Header

Hej pepps, hur mår ni idag?

Jag mår bra. Jag är lite trött, men annars går det. Träningen igår för Tobias Grönberg blev sent. Vi åkte hemifrån 19.20 och var hemma ca 23.00. Sen upp 05.00 idag.
Sparkle gjorde premiär igår och vilken kämpe hon var! Hon är inte så mycket utbildad än, och hennes kondition är inte super duper, men henens vilja är det inget fel på. Älskar henne inställning och kämparglöd. 💫
Ser verkligen fram emot 2018’s säsong med henne!

Idag får hon vila och unghästarna ska istället få träda på scenen. Golden ska det sittas upp på (idag stallet, imorgon banan).

Bambi ska skrittas både idag och imorgon och förhoppningsvis komma igång i trav innan helgen är slut.

Elvis ska galopperas och tränas enstaka bommar och sen åker han hem på söndag till sin ägare igen.

Dexter är klar sen i onsdags och nu ska istället Gladan börjas rida in. Gladan kommer från samma ägare som Dexter.

Imorgon ska vi även på middag hos Andreas mamma men annars är helgen relativt lugn. Bara stall, hästar, träning och vila. Förbereda, putsa utrustning, städa hus, stall, rum, etc. lite fix och don alltså. Kul!

Hoppas ni får en härlig helg!


Bild från Ysta Saltsjöbaden där jag och älskling var i måndags-tisdags. Super mysigt ❤️❤️

-Jenny Delin

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Jag känner verkligen för en STOR förändring detta året.
Med mig själv, hästarna mitt företag, mitt liv.

För just idag är jag officiellt egenföretagare 🎉
Känns grymt bra och jag jag tycker 2018 ska bli så spännande.

Varför jag tror att detta året kommer bli annorlunda ,
är för att jag idag vet jag exakt vad jag vill, vad jag drömmer om, vad jag strävar efter, vad jag jobbar för, vad jag står för, mina normer och värderingar, mina mål och ambitioner.

Jag har alltid haft stora drömmar och mål med livet och dem har alltid hängt med mig sedan barnsben. Nu är skillnaden mer att jag känner mig starkare än någonsin med mina verktyg jag har idag och som jag tagit med mig från alla mina års erfarenheter och utmaningar. 2018 kommer bli magiskt.

Hoppas ni också hade en fantastisk kväll igår och att ni blickar framåt med stor glädje och hoppfullhet. Livet är till för att levas, gör allt vad du kan för att förgylla dig själv, utveckla dig själv och bli ditt bästa jag.

2018, nu kör vi!

-Jenny Delin

Likes

Comments

Årets sista dag och jag börjar den med frulle framför världscup hoppningen i soffan.

Strax ska hästarna också få frukost och alla hästarna utom sparkle ska ridas/pysslas m idag. Sparkle ska igång imorgon igen men hon har vaccinerats så därför har hon fått vila denna veckan.

Golden kunde jag för första gången hoppa upp på igår, så tanken är att fortsätta nöta det idag så han känner sig trygg med det.

If you want B ska tömköras och träna signaler.

Elvis ska tömköras lite, sen skrittas, förhoppningsvis trava lite också. Han har travat m Andreas framför men inte själv än.

Dexter ska försöka komma igång mer i trav. Igår tog han några enstaka travsteg.

Men tillbaka till vad inlägget skulle handla om, nyårslöften? Jag gillar inte att kalla det de, utan jag ser det hellre som att man ska tänka igenom vad man skulle vilja uppleva, göra eller förbättra sig på. Inga måsten, inga krav, inga förbud. Det ska ju vara något roligt som man ska se fram emot! Inte bara de två första veckorna utan ända in i december månad ska året kännas roligt och hoppfullt.

Det absolut bästa som hänt 2017 måste jag säga var att jag och Andreas fann varandra. Men också vår backpackresa i Asien. Den var så otroligt givande och utvecklande. Och sist men inte minst att jag startat mitt egna företag. Jag är stolt över mig själv och för att jag vågar satsa och tror på mig själv. Stall Delin.

Mina mål för 2018
•Jag hoppas på att mitt förstag ska utvecklas mer och att jag får förtroendet att hjälpa fler ryttare med deras yngre hästar att bli självständiga individer.

•Jag skulle vilja hålla i fler hoppträningar. Jag tycker det är så roligt att coacha och följa mina elevers utveckling.

• Att jag får en trygg bas vad gäller jobb.


• Sparkle ska komma ut och tävlas. Skulle gärna vilja komma upp till 120 cm m henne.2018 kommer bli ett häftigt år tror jag. Det känns som att mycket kommer hända och jag kan knappt vänta på att få kicka igång det! Jag har så stora drömmar och långsiktiga mål som jag längtar efter att få börja jobba mot! 🌟 tack 2017 för alla lärdomar, 2018 nu kör vi!

