Ett öppet brev!

Mitt namn är Joakim Lundell! Jag är en svensk Youtuber och artist som har miljontals följare på sociala medier. Jag har även sociala medier som min arbetsplats.

Jag har varit en idiot i mitt liv och gjort dom flesta fel som existerar.
Men jag är inte där idag! Så jag ber er läsa denna text utifrån den person jag är idag! Inte för den person jag var 2010 i "Kungarna av Tylösand." Inte heller den människa jag var 2012 när jag la upp snusk på min blogg. Och inte heller den person som gjorde pranks 2016. Jag mognar och utvecklas och lär mig för varje dag. Så jag ber er glömma allt annat och läsa detta för den person jag är IDAG. Jag har aldrig gjort detta förut. Att i text skrika rakt ut på hjälp. Jag känner mig idag totalt maktlös. Jag varken sover eller äter längre. Jag mår riktigt dåligt psykiskt. Och detta är endast hur jag mår men Jonna mår ännu sämre! Jonna är min fru, för er som inte känner till det men just nu har vi ett uppehåll pga skit som händer runt oss. Det finns ingen tid för oss helt enkelt.

Jag ser henne tina bort psykiskt och tappa sig själv helt och hoppet om livet. Varje natt gråter hon. Jonna skrattar nästan aldrig längre. Mina hundar ser jag sönderstressade av allt folk som är utanför oss dagligen. Allt runt mig bara rasar!

Det enda jag ser dagligen är videos med skitsnack om mig för att det ger visningar...och är just det hela detta brev handlar om egentligen. Allt fler ser att det funkar att attackera mig och dessa kanaler växer snabbt på skitsnack. Fler hoppar på det, och tillslut blir det omöjligt för mig att försvara mig. Dels för att jag inte vill ha drama på vår kanal, och dels för det är negativt. Ingen vill se Jonna och mig behöva försvara oss i varje video. Föräldrar: tyvärr tror många av era barn på det som sägs i dessa videos då yngre människor endast ser saker i svart eller vitt väldigt ofta. När skitsnack inte längre funkade så drog man till med rena förtal istället. Dessa hatvideos och "roasts" och allt vad det heter resulterar i att folk attackerar oss privat. Dom tar sig in till vårt hem och förstör och trakasserar oss. Folk attackerar min familj fysiskt!
Jag ser mig själv som ledaren av denna familj, att vara den som tar smällarna och vill vara den vuxna som jag själv aldrig fick uppleva, som gör allt för sin familj. Jag skulle inte skriva detta brev om det inte vore så att jag gör allt för dom! Jag blottar mig öppet för er, jag är svag, jag brister snart efter så mycket attacker!

När man har så mycket följare som jag så vill många ha kontakt med mig. Jag svarar ofta Youtubers och hjälper till med råd om dom frågar osv. (Detta är endast ett exempel, utan inget alla jag skriver med gör) Och då har ibland frågan kommit om en co-lab (alltså att göra en video ihop.) Jag svarar alltid nej, då jag oftast ser att personens content med hat om andra ej passar oss. Då gör personen istället en video med rent skitsnack som hämnd för att jag vägrade ställa upp på hatvideos. Då personen vet att detta ger visningar och är det näst bästa efter en co-lab. "Okej jag fick ingen co-lab, så jag kör en ren skitsnack video!

Många gör hatvideos fast dom inte ens tycker illa om mig! Andra för att få kontakt med mig. Problemet är att hos alla dessa kanaler är det en överlägsen majoritet barn som kommenterar då våra äldre följare inte följer youtube så mycket mer än att se videos. Nivån är för låg i kommentarsfälten för att de äldre ska vilja engegara sig och skriva.
De som är yngre dom rotar runt, och hänger med i varenda sväng. Barn är även lätta att påverka och tycker det är coolt när det händer något. Och jag blir alltid centrum för detta då mitt namn ger visningar per automatik. Jag blir sedd som "killen som alltid är i drama". Men på ett halvår har jag ironiskt nog inte nämnt en enda person i våra videos eller sociala medier på ett negativt sätt. Jag blir indragen om och om igen emot min vilja och jag tvingas gång på gång försvara mig emot min vilja. Jag tvingas radera 100-tals kommentarer dagligen! Antingen är det rena dödshot och sjuka kränkningar med ord barn inte ens ska veta. Eller så handlar det om något nån sagt i en video om mig. Alltid samma visa varje dag.

