Glutenfri chicken tikka masala

När min man fick önska middag i veckan blev det indiskt. Jag är inget superfan av indisk mat, det brukar vara lite för starkt, men tikka masala är milt och jättegott! Det blev väldigt krämigt och smarrigt. Och enkelt! Till det gjorde vi lassi, som är en yoghurtdryck, från Indien såklart, som är både svalkande och god. Även den superenkel att göra!

Ingredienser:
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 paprika
500 g kycklingfilé
1 msk olja
salt
1 msk riven ingefära
500 g passerade tomater
1 påse tikka masala kryddmix (40 g) (Kolla noga att den är glutenfri, det finns olika sorter)
1 dl turkisk yoghurt
1 1/2 dl grädde

Lassi:
Mixa yoghurt (5 dl), vatten (5 dl), socker (2 msk) och is. Servera kall!

Gör så här:
Hacka lök, vitlök och paprika. Riv ingefäran och skär kycklingen i ganska stora bitar. Stek kycklingen i oljan, tillsammans med lök, vitlök och paprika. Krydda sedan med ingefära och salt. Blanda i tomaterna och kryddmixen. Sedan ska det koka under lock i ca 10 minuter. Ta ur kycklingen ur grytan och mixa såsen med en stavmixer eller i en matberedare. Blanda i grädde och yoghurt, lägg tillbaka kycklingen och koka 2 minuter till. Servera med basmatiris.

 

Gillar

Kommentarer