Six Flags, New Orleans

Nu är vi framme vid det sista inlägget på det här, haha. Men som sagt, jag antar att ni vid det här laget antagligen förstått att jag tycker det här är rätt intressant men också himla hjärteskärande med allt som har blivit så övergivet. Att det innan var så mycket och nu bara mörker, tomhet och total bortglömdhet. Nu har vi då kommit till det som påverkade mig allra mest. Det här är alltså en park Six Flags i New Orleans, på 140 hektar som är totalt ödelagt. Eller som snarare blev det efter orkanen Katrina som var under 2005. Orkanen slet verkligen hjärtat av det roliga och nöjet ur denna parken. Bilderna är tagna 2011, alltså nästan 6 år efter att orkanen Katrina försökte svälja New Orleans och Six Flags. Källa till både text och bildern hittar ni här.

Det var hela 75 bilder, ni hittar dem alla i länken ovan. Så ja, jag har inte tagit med alla för det hade blivit ett alldels för stort och långt inlägg. Har helt enkelt rensat ut de mest "viktigaste" och tilltalande.
"Om du inte visste de nyheter om vad orkanen Katrina gjorde med New Orleans och Six Flags så är det här fotot taget den 14de september 2005. Här var Six Flags nedsänkt i någon meter högt vatten under två veckor efter orkanen."
- Det var ju en stor park?!
"Kusligt tyst i den övergivna nöjesparken. Cool Zone är obehagligt, det är som ett illavarslande omen om vad som komma skall i den övergivna och bortglömda nöjesparken Six Flags."
Bild från 2011 då fotograferna var här och tog dessa bilder.
"En gång i tiden var Six Flags fylld av barnens skratt - nu är det ledsamt, tyst och surrealistiskt. Ogräs och rost kommer från åkattraktionerna, men det är en lång väg tills naturen återvinner övergivna Six Flags."
Huvudingång ↑

"Detta gröna vraket är Jester."

"Urbex."

Six Flags tjänstemän hävdade att 70-80% av parken var skadad eller förstörd. Den nedlagda parken är för dyr att bygga om eller överge. Så dem sitter helt enkelt och väntar på att det ska förfalla helt. Parken är stängd för alltid och inte bara för stormen. Det är en dyster påminnelse om Six Flags förmodligen aldrig återfår sin ära och goda tiden för dess Hey-dag."

Vad tycker ni om sånt här? Känns det inte så tråkigt? Riv det eller sätt någon rik jäkel på att bygga upp det igen. Grunden för allt finns ju, även om det var under någon meters vatten i två veckor så står ju ändå typ allt kvar ändå? Så himla tråkigt att viljan inte är större än så.. Att naturen ska ta hand om återvinningen på det :(

Gillar