Och många blir arga över det dom tror jag gjort i dessa videos. Så arga att en del av dom kommer hem till oss. Dom trakasserar min fru då hon är ett lättare mål än mig. Även våra hundar. Och då tänker ni direkt "VARFÖR HAR NI INTE RINGT POLISEN?" Polisen står maktlös emot den här typen av brott. Vi kan inte ringa polisen 100 gånger om dagen och uppta ALL deras tid. Dom hjälper oss så gott dom kan. Det finns inte resurser nog tyvärr! Dessa personer som gör dessa videos kommer bli straffade. Men det kommer ta tid, säkert 6 månader minst för ett åtal. Under den tiden hinner dom tyvärr bryta ner oss psykiskt till döds. Jag har gått så långt att jag hotat en person med våld för att sluta. Men dessa personer som agerar mot oss lever tyvärr i en drömvärld där dom tror att youtube är en dokusåpa och att saker är på "skoj". Istället, när jag försöker sätta en gräns, gör dessa personer en video om att jag hotat dom för att skapa mer drama så att dom kan växa sin kanal och få mer tittare. De använder mitt namn för att skapa egna inkomster då de inte har något att erbjuda själva. När jag till sist desperat tappar humöret några sekunder och försöker sätta en gräns en enda gång, så ser dom yngre bara "Jocke gjorde ett hot". Ett hot är olagligt, Jocke ska vara en förebild ju. Och genast hoppar dom på mig. För ett barn är det tyvärr så svart eller vitt. Dom förstår inte vad vi får genomlida och när en människa tar slut. När en människa inte har nånstans att ta vägen och ser sin familj lida och gör allt för att skydda den. För dom är det bara något som händer online.

En annan youtuber som angriper mig kan säga t.ex.: "Jag gjorde det bara för visningar". eller "Jag ville ju bara ha ett offentligt bråk med dig då det är kul med lite drama"
eller "Det skulle vi tjäna på både du och jag".

Men jag är inte den personen idag och tackar nej utan att blinka. Detta är på riktigt.. Detta är ingen drömvärld eller bubbla. Vi Youtubers är inte dataspelsfigurer utan riktiga vardagsmänniskor precis som alla andra. Det är ingen film och show som händer enbart på youtube. Det påverkar det verkliga livet. Våra känslor är riktiga känslor!

Ja. Jag hotade en person på riktigt, i verkliga livet.. Jag hotade personen privat i en chatt där ingen såg! Jag kände det var min enda utväg, Personen har då gått så långt att han tvingar mig att göra allt han säger i stort sett för annars hänger han ut mig och vinklar mig, då han vet att jag inte besvarar drama. Jag får oftast i panik i bibelånga texter där jag försöker förklara mig. Allt för att snabbt försöka stoppa en stor snabb hatvåg så att saker inte ska skena iväg. För det går snabbt, 5 minuter efter nån lagt ut något "expose" smäller det. Och idag hinner jag inte ens förklara mig på 1% av sakerna. Det är så mycket samtidigt nu från alla håll att jag knappt hinner med.

Min snällhet fäller mig alltid, att tro att "jo men dom ändras nog". Det gör dom aldrig, istället ska dom ha mer. Mer shoutouts, mer hot. Dom förstår inte att detta är kriminellt, det är ju på youtube eller hur så då kan det inte vara kriminellt? Youtube är ju bara online och på låtsas. Men det är det inte.

Eller ta de som ofta tillbringar tid med att planera attacker emot mig. Det gör man i hemliga grupper med flera deltagare. "Gör en video om jocke där du exposar han om bla bla". De gör så för att mobilisera en arme av tittare emot en annan människa medvetet. Det är olagligt men detta är för polisen är något helt nytt, brott som inte skett tidigare på samma sätt. Dom är vana vid fysiska misshandelsfall och offer man ser skadorna på. Dom hänger inte med i internet och allt vad som händer där bakom stängda dörrar. Det gör inte youtube heller, eller föräldrar eller skolor. Barnen lämnas oövervakade med personer som sprider hat medvetet och hetsar dem mot andra människor i små "arméer" som de deltar i. Vet du vilken armé din dotter eller son är med på på Internet? Vilken hatklubb de tillhör?

