Jennifer Mathieu - Moxie

På sistone har jag varit en riktig jäkel på att hitta bra böcker att läsa. Från Clara Henrys nya bok om patriarkatet till den bok jag läste ut idag, nämligen MOXIE skriven av Jennifer Mathieu. Den var så bra och budskapet i boken var verkligen inspirerande att jag fick gåshud i slutet av boken.

Boken har ett feministiskt budskap och börjar med att Vivian Carter, som är huvudkaraktären, blir trött på hur skolan behandlar alla tjejer i jämfört med killarna och vill göra något åt det. Därför startar hon Moxie som är en fanzine (en sorts tidning) som hon lägger på alla toaletter i hela skolan. Först reagerar inte särskilt många men efter att den nya tjejen Lucy får reda på Moxie, blir det större snabbt. När Vivian sedan ger ut flera nummer av tidningen börjar skolledningen tappa tålamodet och försöker sätta stopp för det hela men kan de stoppa feminismens krafter?

Jag verkligen älskade den här boken och tycker att precis alla ska läsa den, stora som små eftersom budskapet är både viktigt och inspirerande. Jag själv är en feminist och tycker att sättet många kvinnor behandlas idag inte är rätt så ju fler av dessa böcker som skrivs desto fler kommer inse att en ändring måste ske.

Boken får 9 av 10 i betyg och finns på Adlibris och Bokus!

⁃ Jill

Gillar

Kommentarer