Cassi blir kvar

Som ni vet så berättade jag för ett litet tag sedan att jag hade bestämt mig för att sälja Cassi. Annons låg ute och jag hade intressenter. Det kändes aldrig riktigt helt hundra, men kommer det någonsin att göra det ändå? Hon är min lifesaver och jag kommer aldrig glömma hur hon la sitt huvud i min famn i det där försäljningsstallet. Hur hon bara valde mig och hur jag någon timme senare bestämde mig för att jag inte ville att en enda person till skulle få sitta på henne, hon var min. Sen har vi haft mycket hjälp av Cassis uppfödare vilket såklart gjort att jag hållit ännu hårdare i henne. Hur underbart är det inte att få höra saker som "Hon hade inte kunnat fått en bättre ägare än dig", det gör det ju ännu svårare att kunna sälja då. Men eftersom att Cassi har en väldigt hög ambitionsnivå och jag de senaste månaderna verkligen vacklat fram och tillbaka om jag ska fortsätta eller inte, så blev det bara pannkaka av det hela. Att försöka åstadkomma något seriöst tillsammans då har varit väldigt svårt helt enkelt. Vilket till slut ledde till att jag började fundera på om det kanske var bättre att hitta ett annat hem till henne där någon matchade hennes ambitionsnivå bättre.

Fortfarande kändes det hela såklart inte helt hundra, men fick någonstans bara vänja mig vid det och försöka se det som att det var för Cassis bästa. Funderade extremt mycket då detta var igång som mest och kom till slut fram till att jag för min egen skull vill besiktiga henne och kolla upp hennes knä en gång för alla ordentligt. Ska även få röntgenbilderna på knäet som togs hos veterinären i Danmark vilket ska bli skönt att kunna komma med till kliniken och kunna ha en dialog om. Och i denna vevan så smög också ångern på sig att jag inte alls vill sälja henne.

Har hela tiden haft en väldigt öppen dialog med Johanna om det här. Kan tänka mig att hon nästan var lite trött på mig ett tag då jag verkligen delade minsta lilla tanke med henne, vilket ena dagen kunde vara "detta beslutet känns ändå helt okej" till att nästa dag "hur i all världen ska jag kunna klara av att sälja henne?". Det är väldigt skönt att ha en såpass nära som Johanna att kunna bolla allt det här med och som stöttar mig i vilket beslut jag än tar. Så när jag berättade om den lilla tanke som väckt sig med att jag vill besiktiga och kolla knäet själv så höll hon med om att det var en bra idé och sen "bestämde" vi mer eller mindre tillsammans att Cassi blir kvar.

Mycket beror ju nu såklart på vad vi får för slutgiltigt svar hos veterinären. Har i det stora hela svårt att tro att de dömer ut henne på något vis eftersom att Cassis uppfödare inte alls gett mig det intrycket vidare från sin veterinär, plus att Cassi inte heller verkat fara illa på något vis av det vi provat de senaste månaderna. Då har vi ändå hoppat en liten bana på 1.20m här hemma, haft ordentliga konditionspass, tävlat två klasser på en dag och verkligen haft igång henne utan att det varit märkbart på något negativt vis. Hur som helst så ska hon ner i vikt, ridas ordentligt minst 5 dagar i veckan där hon blir svettig - rikligt. Matintaget skall kontrolleras noga och för detta har jag till och med köpt en betesreducerare. Det ser inte alls trevligt ut, men det är för hennes bästa. Just för tillfället går de på gräs och även om det kanske inte ser ut som om att det är så mycket mat så räcker det gott och väl för henne att kunna fortsätta behålla övervikten på.

Första steget nu är iallafall att kolla upp henne och se vad utgångsläget blir. Är det lovande och bara att köra på så ska vi sätta upp ett ordentligt träningsschema och därefter sikta in oss på Amatör Touren i Göteborg och Räkanhoppet som är här i stan. För första gången så sporrar det mig faktiskt, det här känns mycket mer realistiskt att kunna få ner henne i vikt och bygga upp en stadig kondition och uthållighet på drygt ett halvår istället för under typ knappa två månader. Detta känns möjligt liksom. Och det peppar mig riktigt ordentligt!✨

Gillar