-Jenny Delin

Likes

Comments

Wow, nu är snart 2017 förbi. Endast imorgon kvar sen firar vi in 2018. Jag och Andreas kommer vara hemma tillsammans med Bella och Martin och Eleni och Marc. Ska bli kul 😃🎉
Men innan vi rusar för mycket fram, vilket jag tycker tiden har gjort så vill jag göra en tillbakablick på 2017, som ett tack och ett lycka till.

Januari
Den 7 januari på flyget mot Cambodia bestämdes oss, jag och Andreas att vi var ett par. ❤️ han är verkligen min stora kärlek och han är min dröm som blivit sann. Jag älskar honom så mycket.
Innan vi reste befann vi oss i Thailand sen 1 månad tillbaka, där vi bland annat tog dykarcertifikat, fira jul, nyår och lärde känna massor med nya vänner.
Under januari månad befann vi oss då som sagt i Cambodja där vi arbetade som volontärer för Greenway School. Ett projekt där vi tar hand om barn mellan 6-14 år som lever under svåra förhållanden och inte har någon möjlighet ekonomiskt att få gå i skolan. Det var en fantastisk resa och jag är så glad över att kunna hjälpa och göra skillnad på något sätt.

Februari
Nu har vi rest vidare till Vietnam. Efter Kambodja så fick jag tyvärr besvär med gallsten och därav fick jag besöka sjukhuset i Ho chi minh för att få hjälp.
För övrigt var Vietnam ett land med många olika sidor. Vi reste från söder till norr, många långa obehagliga och roliga bussresor, men som tog oss till och förbi många vackra plaster.

Mars
Länderna vi besökte under dessa månaderna var Laos, Malaysia och Singapore. Här tog vi det väldigt lugnt och njöt och tog in allt vi upplevt de senaste 3 månaderna. Singapore var det enda landet som var mer intensivt. Otroligt härligt land där vi såg twin tower, åkte pariserhjul i en glaskub där vi såg ut över den upplysta vackra staden, samt besökte garden by the bay. Så coolt!

April
Vårt sista land för denna resan blev Bali. När jag tänker tillbaka på Bali idag så tänker jag mig färger i mängder. Det är vackert och härligt här. Vi besteg en aktiv vulkan , Mount Batur på 1700 m höjd. Vi vandra hela natten och kom upp till soluppgången. Mäktig upplevelse. Dock så blev jag drabbad av blodförgiftning (troligtvis pga röken från vulkanen). Så dygnet efter bestigningen vaknar jag upp och kan inte andas. Det blev akuten direkt och jag blev inlagd i 5 dagar. Allt gick bra och Andreas fanns vid min sida hela tiden. Evigt tacksam.
4 dagar efter detta skulle vi bege oss hem. vi hade inte meddelat någon där hemma mer än Andreas pappa som skulle hämta oss vid stationen. Vi ville överraska familjen. Det blev till och med så bra att vi kom hem precis innan min mamma kom från jobb, så vi hann bara springa in i garaget och gömma oss. Jyrki stod utanför och mamma skrev till mig samtidigt som hon var på väg till Jyrki. Hon var orolig över att jag inte hade varit aktiv på fb på 17 h. Och jag hinner svara att ”vi har rest runt i landet, till Ubud och bussresan var jätte lång”. Och sen hoppar vi fram.
Alltså den kärleken och chocken som ägde rum är helt magisk. Tänk att man precis pratat m varandra och ser framför sig att personen är på andra sidan jordklotet och sen sekunderna senare hoppar man fram ur ett garage och kan krama om varandra 😂❤️❤️

.

Maj
Vi börjar landa hemma. Jag börjar ta emot hästar för inridning och utbildning. Här hade jag Azima (april-maj). Ett 5-årigt sto som ägs av Veronica Erlandsson.
Jag red också mycket hos Nette, både på krok och s ztormy. Samt att jag tränade Tova och Peppy.

Juni
Här kom fler hästar in i bilden.
Unghästarna Florens, Funny Boy och Verencio hade jag på inridning samt Cassiopeia som foderhäst. Började tävla Kroken en del samt hoppa Ztormy hemma hos Nette.

Juli
Jag fyller 22 år🎉

Augusti - september
Scotland resa för att fira mamma 50 år!! ❤️❤️

Oktober
Börjar träna Amalia Vegehall och Lusse. Hoppa även Marias Laboria en del och tävlade 2 gånger.
Åkte på maginfluensa och tappa några kilo 😄🙈
Fick hem Brunte boss, en unghäst för inridning.

