Glutenfria bovetefrallor

Jag ska dela med mig av ett superbra recept på bovetefrallor som jag har bakat idag. Receptet är taget ur bakboken "Nytt bröd - baka gott utan gluten". Frallorna blev såå bra! Mjuka och luftiga. Väldigt enkla och gick snabbt att göra. Smaken är aningen nötig, men det är bara gott tycker jag.

(Receptet räcker till 10 frallor)
Ingredienser:
60 g pumpakärnor
770 g vatten
20 g jäst
25 g psylliumfröskal (husk)
260 g bovetemjöl
1 tsk salt

Så här gör du:
Sätt ugnen på 200°. Hacka pumpakärnorna grovt, jag mixade i en matberedare. Lös upp jästen i en bunke. Använd hushållsassistent. Häll i psylliumfröskalen i bunken. Tillsätt bovetemjöl, pumpakärnor och salt i degen. Låt degen vila i en bunke täckt med plast i ca 2 timmar. Det står i receptet att man ska klicka ut degen med hjälp av två skedar på två plåtar täckta med bakplåtspapper. Men jag tyckte det blev väldigt kladdigt så jag använde mig av plasthandskar och rullade lätt till bollar. Strö över bovetemjöl över frallorna och låt dem vila ytterligare 30 minuter på plåtarna. Grädda sedan frallorna i 25 minuter i ugnen. Låt dem sedan svalna helt innan du skär i dem.

 

 

Gillar

Kommentarer

Maria
,
Wow, just bakat de har o de blev hur goda som helst! Hade i lite lin- och solrosfron ocksa, mmmm, atit 3 stycken till middag!
Josefin
,
Åh så roligt!