Förr kunde föräldrar enkelt säga "nej denna filmen får du inte se" Eller förvarna "Detta ska du akta sig för". Barnen idag har ingen fallskärm alls, ingen vet dom gör på mobiltelefonen. Och föräldrarna vet inte alls vilka hoten emot barnen är. För i mobiltelefonen så ingår dom i ett spel på youtube. För dom förstår inte skadorna i verkliga livet och konsekvenserna av vad dom skriver.

För varje dag som går blir Youtube mer olagligt. Gränserna saknas helt, då ingen har övervakning över plattformen och åskådarna på dessa videos är oftas väldigt unga. Det finns ingen lärare, eller polis eller nån som håller koll. Många Youtubers inom denna genre har också ett slags nätverk. Där diskuterar dom vem som ska attackeras. Dom peppar varandra till att göra grövre videos. Ingen ser och ingen hör och där bakom sker dessa brott! Jag blir alltid huvudmålet för attackerna då jag drar mest visningar. Men finns andra utsatta också. Allt går ut på medveten sabotage. Att vinkla och förvrida nåt för yngre genom att belysa fel. Det som sker bakom stängda dörrar är grov brottslighet. Planerade attacker inför 10 000 åskådare. Ibland 100 000 tals då mitt namn återigen ger snabba visningar! Ofta kommer även hot från många kanaler. "Ge en shoutout, gör en collab" Blir svaret nej så kommer det en hatisk video emot mig. Jag får alltså leva under ständigt hot.

Vår största målgrupp av tittare är mellan 20-30 år. Men den målgrupp som syns överlägset mest är runt 8-15 år då dessa personer kommenterar och syns mest. Jag anser att större delen av dom har ett sunt tänkande. Större delen sprider kärlek och peppar och försöker ge alla en chans. Jag är otroligt stolt över dem och överlag otroligt stolt över alla unga på internet! De flesta har på egen hand hittat vad som är rätt och fel. Dom har på egen hand lärt sig se en helhet före en enstaka händelse. Denna grupp av yngre är värd en lång och stor applåd!

Men tyvärr får de som sköter sig aldrig utrymme till det då en annan grupp tyvärr tar upp all uppmärksamhet online just nu och det är den vilsna gruppen, som allt växer sig starkare. då drama och grovt språk är roligare än vloggar och annat.
Man söker sig till action, hat och smaskiga detaljer om oss istället. Och språket blir allt värre ju mer "expose" och hatvideos dom tittar på. Barn kan idag i 10 års ålder värre språk än någonsin tidigare. Vi går emot en mörk utveckling som måste stoppas!


Svaret ni alla söker är "YOUTUBE". Era barns beteende, om ni tycker att deras språk plötsligt blivit grovt kommer från "expose" videos. Videos med grovt språk och negativt språk. Videos som enbart handlar om hat emot en annan person.
Att belysa deras misstag och fel dom gjort i livet. Det får inte förväxlas med nyhetsvideos som endast opartiskt berättar om händelser. Nyheter är viktigt oavsett var och så länge nyhetskällan och Youtubern har en god relation och att allt går rätt till med fakta och källor ser jag inga problem i det. Problemet blir när det endast är rent skitsnack och hot om drama och bla bla. Detta leder till 1000 tals dödshot, och våldtäktshot mot Jonna. Ja dom mest sjuka saker ni kan tänka er.

"Jag ska skära halsen av Jonna framför dina ögon bögjävel" "Jag ska flå din hund levande"


Detta är skrivet av BARN!

Det jag skriver ovan är vad som händer online. Det sker lika hemska och värre saker i verkligheten. Stenar kastade på vår hund, 100 tals äggkastningar på fönster, 3 förstörda bilar. Utemöbler förstörda, poolen förstörd, ja i stort sätt ALLT är förstört. Trakasserade dag som natt i hemmet och utanför.

