En smått galen uteritt

Alltså.. Jag måste bara dela med mig av dagens uteritt med Cassi.
Först och främst så blåste det en del, vilket kan göra en häst ytterligare lite mer "på" om den är lite osäker och är på ett nytt ställe. Ni vet ju nu att Cassi är lite halvt osäker på gården vi står på nu, speciellt vid kalkonerna, hönsgården och fåren. Nu har de även utvidgat hägnet för kalkonerna så de är ytterligare lite närmare grusvägen och fåren är flyttade till en annan hage mer bredvid hönsgården. Så även då blev Cassi lite tittig på nytt på det här, nästan precis när det hade lagt sig haha, klassiskt va..😉 Hur som helst så gick det ändå relativt bra, hon vill fort ta sig förbi kalkonerna bara och lugnar sig relativt snabbt så fort hon bara kommit sig en bit ifrån. Så hon är ändå duktig tycker jag.

Väl sen ute på turen så satt jag länge och funderade på vilken tur jag skulle ta. Blev till slut att jag styrde ner mot klassikern längs vattnet. Nästa fundering blev sedan på om jag skulle ta grus- eller skogsväg först. Velade länge men beslutade mig tillslut för att ta grusväg först så jag fick längst uppförsbacke med mjukt underlag. Dock fick jag lite halvt ångra det då jag kom ner till näst sista biten av grusvägen för där stod en megastor älg och åt en liten bit ifrån vägkanten där jag behövde passera för att komma dit jag ville. Så jag red först förbi avfarten och fortsatte lite till på grusvägen i hopp om att älgen kanske skulle flytta sig när den hade sett oss liksom. När jag igen kom tillbaka till avfarten stod den dock fortfarande kvar.. Men kände ingen oro från Cassi överhuvudtaget utan hon var verkligen med mig till 100% och verkade inte bry sig om att det stod en megaälg knappa 15 meter ifrån oss. Så jag började gå lite in på infarten, älgen stod helt stilla och bara blängde på oss. Kände att jag fort ville förbi och skulle det hända något så fick jag bara sitta på helspänn och vara beredd på allt liksom. Så ökade till trav bara för att fortare komma därifrån och när vi travat några steg så börjar älgen trava efter.. Mitt hjärta hamnade verkligen i halsen och slog så hårt så det nästan gjorde ont haha.. Cassi var mitt lugn i den situationen kan jag säga. Som tur var så sprang älgen efter i max 10 steg och stannade sedan. Var lycklig resten av hela turen sedan. Fyfan vilken häst jag har! Jag var liksom mer rädd för den där älgen än vad hon var? Haha så galet!

Väl tillbaka i stallet sen så fick hon massa, massa pussar, pyssel och slutligen en bytta med slobber. Sen fick hon ut i hagen och mysa igen. Det var hon mer än värd faktiskt, haha.❤

Gillar