November
Den månaden där seriöst ALLTID något händer. Om det så har varit bilkrock, min förra ponny som gått bort, en annan häst i kolik, min rygg som gick i kras.. så jag försökte vara så försiktig som möjligt men ack. Min nya foderhäst Hoka Silver Sparkle lyckades på något sätt skada sig ovanför knäet när hon gick ut/in i transporten så jag fick ringa ut en veterinär.. inget allvarligt alls som tur var men en lite tufft för min plånbok.

Denna månade fick jag också hem Boy, en b-ponny för tillridning.

December
Mamma fyller 50 år och firar sin födelsedag i Sydafrika med vänner! 🎉
vi firar julen hemma och och nyår blir lika så.
Jag har fått in 4 nya hästar för inridning, Miltons Dexter, Elvis, Candle Gold samt If you want B.
Jag har också startat mitt egna företag Stall Delin som kommer börja gälla på riktigt från 1 januari 2018😃spännande!

-Jenny Delin

Likes

Comments

Hej hopp!
onsdag och torsdag denna vecka har varit jobb för min del. Tiderna har varit 08-16.30 vilket betyder sena kvällar i stallet dessa dagar. Jag har snozat lite för mycket på morgonen så mockningen har dessutom fått vänta tills kvällen. Mellan 04.50 till 05.30 har jag slumrat lite extra innan jag gått ut. Jag är en morgonmänniska men också en frusen sådan. Är det väldigt kallt utanför täcket så är det inte alltid så lätt att dra sig upp. Allt är visst litet och kort med mig, 155 cm lång och 36/37 i skor, 36 i normal temperatur i kroppen. Bara vikten som är normal/för mycket haha.. 🤟🏻 äsch jag mår bra och jag trivs. Det är det viktigaste. :)

Men back till hästarna iaf! Rebecca kom förbi och var en hjälpande hand hela kvällen. Stort tack!

Dexter
longerades läänge vilket var nyttigt för honom. Jag satt också upp och han skritta en del i slutet.
Imorgon är Dexter först ut och vi ska tömköra, samt träna väldigt mycket signaler och vägar i skritt.

Golden pysslade vi med i form att få röra honom mer och mer runt hela kroppen. Jag kunde hänga över ryggen utan att han fick panik och han kunde andas ut även fast vi var fler i stallet samtidigt. Han börjar lita på mig och det värmer enormt. Han är så go och jag tror hans rädsla kommer försvinna. Han behöver tid och kärlek.
Imorgon ska vi tömköra samt fortsätta träna uppsittning.

Loppan eller If you want B som hon heter skötte sig super. Hoppa upp flera gånger i stallet. Träna även med att ha lina runt kropp och ben utan konstigheter. Imorgon ska vi sitta upp ute på banan!

Elvis har ett litet sår i mungipan från sin slicksten som han bet sönder.. så han har bara fått massa mys och vilat från ridning idag. Jag vill att det ska läka helt så inte bettet irriterar eller påverkar honom.
Imorgon ska vi ut på promenad i skogen samt träna en del horsemanship på banan.

Sparkle vilar fram till nyår då hon vaccinerades efter sitt hoppass i tisdags. Hon är så fin och jag trivs så himla bra med henne. Ser fram emot 2018 🌟🦄

-Jenny Delin

Likes

Comments

Och hur underbar var det inte att vakna upp 05.00 idag och veta att man har hela dagen att planera och göra preciiiiis som man vill?! Ärligt så ÄLSKAR jag det! Jag är en morgonmänniska så det står härliga till.

Jag älskar att vakna innan solen går upp.. innan världen har vaknat. 🌎
jag får en sån ro i kroppen med att äta frukost i lugn och ro, se något inspelat roligt program jag väntat (inte hunnit) 3 veckor med att se. Jag tar på mig mina mysigaste kläder som finns i garderoben. Virar in mig i en filt/mitt täcke och bara njuter av maten, tv’n, julgranen och alla tända ljus värme och lugnet.

När solen börjar titta fram jag är redo att starta dagen.

Hästarna fick frukost och jag börja förbereda för att åka till ridhuset. Sparkle fick följa med och träna styrka. Mycket korta vägar, olika distanser, bibehålla galoppen och tryck i varje steg stod på schemat idag. Hon är såå duktig🦄🌟 trivs så himla bra med henne och hon börjar bli stark i kroppen vilket gör att man börjar se hennes utveckling mer och mer nu😍

Var hemma vid 09.30. Runt 10.00 kom Elvis ägare och hälsa på. Han skötte sig kanon och skritta för första gången helt SJÄLV, utan lina eller någon som höll! Och då är det bara andra gångne jag sitter på ryggen på honom. Stor guldstjärna till honom idag 😃🌟🐴

Därefter fixade jag massa i stallet plus satte ut hösilage bal i hagen. Någonstans däremellan lite lunch, och sen på det igen. Nu var det Dexters tur. Idag tränade vi bara en massa massa uppsittningar och han skötte det kanon. Lugn och sansad, stabil och trygg! Så stolt😃