Vi är idag så pass trakasaerade att vi har anställt personskydd. Summan av det hela är att det vi fått utstå är mer än nån borde på 32704328 livstider. Vi är slut, Vi är totalt sönderkörda i huvudena. Jag är labil. Jag är orolig för Jonna. Hon mår verkligen inte bra. Och denna grupp av yngre förstår inte detta alls. Dom förstår inte detta är på riktigt. Att det är privat, EMOT MIN FAMILJ..

I Fredags tog mitt tålamod slut. Jonna blev attackerad i vårat hem medans jag var i Sundsvall. 8 personer runt om lägenheten bankar och skriker överallt. Flera gånger försöker Jonna säga till dom. Jonna hade kommit från sjukhuset efter inre blödningar. Hon hade fått stark morfin och behövde vila. Istället får hon försöka säga åt ungar utanför vad som egentligen alla borde förstå. Att gå därifrån, att sluta. Istället fortsätter dom och Jonna kollapsar. Hon har panik och gråter och och blir helt i chocktillstånd. Hon klarar inte ringa nån och hon kan knappt tänka. Hon pissar typ på sig av panik och smärta. Ändå slutar dom inte och skriker stolt TEAM *****. (Team = en annan Youtube-persons "armé" av följare.) Denna attack kommer på samma dag som denne person lagt ut en video med skitsnack riktat mot mig. Orsak till videon; att jag inte svarade personen på 6 dagar. Det spelar ingen roll vad man gör för de här människorna, de vill bara ha ammunition så att de ska kunna hitta en attackvinkel på mig som ger mycket visningar.

Att uppleva och höra Jonna efter attacken mot vårt hem, när hon väl kunde ringa och prata var hemskt. Jag tänker bara, "tänk om hon varit gravid och fått missfall". Vad hade jag gjort med dom som gjort detta?? Mot den personen som gjorde videon som påverkade dom till detta? Jag hade använt våld det vet jag! Jag vill inte sluta där, och jag vill inte heller att den dagen ska komma! Därför ber jag om hjälp nu! Dessa personer känner 0 ansvar för vad deras följare gör. Det kvittar att t.om barnen själva säger att dom påverkats att göra detta. Dom fortsätter fast dom ser hur jag och Jonna mår.
Dom planerar sina videos på tider som dom vet vi ska göra något roligt. Allt för att få mig mer ur balans, då jag antar en labil Jocke är en roligare Jocke. Ju mer labil, ju mer fel och ju mer"expose"..

En expose-video är egentligen inget mer än ett angrepp på misstag alla människor gör ibland! För det är just det, jag är mänsklig. Vill man leta fel så hittar man, alla har sina styrkor och svagheter. Problemet är att mina svagheter ger visningar. Och dom svagheterna används för att istället rikta rent hat emot mig. Samt berätta om det som något överdrivet hemskt ,och sedan så lägger man dessutom till lite lögner och kryddar på för att fler ska tänka: "Den där jävla Jocke asså".

Ibland kommer det videos med kritik emot mig. Bra videos med rättvis kritik jag bör ta åt mig av. Men då är dessa andra fientliga personer där direkt! Snappar upp all kritik.. Gör snabbt en egen video där dom använder citat från kritikvideon. Sedan kryddar på, Överdriver och lägger till lite kränkningar och hat. Och så blev plötsligt bra kritik till en hatstorm istället.

Youtube är de laglösas paradis för tillfället.
Profiler och kreatörer på Youtube tjänar svart på vitt pengar på att göra brottsliga handlingar. Jag kan köpa som en del säger "gör man skit får man skit". Absolut ska jag ha kritik för dom snedsteg jag gör precis som alla andra. Men detta är något helt annat. Jag har pressat mig själv emot perfektion nästan pga ständiga påhoppen. Tillslut ursäktade jag nästan allt jag gjorde, för att slippa drama! Ibland har jag erknnt saker jag inte gjort för att skitsnacket ska sluta. Tänker:, "Om jag ber om ursäkt så kanske det hjälper" Men inser idag att det aldrig handlat om några fel jag gör.
Utan för att jag ger klick och visningar, jag är aktuell och framgångsrik.

