Igår åkte vi till klubben i Töreboda och byggde upp en liten kombination. Fokus låg mest på slalom och att jag ska lita på honom och våga göra mina byten i tid och springa på!
Måste säga att det gick riktigt bra. Men när han började bli lite trött blev dom svåra ingångarna lite fel.

Grundbanan var den svarta. Sen ändrade jag lite här och var för att få nya ingångar och avslut. Nöjd med min kille!!

Efter vi tränat var det allmänträning så då fick Cnut passivitetsträna lite. Han sköter sig så bra! Men vi behöver verkligen jobba på att han ska vara tyst Medans jag kör med Egon. OMG!!

Idag har vi varit på valpkurs! Fortsättning på kontaktövningar och börjat med klicker! Idag va Cnut lite trött, han gjorde det han skulle men inte mer. Duktig är han iaf!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Dom senaste tävlingarna nu har alla balanshinder utom ahindret suttit. Känns lite som 50% chans att han ska trampa på ahindret ner.
Så vi har under någon månad jobbat med det men eftersom det varit så mycket tävlingar har det inte hunnit sätta sig ordentligt.
Igår åkte vi till klubben och bara tränade på ahindret. Han är fortfarande lite ojämn, jag vill gärna ha tydliga galoppsprång.
Men nu är det 3 veckor till nästa agilityklass som vi ska starta så nu kan vi träna på och hoppas det ska sitta inför Strömstad och Hulahoppet. Är det fler som ska dit?

Här är film på alla skick som gjordes igår.

Likes

Comments

Igår var det första gången på Cnuts valpkurs!
Lagom tills kursen skulle börja så öste det verkligen ner!
Vi jobbar med många bra kontaktövningar, "godis i munnen", " godis i handen", "T" som vi utvecklade och gjorde svårare. Cnut va så duktig och höll ihop så bra under hela kursen i ösregn!
Nu ska vi träna på tills på tisdag då nästa gång är!

Likes

Comments

EGON, EDEN, GOY och TESLA behöver eran hjälp!
Genom att gilla våran (Elin Fahlgren) kommenter på SM i Agility 2016 på Facebook hjälper du oss att vinna en heldag hos O/E!!
Tack på förhand! <3

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fpermalink.php%3Fstory_fbid%3D641430479347311%26id%3D530848397072187&width=500" width="500" height="230" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowTransparency="true"></iframe>

Likes

Comments

I helgen har vi tävlat både lördag och söndag.
I lördags var det 2 hopp2 och 1 agility2.
Jag hade med mig Hugo som jag endast tränat en gång. Inga förväntningar alls men det gick som på räls! Så roligt! Var helt lyrisk efter första loppet, så kul!
I agilityklassen fick vi 5 fel för han gick in fel i slalom, och det kan jag helt enkelt skylla på att vi inte tränat mer än en gång!
Första hopploppet var vi felfria i men tyvärr ingen pinne. Sista loppet var det en 5:a i slalom igen. Men jag är så tacksam och glad över att få springa med andras hundar. Lär mig så mycket och det är så kul!

Egon gick samma klasser. Kaos lopp i agilityklassen. OMG vilket lopp, vi hittade verkligen inte varandra en enda gång! Kontaktfälten satt iaf, alltid ett plus!
Första hopploppet fick vi 10 fel. Bättre känsla men ändå inte helt bra. När vi kom ut från banan prata jag med några jag känner och dom tyckte han hoppade orent och jag fick panik! Helt otroligt hur mycket olika tankar som fot runt i huvudet på mig. Snälla Annelie försökte lugna mig och sa att det är nog ingen fara. Tur nog var underbara Sussi på ProbonoK9 också där och tävlade så hon kände igenom honom och gav klartecken att köra sista loppet med. Vilken lättnad!
Gick in och körde och avslutade med en 5:a!

Igår var det dags för debuten med laget! Vilket härligt gäng! Ska bli så kul att tävla med dessa!
4 lagklasser, 2 hopp och 2 agility. Första agilityloppet var lite kaos igen, tror vi fick 20 fel(!!!!) inga kontaktfältsfel men fel ingång i slalom och resten rivningar.
Hopploppet gick bättre även om vi inte va felfria.
Film kommer på dom två sista loppen. I agilityn fick vi en 5:a på ahindret. Jäkla ahinder, hatar det!! Sen blev det ett jätte missförstånd men vi löste det och satte sen resten jättefint! Hade aldrig gått för några månader sen, så det känns så skönt att jag kan hålla ihop hela vägen i mål trots fel.
Vi avslutar med ett jättefint hopplopp men en rivning.
Vi lyckades inte få ihop nått resultat med laget denna gång, men vi heter ju faktiskt Haverkommissionen så vad förväntar vi oss, Hahaha!!

Likes

Comments

Egon 4 månader till vänster och Cnut detsamma till höger. Ångrar nu att jag inte vägde Egon för att se om det är någon skillnad på dom.
Kul att man har lite kort iaf.

Egon i vallhagen hemma hos Malin.

Likes

Comments

Idag har vi varit på Hundskolan i Skövde och tränat för Gina.
En bana med lite olika handlingsalternativ samt gungan och ahindret.
Testade lite nya grejer och grejer vi inte tränat på så mycket.
Vi kom fram till att Egon är ganska känslig på vad jag gör med min överkropp och framförallt armarna.
Gungan funkade bra idag! Men ahindret har vi fortfarande problem med, men vi (jag och Gina) har ändå en plan. Så jag hoppas det ska funka längre fram.
Kändes som ett bra genrep inför helgen.

Likes

Comments

Sovit dåligt i natt så ingen energi alls idag. Vaknar på nätterna och tror att någon är utanför. Jag tror egentligen att hundarna skulle vakna om det var någon utanför men ändå blir jag nojig. Det har varit massa inbrott häromkring nu ett tag.

Slappade hela förmiddagen och sen åkte vi ut allihop till skogen och gick en promenad. Så skönt! Inte ofta Gustaf hinner eller orkar följa med, men nu är han ledig över sommaren!

Inte det lättaste att få alla att sitta still och få ett bra kort! Hahaha!!
Imorgon är det dags för träning för Gina igen!

Likes

Comments

I eftermiddags åkte jag upp till klubben och tränade lite. Mest fokus på a-hindret för Egon. Sliter mitt hår! Svårt att få till samma teknik på alla olika hinder. Det som funkar bäst är det i Mariestad. Men det i Töreboda är lite högre och där får han in någon konstig stil och vissa gånger typ kryper han ner eller hoppar av vid kontaktfältet. Men jag antar att det är bara att nöta vidare. Någon gång borde det släppa!

Cnut fick för första gången köra "runt" på en rustapinne. Sen blev det massa lek, byta leksak, springa till leksak mm. Svårast är att komma med leksaken när den är utlagd. Han springer ut och tar den men när jag ropar släpper han och kommer utan.

När vi hade tränat klart gick vi en runda och då hittade vi ett dike med vatten så dom fick svalka tassarna.

Likes

Comments