När jag var klar med honom börja klockan bli mycket. Jag tog in hästarna, gav dem kvällsmat och gick därefter in för att möta mamma som nyligen kommit hem från Sydafrika! Wow så coolt😍💫🌎
Pratade massa om allt allt, som vi alltid gör!
Sen åkte hon hem till la och jag hämta Andreas på jobb. Kvällen bestod av mat och mys. Det är så skönt att hinna klart med stallet och hästarna i lugn o ro och sen kunna hålla kväll m mitt ❤️

Natti natti

-Jenny Delin

Likes

Comments

Åh, så duktiga hästarna var idag! Så stolt över dem alla.

Igår var vi hos pappa och Anette på julmiddag, super mysigt och väldigt god mat. Och tusen tack för alla fina julklappar! Fick boots med ludd på alla fyra benen till hästarna plus en morgonrock från Rituals. Älskar det märket.

Gick upp vid ´07 idag, åt frukost lite snabbt innan stallet vänta. Hästarna fick äta frukost i lugn och ro, sen begav jag och Sparkle oss till ridhuset mellan 08-09 och trimmade. Körde styrka och kondition. Mycket bommar, korta vägar mot små hinder, tempoväxlingar och hållbarhet. Hon skötte sig super och kämpa verkligen på bra, även när hon börja bli lite trött. Det känns att hon börjar bli stark och det blir bara roligare och roligare för varje dag när vi utvecklas tillsammans och blir ett team!

Åter tillbaka till stallet. Jag hämta in Dexter som är en 7-årig valack. Han går på lösdrift men är också här för inridning, precis som Elvis, 3 år är. Dexter lasttränades och longerades med stigläderna nere. Longeringen är inte det bästa som finns, det finns ju så mycket annat man vill titta på och göra, säger han :) men lastningen gick bra, det går åt rätt håll och bättre och bättre för varje gång.

När Dexter var klar så åkte jag till Barry och jobba där ett par timmar. Vägde upp koppar, locka och körde flodex. Var hemma igen till 14.30. Återvände till stallet/gården, körde ut en hösilagebal och fixade sen stallet m mockning och förberedelser inför kvällen. Andreas hjälpte mig så allt gick lite snabbare <3 Han är bara bäst..

Hämta in hästarna och pyssla därefter med Elvis och vet ni vad.. Idag satt jag upp för första gången på honom! åh så duktig och så stolt jag blir! Första uppsittningen är alltid en sån härlig känsla!

Just nu sitter jag, älskling och Marc i tv rummet. dem spelar lite spel och jag bloggar. Jag kan tycka det är ganska mysigt att sitta här i min bubbla medan dem spelar och har roligt tillsammans. Mysig, lugn kväll. Klockan är nästan 21 och jag är trött. Imorgon ska jag ha sovmorgon, eller kanske till halv åtta, åtta. Jag kommer säkert vakna innan men jag har ingen super stress iväg till annat än stallet. Hästarna kan jag pyssla med i lugn och lång ro. Lastträning, tömkörning och uppsittning står på schemat. Sparkel ska till ridhuset och trimmas.

Efter lunch vid 14 ska vi på middag hos Andreas pappa och därefter ska vi nog bara ta det lugn och fira in 3: e advent.


Ha en fortsatt super mysig helg allihopa, och ta hand om varandra!-Jenny Delin

Likes

Comments

Snökaos på vägarna idag, så jag blev hemma från jobb.
Passa på att byta om till myskläder igen, kröp ner i sängen till Andreas och kolla ikapp julkalendern.
När solen börja titta fram sortera/städa jag rummet lite så det blev ordning och reda.
Begav mig sen till stallet, samma prio var där med. Sortera och smörjt ALLA min och hästarnas utrustning. Sånt som jag vet att jag borde bli bättre på (ta tid till). Så skönt iaf!
Andreas och Marc träna boxning så länge och sen gick vi gemensamt in och åt lunch ihop. Killarna ska ut med hundarna i skogen nu och jag bänka mig under en varm filt med julmusik i bakgrunden, julgranen i syn och julbak på tv’n. Ska smälta maten under ett program här innan jag fortsätter i stallet där jag ska prova att hänga på båda unghästarna idag! Sparkles ska också trimmas idag. Sen ska alla hästarna tas in och vi ska hålla kväll. Härligt att hinna klart med allt utan någon som helst stress. Tacksam.

-Jenny Delin

Likes

Comments

Två nya unghästar anlände i helgen. Båda kommer att vara här för inridning under en tid framåt!
Säg hej till Miltons Dexter och Elvis🐎

-Jenny Delin

Likes

Comments