Frågor & Svar

Hur går det med Cassi nu? Börjar ni hitta varandra?
Ja, verkligen! Det känns verkligen som om att hon tycker om mig och tja.. Litar lite på mig. För att ge något exempel på vad jag menar så var min faster med i stallet för ett tag sedan. Vi gick först en liten promenad med henne och tog sedan in henne första gången ensam i stallet. Jag smet snabbt iväg och hämtade borstarna och min faster stannade kvar med Cassi på stallgången. Då jag hade greppat tag i ryktlådan och skulle börja gå tillbaka så gnäggar Cassi och jag hör även att hon stampar runt lite på stallgången. Men så fort hon såg mig igen så lugnade hon sig. Många gånger det känts så, att hon lugnar sig så fort hon får se mig.. Har kommit lite sent till stallet några gånger så att hästarna redan varit inne när jag kommit. Har då fått ta ut dem på stallgången och mocka lite fort. Cassi har alltid fått stå med huvudet "bort" så jag hamnar i ögonvrån på henne, och hon är lite orolig då. Har lite svårt att stå still och sådär, absolut inte att det är farligt, men lite orolig. Provade att ha henne åt andra hållet igår, så att jag hela tiden var i synhåll och inte i ögonvrån för henne, då stod hon helt blickstilla och såg väldigt tillfreds ut, haha. Gullehästen ❤ Så ja, det börjar kännas som om att vi hittar varandra, hihi!

Finns det något negativt som du stött på med Cassi än?
Nja.. Det är väl isåfall hennes eventuella sadeltvång. De första gångerna jag red henne på hemmaplan så blev hon väldigt frustrerad när sadelgjorden skulle spännas. Hon kickade lite smått med ena bakbenet och vände sig med huvudet för att "nafsa" (var bara i luften och inte på mig, men man förstod vad hon ville framföra med det). Däremot, förra gången jag red henne så brydde hon sig inte alls. Så det gäller att ta det extremt lugnt, prata med henne och berömma henne mycket så fort man spänt ett hål och hon inte gjorde något. Och det funkade! Annars finns det än så länge som jag ser som negativt.

Hur går det med Senco?
Det går bra och han mår bra! Tanken för honom är att han ska få en typ medryttare inom snar framtid. Det kommer eventuellt en imorgon som jag ska känna av läget med. Det är ju jätteviktigt för mig att det är någon som har samma tänk som mig. Senco kommer ju alltid vara min ögonsten även om jag köpt mig Cassi som troligen är min drömhäst. Jag kan inte sticka under stolen att det är lite jobbigt att han inte får lika mycket tid, kärlek och uppmärksamhet som när han var ensam om min tid. Därav ska han troligen få en medryttare så att han kan få känna att han står i centrum till 100% åtminstone en dag i veckan.

Gillar