarnas, Josefs och Marias väntan, och vi får vara delaktiga i väntan på Jesu offer på Golgata. Denna väntan hjälper oss att inte ta Herrens ankomst som en självklarhet, men som en Guds nåd som vi får ta emot med tacksamhet..

ÖNSKAR ALLA EN RIKTIGT FIN SÖNDAG OCH ADVENT, kramar fr lilla mig.. 🙏🕯️😇..

Gillar

Kommentarer