Sökt nattjänst

Vardagsglimtar

På bussen till jobbet igår satt jag och kika på Arbetsförmedlingen och fick syn på att de nystartade boendet i stan med somatisk vård söker nu 16 anställda. Detta är boendet som flera av mina förra kollegor fick jobb på, de som jobbat flest år i Kommunen och detta boende öppnades i September. Själv fick jag ju omplacering till ett demensboende från juni då jag inte ville till hemtjänsten.

Just nu är 10 boende där, men ytterligare 20 kommer flytta in från nästa år och 30 platser finns och därav vill dem nu öka antalet tjänster.

14 anställda på dag/kväll och sen 2 på natten söker dem.

Jag skickade in igår ansökan till den ena nattjänsten på 69,5% 🙂👍
Innan jag fyllde i ansökan så skrev jag en del med hon ena som jobbar natt där för hon jobbade natt på boendet jag jobbade på förut. Ville kolla lite hur deras schema ser ut och hur många nätter den procenten motsvarar och var nyfiken på hur dem trivs och så.
Hon hade bara positivt att säga och hon tyckte det hade varit så skoj om jag fick nattjänst och fick jobb där hos dem. Hon har också en 69,5% tjänst.
Den procenten motsvarar 11 nätter just nu i månaden och man gör bara 1,5 helg. Den halva kan innebära antingen en fredagsnatt eller lördagsnatt tex.

Hon har varit med att få fram nattschemat dem har nu (hon har jobbat natt i många år), då dem som är där har varit med från uppstarten av boendet och schemat dem har just nu är fortfarande är under utveckling som hon skrev till mig.
Finns lite justeringar dem på natten önskar för att kunna få en långledighet, för det är inget dem har i nuläget. Dock jobbar dem bara just nu 2 nätter i stöten. Men en önskan från deras sida är att öka kanske till 3 nätter för att kunna få till en långledighet.

Men stunden jag skrev med henne på Messenger gjorde att jag ville försöka söka 😉 Har aldrig haft tanken att jobba natt skulle vara nåt för mig, men jag är sååå less på dessa dag och kvällar då jag faktiskt känner mig sliten. Sen skulle det bli färre arbetstillfällen men ändå med en lön som motsvarar 100%. Blir mer tid hemma och med barnen och tanken att kunna få va hemma varje kväll och kunna natta barnen, det har jag inte fått vara på dryga 12 år (när man inte räknar med föräldraledighet 😊) Sen känner jag mig mer hemma med somatisk vård i jämförelse med demens.
Sen nattjobb gör ju att man slipper dagstressen på jobbet och så som kan uppstå. Slippa alla sjukhusbesök, tandvården och städ av rum mm. Sen har man inget ansvar som kontaktpersonal.

Kan såklart uppstå stress på natten också och man är bara 2 som jobbar, men färre arbetstillfällen och "mindre ansvar" lockar mig.

Vill inte hoppas för mycket, för man vet inte alls hur stor chans man har att få jobbet. Men jag behöver alla tummar jag kan få nu 😉👍 Kan ju hoppas att hon lägger in en lite extra gott ord för mig till deras chef nu när hon vet att jag vill få tjänst där och hon tyckte det lät väldigt bra och skoj om jag kunde få börja hos dem och vi kan bli kollegor igen.

Men som sagt, ingen aning hur stor eller liten chansen är. Hoppas innerligt att jag får komma på intervju!

Gillar

Kommentarer

Kamilla
Kamilla,
Lycka med jobbet du sökte. Själv tror jaga tt jag skulle ha lite svårt att jobba natt men jag har ju aldrig provat så jag har ju ingen aning egentligenkamillaskamera.com/
jiathomsen
jiathomsen,
Det är ju en omställning för kroppen. Men de som jobbat natt i åratal från min förra arbetsplats har sagt att dem trivs bra med det och fler skulle inte vilja återgå till dagtid. nouw.com/jiathomsen
Michelle
Michelle ,
Va bra att du sökt lite jobb 😊 hoppas verkligen att du får detta
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229