Skolstart och att bli "vuxen"

Min lillebror bland annat började skolan igår. Så ja, skolorna är väl igång på de flesta ställen i vårt avlånga land nu. Det känns faktiskt konstigt. Konstigt att jag inte behöver gå upp 7.12 längre för att sätta mig på bussen påväg till skolan och spendera x-antal timmar där tillsammans med klassen. Sen bege mig hemåt igen med bussen för att sätta mig och plugga. Det känns jättekonstigt. Faktiskt. Men samtidigt känns det också skönt. Det är klart att man efter ett tag antagligen lär känna sig lite vilsen. Den där självklara strukturen finns ju inte längre. Min fina klass finns inte den heller längre, våra mentorer har fått nya elever och våra klassrum är nu fyllda av nya vilsna ettor istället. Att veta att man har skolan måndag-fredag är en trygghet som inte längre finns, och det kan jag medge skrämmer mig lite. Men annars är det skönt att jag är färdig med de stora skolmåstena här i livet. Nu framöver väljer jag allt själv och det jag väljer själv då är till 100% upp till mig att fixa och ordna med.

Planen är att vila själen ett tag från skola. Bland annat det sista året på gymnasiet nu var tufft och jag trodde helt ärligt inte att jag skulle fixa det. Det var så illa så det inte var helt säkert om jag skulle ro det i land och få ta studenten i tid. Men vet ni? Jag gjorde ju det!! Under sommaren har jag varit sysselsatt nu med att jobba hos mamma i hennes café. Men tyvärr är det inget som kommer löna sig något större nu under vintern, så det kommer mestadels varra stängt. Och det är ingen inkomst som går att leva på för min del. Så jag måste med andra ord se mig om efter ett annat jobb.

Tids nog ska jag söka vidare också och börja skolan igen. Jag velar lite mellan (för tillfället) tre olika utbildningar och jag vill vara helt säker innan jag söker in. Känns helt galet jätteonödigt att söka in något och efter ett tag känna "varför sökte jag det här och inte det andra?". Nu har jag ändå tid till att tänka lite och tänker då göra det. Under tiden ska jag jobba och leva livet lite. 😊
Bjuder på lite arkivbilder 😉

Gillar