Glutenfria tekakor

Hej fina ni!


Idag blev en riktig bak-dag. Det är så mysigt när det luktar nybakat i huset. Jag har bakat både tekakor och formfranska.
Det är en sån underbar känsla när man hittar ett bröd man tycker är gott. Det har jag gjort idag!! Jag har bakat tekakor och de blev så himla goda. Ett enkelt vitt och sött bröd. Och gott! Rekommenderas!

Receptet ger 12 st


Ingredienser:
50 g jäst
1/2 dl rapsolja
5 dl fingervarmt vatten
3 msk sirap
1 tsk salt
2 msk fiberhusk
11 dl glutenfri mjölmix

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 250 grader.

2. Smula jästen i en bunke och lös upp den med vatten och olja.

3. Tillsätt sirap, salt och fiberhusk. Låt degen sväll i 10 minuter.

4. Blanda i mjölet och arbeta till en deg. Låt degen jäsa i 20 minuter.

5. Rulla degen till 12 st runda tekakor. Lägg dom på en plåt med bakplåtspapper. Nagga med gaffel och låt jäsa i 40 minuter.

6. Pensla med uppvispat ägg och grädda i mitten av ugnen i ca 8 minuter.

Gillar

Kommentarer

Maj Meijer
,
Tack för receptet på glutenfria tekakorna! Mycket goda!
josefinsglutenfria
,
Vad kul att du gillade dom!
Emma
,
Vilken typ av mjölmix använder du? Mvh Emma
Brije
,

Vilken mjölmix använder du? Har tyvärr inga bra erfarenheter av färdiga mjölmix. Och har så svårt att få till ett gott och fluffigt bröd. Tacksam för svar!!