Om mig

 OM MIG: 

 Jag heter Josefin Virsén. 25 år. Bor i Uppsala, där jag också är uppväxt, tillsammans med min man Kim och mina två hundar Tjabo och Enzo. Jag pluggar till lågstadielärare på Uppsala universitet, vilket är något jag verkligen älskar. Som ni förhoppningsvis redan förstått så älskar jag också att baka. Jag har bakat sen jag var liten och intresset för bakning har bara ökat och ökat. Jag ser det som en utmaning att baka glutenfritt och det är så roligt när man lyckas.  

 MIN INTOLERANS: 
 Jag har varit intolerant mot gluten gissningsvis hela mitt liv. Som barn hade en liten kula till mage och mina ögon var oerhört ledsna. Jag var blek och hade ständig magvärk. När jag var 6 år fick jag diagnosen glutenintolerans. I samma veva blev jag även intolerant mot ägg och mjölkprotein. Då detta hände var inte glutenintolerans särskilt vanligt och det fanns inte mycket att köpa i affärerna. Att äta var inte ett nöje direkt. När min mage så småningom läkte började intoleransen mot både ägg och mjölkprotein växa bort, vilket jag är extremt glad över.Nu för tiden är glutenintolerans mycket vanligare och det är nästan "enkelt" att ha gluten. Trots detta finns det inte särskilt stort utbud i affärerna. Jag tycker inte någon ska behöva äta tråkig mat på grund av allergi/intolerans. Så i den här bloggen lägger jag ut recept och bilder på sådant som jag bakar. Jag delar med mig av de recept som jag har, så att andra kan ta del av det. Jag älskar att baka och jag älskar att glutenfritt kan vara minst lika gott som icke-glutenfritt.      

Gillar

Kommentarer

Camilla Perot
,
Jag älskar din blogg! Jag hittade den genom instagram för inte mer än 1 h sedan och blev förälskad från första synen med en så rent intryck och vackra professionella fotografier med första-klass bakverk! Du beskriver också glutenintolerans så busenkelt och när jag läser att du har erfarenhet av detta sen du var flicka så känner jag att du är någon jag kan lita på som vet vad hon gör - hoppas verkligen du blir känd och att jag kan köpa dina böcker!! Sådan njutning att se på bilderna - man drömmer sig bort och får Inspiration. Jag älskar att baka men får inte dom att se perfekt som ditt gör. Ser fram emot att testa mycket här
josefinsglutenfria
,
Så roligt att höra att du gillar min blogg! Vad glad jag blir! Glutenintolerans är så klart inte helt enkelt men det behöver absolut inte vara svårt. Drömmen är ju helt klart att ha ett eget konditori och någon bakbok. Vi får se om jag kommer dit. Hoppas du får mycket bra inspiration till din egen bakning och att du blir nöjd med recepten jag delar!
Malin
,
Tack för alla underbara recept. Du har gjort mitt liv så mycket bättre. Rekommenderar din sida till alla mina vänner.
josefinsglutenfria
,
Tack snälla Malin! Så glad jag blir.
Folke
,
Bästa bloggen! Med bästa bagaren!