Den försvunna tidigare ägaren är hittad!

För ett litet tag sedan så blev jag ju uppsökt av Charlotte. Charlotte har fött upp Cassi och ägt henne hela hennes liv.
Alla mina grubblingar som jag har haft, har jag nu fått klarhet i. Jag har en tidigare ägare som kan Cassi in- och utantill som bara är ett meddelande bort. Nu känns det verkligen så komplett. Jag köpte mig ingen nitlott, trots att jag valde ett wildcard på att köpa en importhäst, som dessutom bara varit i Sverige i några ynka timmar då jag bestämde mig för att köpa henne. Ryttarna i stallet till hästhandlaren där jag köpte Cassi, hade hunnit testa sitta på henne max en gång liksom. Så jag var otroligt snabb! Jag tror dock att anledningen till att jag vågade vara så snabb på att bestämma mig var just för att mamma hade varit hos ett medium kort innan det och frågat honom om hur min hästsituation kommer se ut (bland annat). Och han hade svarat med "det kommer komma en häst som hon kommer bli väldigt förtjust i". Till en början förstod jag inte alls det. Men när Cassi kom, då var det ju såklart hon som kom. ❤

Hur som helst, nu tänkte jag dela med mig av lite information som jag fått av Cassis uppfödare. Information som är guldvärt för mig och som jag aldrig hade kunnat få veta utan henne.
* Cassi hann bli 5 år innan Charlotte fick till hennes galopp ordentligt. "Det var liksom som att hon var skev i kroppen och inte riktigt kunde bära sig själv" skrev hon. Så står hon stilla ett längre tag kommer det lite tillbaka, att hon blir "skev" och får svårt att bära upp sig själv i galoppen. Däremot är det inte svårt att rätta till igen och hon hittar tillbaka. Med hjälp av den infon så kan jag ju underlätta för Cassi genom att hålla igång henne så mycket det bara går. Latdagar funkar helt enkelt inte med henne. Dels för att det gör det svårt för henne att bära sig i galoppen och dels för att hon tycker och mat väldigt mycket och därmed väldigt lätt bli rätt tjock, haha. Inga ursäkter helt enkelt. Finns det ingen ork, ja då är det lina som gäller.

* Cassi är ju avlad för att just hoppa. Men Charlotte är grymt duktig på både dressyr och hoppning och har gjort en fin variation för det. I och med det så är Cassi riktigt grym på hoppbanan, vilket jag ännu inte kunnat få prova av den väldigt simpla anledningen att jag inte haft någon hoppsadel. Däremot ska det vara något som Cassi verkligen älskar och kan bli lite ivrig av det nästan. Det tycker jag är bra, för då finns det ett bra driv, en egenskap jag uppskattar hos hopphästar helt enkelt.

* Jag hade ju en liten farhåga på att Cassi eventuellt hade blivit såld på grund av att hon varit skadad eller något så hon inte kan fortsätta som tävlingshäst. Att de satt henne på vila och skickat henne till Sverige för att sälja henne relativt billigt och den som sen köper henne här i Sverige köper sig en dolt skadad häst som sedan märks då den ordentligt sätts igång. Vad gäller Cassi så var fallet inte så. Hon såldes endast då Charlotte skulle börja en utbildning och helt enkelt inte hade varken råd eller tid med två hästar.

* Cassi kan alla dressyrövningar förutom galoppiruetter och passage. Piaff har hon tränats i från marken och Charlotte har berättat att hon har fått till några riktigt snygga piaffer i skritt, men det krävs att hon är stark och har ordentligt med muskler för att verkligen få till det. Cassi ska också vara grym på galoppombyten.

* Hon är van vid att klippas, och står tydligen helt stilla. Är mycket tränad i att lastas och åka transport, och har även gjort det mycket i sitt liv. Däremot kan hon bli lite jobbig så som hon blev för mig om hon inte känner igen transporten, så det är ju ännu mer morot för mig att köpa mig en egen transport. Så hon får en som hon känner är hennes egna 😉

* Cassi har endast haft bakskor i två månader under hela sitt liv tidigare. Har berättat om hennes märkliga ställning som hon får då hon skos på bakhovarna. Charlotte har tidigare haft både massör och kiropraktor på henne, så det var inte helt obekant. Men eftersom att hon bara skott Cassis bakhovar en gång, så kan det ju säga sig själv lite också. Hon är ju ändå 9 år gammal. Däremot känns det skönt att jag har en grym hovslagare och ska få en ordentlig genomgång på henne nu till veckan redan.

Min Queen.❤

Gillar

Kommentarer

elin,
Så fin häst<3
devote.se/johnssons
Gabriella ,
Amanda,
Så kul att du hittade tidigare ägare 😊
mandasdiary.devote.se
Jennifer Queen,
Vad skönt 😊
thequeenie.se
Days by Johanna,
Kommer ihåg ditt inlägg där du skrev du fått kontakt med henne. Förstår det är en otroligt lättnad.
daysbyjohanna.se
My,
Men ååååh var roligt att få all den informationen!! Önskar jag också kunnat få de om min ponny då det finns så himla mycket frågor om deras förflutna!!
www.monkiapa.blogg.se
Linda,
Åh, kul 😃
lindaviktoria.se
Emelie Andersson ,
Låter perfekt 😊 <3
emeliiiiieandersson.blogg.se
Louiseelinore
Louiseelinore,
Så häftigt att medium kan veta sånt! Jättefin häst 😊
nouw.com/louiseelinore
Denise,
Vad skönt för dig att få massa svar på dina frågor <3
hundlivet.se