Catch-up inlägg

Dåså, då var det dags att klagöra lite vad som händer haha. När jag satt och gick igenom alla kommentarer igårkväll så insåg jag hur många som undrade vad det är för jobb jag fått, varför jag tänker byta osv osv.
Så jag tänkte besvara de frågorna och förklara lite i detta inlägget. Som de flesta av er vet nu, så har jag alltså fått mig ett nytt jobb. Jag är såklart jättenöjd med jobbet jag har, ett kassajobb i en mataffär som det faktiskt går väldigt bra för. Detta jobbet sökte jag i ren gissning då de inte annonserade någonstans att de behövde personal eller sådär. Sen ringde de mig och ville gärna träffa mig för en intervju. Intervjun gick bra och en drygt en vecka senare ringde dem mig och sa att jag fått jobbet. Gänget där är superhärliga, redan andra kvällen jag jobbade där bara så var det precis som om att jag varit en i gänget jättelänge. Alla hälsade att jag skulle ha det bra och köra försiktigt hem. Alla ser alla och peppar varandra liksom. Stämningen är jättebra verkligen.

Men.. Att sitta som extrapersonal är inget jättehäftigt. Speciellt inte med tanke på att jag själv valt att ta över alla kostnader själv på hästen, bilen och ja, allt som jag själv "drar", vilket inte känns mer än rätt liksom. Då är det klart att man måste vara förberedd på att det kan komma perioder då man som extrapersonal inte alls kommer behövas. Och de perioderna kan bli långa.. Även om jag behövs mer än väl nu i julruschen, så kommer jag kanske inte alls vara lika behövlig bara den veckan då julafton infaller. Så det är klart att jag har hållt ögonen öppna för eventuella andra alternativ. Jag hittade då detta jobbet på en affär som är inriktad häst, hund och katt. Det är en tjänst på 50% med chans till mer i veckan samt att det framåt våren och sommaren kan bli 100%. Jag gick på intervjun och bara körde mitt race. Jag fick en fantastistk bra känsla av butiksledaren, hon var ärlig och sa exakt vad det var hon behövde, gav exempel på saker och ting som kunde hända till det osv. Hon gav mig verkligen en ärlig chans till att själv kunna tänka efter utefter vad hon sa om det verkligen var ett jobb för mig, då det är en himla skillnad på att sitta i kassan på en mataffär och stå som säljare och möta upp kunden i en affär. Senare på kvällen ringde hon mig och sa att jag mer än gärna fick jobbet och jag blev SÅ glad. Så nu ska jag jobba färdigt de schemalagda dagarna jag har på mataffären och sista veckan jag ska vara där kommer jag även få några dagar på mitt nya jobb för att lite smått börja och komma in i det. Det ska bli så skönt att komma till ett annat ställe också, det blir ett väldigt enformigt jobb att sitta och bara köra igenom vara i en kassa, picka in PLU-nummer och sedan göra det om och om igen. I en mataffär där man har så mycket kampanjer och sådär så ofta, så får man även ta en del skit, onödig skit som jag börjar bli trött på. Jag upplever det som lite nonchalant att stå och läsa kvittot som en bok precis bredvid kassan eller nedanför sina varor när det är massor av folk. Det kan man väl göra efteråt? Det blir så svårt för mig att ta hand om nästa kund om man står och tar upp plats för att läsa kvittot sådär? Haha.. Sen är det fruktansvärt jobbigt med kunde som är väldigt duktiga på att läsa igenom kvittot och hitta vad allt kostar.. Men inte rabatterna? Rabatterna har vi längst ned på kvittot, och de missar så många (för att de uppenbarligen inte orkar läsa hela kvittot) och då får man sig en rejäl utskällning för att de struntat i att läsa hela kvittot och deras avdrag "inte" finns med (vilket det ju gör). Så att få slippa de fruktansvärt elaka kunderna som har mage till att ställa sig och skälla på någon i kassan sådär, ska bli galet skönt att få slippa. Det ska bli riktigt roligt att få sig en sådan utmaning som detta kommer bli, kommer behöva plugga på hundfoder och hundschampo bland annat, haha. Nervös men också så spännande. Ju tidigare man kan sätta fler saker på CV:t, desto bättre!
Bild lånad från google, tyckte den var lite passande ändå, haha =)

Gillar