Vi säger, som ett tanke-experiment, att folk tog livet av sig pga våra spökjakter. Att anhöriga säger att personer fått ångest av dom och tagit sina liv svart på vitt. Då hade vi såklart slutat, annars blir ju vi avtryckare om vi vet om vad som kan ske. Och här handlar det inte om några videos med hög kvalité med mycket tid bakom. Det handlar om att vara avtryckare på en drama video.

Vet personen innan att folk kommer attackera oss? Varför gör man det då? Då gör man ju det medvetet! Dessa personer har inte den minsta empati för hur vi mår nu. Nu är istället bästa tiden att hoppa på oss. Labila och sårbara och då finns det chans till sociala utspel. För yngre personer förstår inte att alla knäcks tillslut. Då gör man saker desperat och handlar i impuls då det handlar om ens familjs säkerhet! Därför slutar detta aldrig, då det hela tiden blir mer som utövar detta, vilket ger mer klick. Och tillslut är jag över hela Youtube. Vilket dom flesta på youtube nog kan se, alltid på trender.. "JOAKIM LUNDELL BLA BLA" Den tror jag alla som använder youtube eller är kreatör själv har sett. Det ena växer det andra. Jag förstår att icke insatta i mitt och Jonnas liv blir trötta. Fan, jag hade spytt att behöva se mig varje dag på en thumbnail för en drama video. Efter ett par veckor hade jag med sagt: "Den där jävla Jocke och all jävla drama runt honom" Det blir en mänsklig reaktion när man ser det dagligen. 

Men sanningen är att jag inte varit iblandad i ett enda drama. Alla är startade av en motpart som jag inte besvarar. Jag får ALDRIG berätta min sida av det hela. Jag får aldrig försvara mig! Jag tvingas bara ta stryk och stryk och stryk. Tvingas istället via ord på snap kommunicera snabbt när det blir kaos. Det blir ofta labilt, svårläst och osammanhängande. Och att besvara dessa expose videos är för mig otänkbart. Hur ska något sluta om man matar det hela tiden? Då är jag inte bättre själv när jag gör en video som jag vet kommer ge hat. Alltså blir jag maktlös. Då jag vägrar hänga ut dessa personer och berätta sanningen. För dom får dessa personer hat även om det är sanningen! Och då skulle hjulet av hat bara rulla vidare om och om igen. HELT maktlös sitter jag här idag Jag är rädd, har gråten i halsen och är orolig för min familj. Vi bryts ner till pulver och det finns ingenstans att fly.

Till det ekonomiska och bostadsituationen.
Vi har som sagt valt att vara offentliga personer tänker säkert många här redan. Över 100 000 har youtubekanaler i Sverige typ. Alla börjar av olika anledningar, Vi ÄLSKAR filma vilket ni nog redan vet. Vi brinner för kvalité av hög klass som spökvideos, badvideos, nöjesparker osv. Man glömmer bort världen utanför lite, det blir som siffror. WOW 2 MILJONER TITTARE! Man förstår inte riktigt hur galet det är och vi förstod inte heller att det skulle växa till denna nivå! Då hade vi med handen på hjärtat aldrig gjort detta, då man blir så offentlig. Jag och Jonna är idag två av Sveriges absolut mest offentliga människor. Det är inget man räknar med när man filmar med en kamera för 2000kr hemma i vardagsrummet hos Jonnas mamma "Lottie". Men idag finns ingen återvändo, eller just för tillfället iallafall. Kommer lägga all sanning på bordet! Många säger "Sluta med Youtube, Ta en paus, Åk iväg en vecka".. Tro mig vi hade gjort det om det var möjligt! Men det är inte möjligt. Samma fråga som vi alltid får också är "Varför bor ni på bottenvåningen".
Vi tecknade denna lägenhet 1 år innan vi flyttade in och stod på kö i månader för att ens få en chans på lägenheten, det råder EXTREMT bostadsbrist i Sverige. Vi bodde t.om hos Jonnas mamma innan. Saker är mer komplicerade än många tror. Vi driver ett bolag med 7 anställda idag. Varje månad ska alla ha lön. En del anställda har en familj att försörja också. Vi har personskydd som kostar massor. Slutar vi göra videos så måste vi ta bort det enda skydd vi idag har. Pengar måste in med andra ord annars går man i konkurs och utan pengar kan man inte betala hyra.


