Dag fem i Turkiet

Började otroligt segt. Blev trots allt röd ändå och hade även under natten haft lite svårt för att sova på grund av det, haha. Förstår dock inte riktigt hur jag kunnat bli riktigt så röd med tanke på att jag ändå tyckte att jag var noga med att smörja in mig överallt. Men jaja. Därav höll jag mig inne en stund för att vila kroppen lite från sol idag. Det var skönt! När klockan sen började närma sig tre så gjorde vi oss i ordning för att gå mot den där marknaden som är här i närheten varje onsdag tydligen.

Marknaden var väldigt trevlig faktiskt. Dock är det ganska jobbigt när de typ "hoppar på" en genom att direkt vara framme vid oss och peka på vad de säljer och vad det kostar. Mycket trevligare (tycker jag) om de bara hälsar och ler mot en istället för att typ springa fram på oss sådär. Jag hittade trots allt lite på marknaden ändå till riktiga kap-priser. Är helt chockad själv, haha. Tar det i ett annat inlägg, när jag kommer hem hihi. Har gjort av med drygt 275lira (som valutan heter här) och för att få vad det är i svenska ska man gångra det med tre och det blir ju då 825kr. När ni får se vad jag fick för den summan kommer ni nog också få en liten chock 😉 Hur som helst så blev dagen inte så mycket mer intressant än så. Har fått SÅ mycket smicker, haha. Turkarna verkar gilla blonda tjejer 😉 Lite roligt ändå måste jag ju erkänna.

Här får ni lite bilder från dagen, mestadels från marknaden som ni ser. Var faktiskt riktigt häftigt. Marknaden sträckte sig över två gator och den ena av dem bestod mestadels av färska grönsaker, frukt och bär. Och där köpte alltså turkarna för ett par dagar färska grönsaker och annat. Både jag och mamma var lite impade över konceptet. Här är ju vi vana vid att gå in på Ica och köpa våra potatisar, grönsaker och om vi har tur, även jordgubbar i ett sånt litet ställ utanför affären. Här i Turkiet köps detta helt färskt på marknader och liknande 😉

Gillar

Kommentarer

Emelie Andersson ,
Åh vad mysigt!! 😊 den dricker du! 😉(3
emeliiiiieandersson.blogg.se
Anita,
Ååh, så avis !
siliiins.blogg.se