Glutenfri silltårta

Wow! Detta var så gott. Perfekt att bjuda sina gäster på till midsommar.

Botten:
450 g mörkt glutenfritt bröd
200 g smör

Fyllning:
6 gelatinblad
5 dl créme fraîche
4 dl kvarg
4 hårdkokta ägg
350 g matjessill
200 g kokt potatis
1 dl finhackad dill
1 dl finhackad gräslök

Topping:
Löjrom
Rädisor
Hackad dill
Hackad gräslök

Gör så här:
1. Smält smöret i en kastrull.

2. Mixa brödet och tillsätt det smälta smöret.

3. Smöra in en springform och tryck ut blandningen i botten.

4. Lägg gelatinbladen i blöt i 5 minuter.

5. Smält gelatinbladen i en kastrull tillsammans med 1 dl créme fraîche.

6. Blanda detta med resten av créme fraîches och kvargen.

7. Riv kokt ägg och kokt potatis.

8. Tillsätt de rivna ingredienserna och finhackad dill och gräslök. Tillsätt finskuren sill. Rör om.

9. Häll över fyllningen i formen och låt stå i kylen i minst tre timmar.

10. Toppa med löjrom, rädisor och hackad dill och gräslök.

Gillar

Kommentarer