Vad du bör tänka lite extra på

Något som jag tänkt lite på det senaste är faktiskt på just hur vissa kommenterar. Jag menar, vad vill ni egentligen när ni kommenterar typ "Hej! Fin blogg, kolla in min blogg" på ett inlägg där någon lagt ner säkerligen massor av tid för att få ihop det bra. Jag får känslan av att ni egentligen inte menar den första delen "fin blogg" utan ni kommenterar just för att ni då tror att ni garanterar att få en till besökare? Svaret är nej. Risken att du inte ens får ett besök eller ett svar på den kommentaren är faktiskt större än om du istället skulle läst inlägget och kommenterat utifrån vad du läst. Gör du det, då får du ju automatiskt ett klick på din blogg + en 'dialog' vilket innebär fler kommentarer! Vilket jag antar är det som ni kanske är ute efter?

En annan sak som också stör mig är folk som skriver samma sak i kommentarerna som dem lägger på andras bloggar. Exempel: "Hej just nu har jag lagt upp bilderna från min resa, kolla gärna in", "Har massor av tips på bloggen, hoppas du vill kika in!"
Samma sak där ju, varför inte bara läsa inlägget som jag istället har skrivit, kommentera utifrån det, vilket betyder att jag måste svara på din kommentar, klickar då in på din blogg och då läser jag väl antagligen de du skrivit som du vill ha så mycket läsare till? Tycker jag att dina tips eller din utlandsresa intresserar mig så kollar jag ju in det isåfall. Men det är inget som du behöver gå in på min blogg och kommentera. Gör dig istället till en läsare som iallafall verkar bry sig. Folk som i sin tur sedan läser kommentarerna på till exempel min blogg, kommer att klicka in på din blogg om du skrivit en kommentar som har med inlägget att göra. Det är tyvärr sällan som folk klickar in på en bloggaddress som skrivit en 'reklamkommentar'.

Så tänk er för när ni kommenterar för guds skull. Var inte så fruktansvärt kalla och tro att ni är på en högre nivå än vad ni egentligen är. Tänk er för, jag vet att en del av dem som kommenterat så kanske inte tänkt egentligen. Men har man lagt ned tid på ett inlägg och får en kommentar som "Fin blogg, kolla in min" eller någon annan sorts reklamkommentar så känns det faktiskt ganska så surt. Läs igenom inlägget innan du kommenterar och tänk efter om det är värt att lägga den onödiga kommentaren som skriker uppmärksamhet eller om det istället kanske är bättre att lägga en kommentar som är relaterad till själva inlägget.
För, vad för sorts kommentarer vill du själv ha när du lagt ned tid på ett inlägg?
Jag lovar er alltså att ni kommer få det där besöket på er blogg utan att skriva de där sista som "besök min blogg". Det som gäller är som sagt bara att kommentera något som är relaterat till själva inlägget. Eller, så skriver du självklart att bloggen är fin, men självklart bara om du tycker det.

Ursäkta att jag kanske tog i mycket. Vi alla olika, och vi tycker alla att olika saker är okej. Jag menar absolut inte att ni inte får tipsa om era tävlingar och sånt. För det får ni gärna! Men ni som kommenterar såhär måste alltså skärpa till er.
Jag som ibland får likande såkallade 'reklamkommentarer' eller såna kommentarer som bara skriker uppmärsamhet kommer jag i fortsättningen förmodligen inte att svara på. Kalla mig gärna dryg, om ni så tycker det. :)

Gillar