Senior Gelj

Uppdatering 23 juni 2015: Senior var min nya kompis. Han åkte vid detta datum hem igen och vår resa tog vid detta datum slut.

​Senior är alltså min nya kompis, född -04. Han är en varmblodig ridtravare men följer dock inte de "normala" för att vara en klassisk travhäst kroppmässigt. Det är en maffig häst på ca 163cm i mankhöjd. Mycket muskler, mycket häst. Han är inriden och fortsatt kontinuerligt riden och tränad av en dressyrryttare vid namn Maria Enander. Det är med andra ord en mycket välriden häst och kan bli lite vad man gör honom till. Enligt henne ska han ha väldigt lätt för öppna, sluta, skänkelvikningar samt att även ha honom på tygel, vilket såklart kanske inte är bland vanligheterna då det gäller just travhästar.


Vi var och tittade på honom den 1a maj och han var då ett riktigt nervvrak. Hoppade till för ett litet ljud i diket och skulle ha full koll på precis allt i sin omgivning. Anledningen till detta är att han togs av från travbanan bara nu hösten 2014. Tyvärr så fanns det ingen möjlighet för mig att provrida honom så jag fick bara ta en liten promenad med honom vid sidan av. Jag kände redan då att det skulle bli mycket jobb och att det var otroligt mycket häst.

Vi åkte hem och jag hade mycket tankar som snurrade i huvudet. Ägaren till Senior sa att det var helt okej att ringa Maria för att prata om Senior då hon känner honom på ett helt annat sätt. Så jag ringde till Maria och fick lite mer kött på benen, som också ledde till mitt beslut att ta emot hästen. Hon sa att denna häst verkligen är värd tiden. Han behöver bara komma ner på jorden lite först. Jag har inte bråttom utan han ska få sin tid, precis som Senco har fått, till att landa i allt nytt. Sen att han också rätt så nyligen är avtagen från tävlingar så behöver han komma in i nya rutiner där vardagen inte längre består av stenhård träning.Vi hämtade honom den 30de maj och vi jobbar nu på relationen och har fokus på att han ska bli lugn och trygg i sig själv.
Detta är ett stort projekt! Han har nu också en egen kategori där allt om honom och vår resa kommer att publiceras. Hoppas ni hänger med!

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229