Tips

 

Att baka glutenfritt är inte alltid det lättaste. Så här kommer lite tips för glutenfri bakning...

 

- Glutenfria mjölmixer packas lättare samman, vilket betyder att du måste vara extra noggrann när du mäter upp dem.

- Om man använder en grov mjölmix får man ett relativt kompakt bröd.

- Var noga med doseringen. Ta till vana att alltid väga mixen istället för att mäta.

- Om du använder mått, skaka aldrig måttet.

- Häll lite socker eller baksirap i degen så underlättar du jäsningen.

- Tänk på att redningar till soppor och såser ofta innehåller gluten.

- Låt alltid degen jäsa lite längre än det står i receptet när du bakar bröd, så blir det mycket luftigare.

- Använd inte mer mjöl än nödvändigt.

- Glutenfritt bröd håller bäst om det förvaras i frysen.

- En glutenfri deg kan vara väldigt kladdig och svår att hantera. Använd plasthandskar och olja när du bakar ut degen så fastnar den inte på händerna.

- Man kan även spritsa ut degen för att slippa kladd.

 

 

 

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229
    Instagram josefinsglutenfriaInstagram josefinsglutenfriaInstagram josefinsglutenfriaInstagram josefinsglutenfriaInstagram josefinsglutenfriaInstagram josefinsglutenfriaInstagram josefinsglutenfriaInstagram josefinsglutenfriaInstagram josefinsglutenfria