Med andra ord blir vi istället både arbetslösa och bostadslösa med en konkurs hängande över oss som gör att det syns i våra papper för all framtid vilket är negativt! Första året som nyföretagare är också extra jobbigt då det är mycket utgifter. Vi har även precis haft bokslut vilket kostade en hel del. Med andra ord, vi kan för tillfället inte sluta med Youtube. Det är våran inkomstkälla och utan den blir vi ännu mer utsatta. Då blir vi utsatta personer utan ekonomi istället. Vi måste därför vara starka och jobba på tills i höst. Då kommer det in pengar från musiken och andra större projekt vi gjort! Men till dess så finns det inga genvägar hur mycket ni än vill hitta dom. Kommer det lösning som fungerar på alla punkter så kommer vi ta den! Just nu är det 100 faktorer som väger in om vi kan flytta! Vi kan inte heller byta jobb på en dag då vi sitter på kontrakt. Vi har flertal kontrakt med projekt vi signat för 2 år sedan som måste slutföras. Att flytta utanför Norrköping är just nu inte heller möjligt. Som sagt, Jag förstår att ni vill komma med lösningar! Men återigen tro oss, Vi gör ALLT.... Hela dagarna går åt att beräkna och räkna och hitta lösningar som kan funka!

JAG VÄDJAR TILL ER ATT LÄNKA DETTA TILL ALLA SOM SOM NI VET ÄR EN FÖRÄLDER MED BARN SOM TITTAR PÅ YOUTUBE...

SAMT LÄNKA DETTA PÅ VARENDA TV KANALS FACEBOOK SIDA OCH VARENDA NYHETSSIDA OCH VARENDA RADIO OCH TIDNING I LANDET...


Endast genom att Youtube börjar granskas kan detta ta slut.

Och detta måste sluta!
Min fru klarar inte mer!
Vi orkar inte mer...
Jag vill inte behöva skada nån i självförsvar.

SNÄLLA HJÄLP OSS!!!!!

Gillar

Kommentarer

hildatilda
hildatilda,
MAY
,
Har läst din bok...så jävla bra angående Jonna vet jag inget om hennes uppväxt. Hoppas ni har det bra och att ni får en bra framtid kram
Lia
,
...känns inte riktigt okey, men frågar ändå. Behöver din hjälp på en fråga. Finns tid & lust att svara på ngt till ngn helt okänd, Men så lika, så Skriv gärna ”& make my day better”Love your book!
avliota,
snäla älskar godiss s
avsh07001
avliotashureci,
ällskar godiss
avsh07001
Syster yster
,
Hej Jocke, ber dig om din hjälp med en sammanblandning av dig och min brors telefonnummer. Detta gör att han får massor med telefonsamtal (30-40 samtal om dan) där unga människor tror att dom ringer dig. Antagligen har någon notering/kommentar gjorts på Youtube där spridningen verkar finnas. Hör gärna av dig till mig via min mail.
Frasse_,
du är fake ahahahhaha
nouw.com/frasse_
pia Svensson
,

Hej!
Älskar dig och denna sida <3<3<3<3<3
Jag vill tipsa er om länkar som gör att jag sparar mycket pengar varje månad.
Här shoppar jag allt från mode, märkeskläder, skönhet, hälsa och inredning.
Hoppas det funkar för dig/er med!!! Kramar <3<3<33<3
Campadre:
https://campadre.se/tipsa/7817?utm_source=mgm&utm_medium=sharelink&utm_campaign=7817
Lyko:
https://referme.to/9vACAmo
Best secret:
https://www.bestsecret.se/r.htm?rc=K5UKQ33DLZE4S&c=se&utm_campaign=copylink_invitation&utm_medium=copylink&utm_source=invitation&utm_content=registration
Refunder:
www.refunder.se/b/Spara50

andersstorm
andersstorm,
Du är fantastisk💖Och även din fru💕
nouw.com/andersstorm