Andra dagen började med en tidig frukost i argentinska mått mätt, 07.30. Vitt bröd och Nutella skulle stärkas oss att ta oss mot högsta toppen under vandringen, Portillio Argentina (Porten till Anderna), 4300 meter över havet. Det var en underbar morgon och solen strålade under hela dagen. Vandringen gick väldigt bra och vi nådde toppen som vi skulle. Egentligen skulle vi ha åkt jeep ca 800 höjdmeter. Vi valde att gå istället vilket medförde att vandringen tog rätt många timmar. När vi kom fram väntade vi på att våra tunga ryggsäckar och vårt tält skulle dyka upp, dessa bars av mulor. Tälten sattes snabbt upp så vi kunde umgås med våra nya argentinska vänner över lite tapas och vin. Det gick även att få sig en drink efter maten, Campari och apelsinjuice. Drinken smakade extra gott efter en lång vandringsdag. Vi åt sedan en sen middag och tittade lite på stjärnorna. Jag sov riktigt gott den natten!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

​Första vandringsdagen började med att vi lastade in oss i vår gula jeep från 1969, som skulle ta oss till vår startposition. Idag var det en kort vandring där tanken var att vi skulle börja acklimatiseras oss för den höga höjden. Tullstoppet tog i det här fallet bara två timmar, kan ta över fyra timmar om man har otur. När vi väntade på att bli klara i tullen bjöds det på värmande kaffe och te gjort på blad från ​kokabusken. Inte helt övertygad att man dricker samma te i väntan på den svenska tullen..... När vi kom fram bjöds det på argentinsk asado (grill) där huvudingrediensen är kött med korv som tillbehör. Vi fick även lite grönsaker till. Senare på kvällen testade jag på mate, en populär dryck i Sydamerika som dricks ur en kopp med ett sugrör av metall. Samma kopp skickad runt bland alla runt bordet. Mycket viktigt att dricka upp allt innehåll innan koppen fylls på och skickas vidare. Vissa sov i tält men vi fick lite lyxigare platser med egen säng.

Likes

Comments

Nu har vi åkt vidare från Buenos Aires till Mendoza och sedan vidare till Tunuyan. Tunuyan är sista stoppet innan vi beger oss upp i Anderna. I Buenos Aires packade vi ihop alla våra saker, vilka är rätt många, tryckte in oss i hissen och hoppades att vi inte vägde för mycket. Vi flög till Mendoza och checkade in på vårt mycket trevliga hotell, med en lite pool på baksidan. På programmet stod det bland annat vinprovning och glassätning. Om ni reser till Argentina får ni inte missa deras glass, riktigt god. I Mendoza träffade vi även vår reseledare Raul, från Sverige. Lördagskvällen, som också var Alla hjärtans dag, avslutades med en middag på en trottoar i Tunuyan​. Tre män som träffats för första gången samma dag, en flaska rött vin och ett band som spelade spanska kärleksbalader. Kanske inte den förväntade Alla hjärtan dagskvällen, men ett mycket trevligt och lite oväntat stopp på vår resa till Anderna. Nu ser vi fram att snart få börja vandra.

Likes

Comments

Snart dags att lämna storstaden för vår fortsatta resa mot Anderna. Vi laddade batterierna inför vandringen med en hotellfrukost i sockrets tecken, 3,5 timmar stadsvandring med vår mycket duktige guide Martin, lyxig lunch på Park Hyatt, bästa italienska glassen samt en rundtur på operan. En pampig opera med kanske världens bästa akustik, oavsett var man sitter. Nu känns det som vi börjar bli beredda på sex dagar utan bekvämligheter som varmvatten och internet och ser fram emot en storslagen natur och inte minst en argentinsk grillfest över öppen eld under stjärnorna.


Likes

Comments

Första dagen i Buenos Aires var mycket trevlig och händelserik. Först bekanta sig med omgivningen runt hotellet och lunch. Sedan jakt efter en bankomat där utländska kort fungerade. Efter några timmars promenad så hittade vi en. Detta firades med en svalkande jordgubbsdrink (alkoholfri). På kvällen upptäckte jag att jag tappat mitt VISA kort. Ringa och spärra kortet, kolla kontot, beställa nytt kort.... Var lite svettigt ett tag. När det var dags att lägga sig var det 27 grader utomhus, i Anderna kan det vara under noll. Ac:n ställdes in på 20 grader för att börja en stegvis acklimatisering mot att sova i tält i Anderna. :)

Likes

Comments

På Landvetter såg vi en väldigt fin solnedgång, när resan mot Sydamerika startade. Eftersom det är semester och KLM serverade öl även till oss budgetresenärer, så fick semestern börja med en kall öl. Nu är vi incheckade på hotellet i Buenos Aires och funderar lite på hur vi skall få med all packning på vandringen över Anderna........

Likes

Comments