Dagens på Senior

Eftersom att vädret var så bra idag så tänkte jag mig ett litet kortare pass i paddocken. Har hittills bara ridit i ridhuset just eftersom att det där verkligen inte finns någonting som kan störa honom eller skrämma honom. Men i paddocken idag märktes hans nerver lite extra. Han skulle ha koll på alla grenar och kvistar och ja, bara allt runtom i paddocken. Därav var det svårt att få honom att koncentrera sig men kraven idag var inte alls så höga med tanke på att det var första gången vi red där. Det låg även lite bommar och sockerbitar i paddocken. Första gången jag red på Senior fanns det även bommar och sockerbitar i ridhuset och de var extremt läskiga vill jag lova. Han gick flera meter i från dem och frustade varje gång de var i hans synhåll.

Men idag gick jag bredvid honom runt i paddocken något varv först, stannade lite vid sockerbitarna och han frustade återigen, precis om han gjorde första gången. Det var dock inget mer med det utan vi gick vidare helt utan problem. Sen bestämde jag mig för att även gå över lite bommar och det gick helt utan problem det med, här fick han extremt mycket beröm och klapp, för att visa att det var riktigt duktig gjort av honom. Detta speglade sig även väldigt bra då jag efter detta satte upp och ville prova att gå över dem även då jag satt på ryggen. Han gjorde det återigen utan problem och brydde sig inte alls om sockerbitarna som låg vid sidan av bommarna, massamassa klapp och härligt med beröm fick han efter detta.
Ser ni sockerbitarna? Första gången han såg de i ridhuset var de som sagt typ monster.. Idag brydde han sig inte alls, tittade inte ens på dem. Så duktig!
Avslutningsvis så hoppade jag av och fortsatte att gå över dessa bommar och köra lite lydnasövningar helt enkelt. Det fascinerar mig verkligen hur mycket tillit den här hästen har fått för mig på så kort tid. Han förlitar sig helt på mig känns det som. Som sagt, första dagen var det inte ens diskuterbart att gå över några jäkla bommar för Senior. Men idag gjorde jag det med honom och sen kunde han göra det helt själv. Jag tror på det där med att ge hästar tid för saker och ting. Det gör dock ont att alla gångarter inte sitter under ryttare för honom..
Haha lillefjonken♥

Gillar

Kommentarer