Hästpojkarna - Johan Ehn

Hej på er,

nu var det ett tag sedan jag skrev något här och det beror på fler olika saker som till exempel är att jag inte varit jättesugen på att skriva men ska försöka ta tag i bloggen igen.

Nytt år, nya möjligheter. Eller vad säger ni?! Första inlägget för 2020!

Innan 2019 tog slut läste jag ut Johan Ehn's Hästpojkarna och det var bland den bästa och hemskaste boken jag har läst på hela 2019. Handlingen var helt fantastisk, fruktansvärt välskriven och ärlig samtidigt som den var hemsk och man fick ont i magen så fort man öppnade boken och började läsa.

"Anton har nyligen tagit studenten och fått jobb inom hemtjänsten. En av dem han besöker är Alexander Kovac, en snart hundraårig man som inte pratar och som vägrar lämna sitt kök. Under ett arbetspass upptäcker Anton att gubben svarar honom -- genom att stöta med käppen i golvet. De börjar kommunicera, och i vardagsrummet hittar Anton foton på hästar och cirkusartister, och ett brev från Gestapo. Vad har den gamle egentligen levt för liv?

I tjugotalets Tjeckoslovakien växer två pojkar upp på ett barnhem. När den ena behandlas illa, rymmer de och får jobb på en cirkus där de utför de mest häpnadsväckande konster på hästryggen. Cirkusen tar dem vidare till Berlin och den mytomspunna och normbrytande klubben Eldorado. Medan pojkarna börjar förstå vad de egentligen känner för varandra, tar nazisterna makten och samhället hårdnar snabbt omkring dem." (Adlibris)

Boken får en solklar 5/5 och jag rekommenderar starkt att ni läser den. Det som jag tycker allra bäst om i boken är att jag verkligen inte kunna ana hur den skulle sluta, den var inte förutsägbar alls vilket många böcker är.

Ha en fortsatt bra dag!

- Jill

Gillar

Kommentarer