Vad är det med måndagar som så gott som alltid får mig på bra humör? Fredag, lördag och söndag har blivit de nya måndag, tisdag, onsdag, medan måndag, tisdag och onsdag är de gamla fredag, lördag, söndag.

Livet går i slowmotion just nu, fast veckorna bara rusar förbi. Perioden är snart slut i skolan och har egentligen bara en essä och ett prov kvar, men känns ändå som att det är för mycket att göra. Lite lat kanske.

Idag var jag ute och övade bågskytte. 5 före det blir mörkt ute som vanligt. 😉 Jag vet faktiskt inte mer vad jag ska skriva idag. Tänkte bara att jag måste skriva något nu, annars så blir det aldrig av.

Så nu har jag dammat av bloggen lite. Vi hörs!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Söndag morgon = stall. Idag kommer det bli kallt. Det är minst -15 grader och jag ser inte framemot att försöka värma bettet i mina redan frusna händer haha. Men sånt är livet. Snart är det sommar igen. 😉

Var så lat igår och gjorde typ ingenting kändes det som, så idag ska jag försöka, bara jag orkar, fixa med lite skolarbete och sånt. Har faktiskt redan imorse skrivit lite anteckningar och börjat läsa till prov. Är flera veckor tills än, men lika bra att börja i tid, blir nog så stressigt ändå när man väl är där.

Önskar er en trevlig söndag! ✨

Likes

Comments

Kan ni förstå att en månad av 2018 redan har gått? Inte jag iallafall.

Nu har det blivit kallt vinterväder här igen. Idag har det varit kring minus 10 grader och blåst, nu har det tydligen börjat snöa också. Så blev rätt kallt i stallet igår. Men vet ni vad som hände under ridpasset? Joo, D sökte sig neråt och ställde sig för första gången i traven också, på samma sätt som i skritten. 😃 Nu blir det bara att jobba vidare på det så det blir ännu bättre.

Och snart, snart är det helg igen. Jag klagar inte, men jag tycker veckorna går liite för fort ändå. Hörs imorgon, eller någon annan dag!

Likes

Comments

Alltså snälla någon säg att det inte är så hemskt som det känns att bli 18.

Har suttit ikväll framför datorn i över en timme och under den tiden lyckats söka till två sommarjobb som jag med allra största sannolikhet inte kommer få och anmält mig till bilskola. Fick inte plats heller på bilskolan i min stad, så får ta staden bredvid istället. Kul. Kan inte se mig själv bakom ratten på en bil. Har jag inte haft panik förr kommer jag helt säkert ha det då.

Visst är det kul att börja ta mer ansvar och kolla läget i vuxenvärlden, men känns inte bra att bli inkastad med huvudet före som det gör nu. Har inte ens haft ett sommarjobb tidigare, inte heller har jag moped- eller traktorkort, så allt är nytt, nytt, nytt.

Livet springer iväg med mig. Det känns som att jag inte hänger med i svängarna längre. I skolan känns det som jag ligger efter i alla ämnen fast jag bara har några kurser denna perioden och hela 8 håltimmar. Jag är två gånger i veckan i stallet och varje gång jag kommer hem därifrån känner jag mig som en urvriden trasa som inte orkar torka mera. Alla andra intressen jag har bara svischar förbi och har ingen tid för dem eller något annat.

Nu ska jag försöka återhämta mig från dagens äventyr och kanske jag återkommer igen imorgon. Förhoppningsvis lite lugnare och mindre stressad då.

Likes

Comments

Hej och godmorgon!

Idag är det stallet som gäller och tänkte dela med mig av vad jag planerar att göra under ridpasset idag.

- Rida en massa olika vägar innanför spåret då jag värmer upp i skritten, så att snön ska bli mer nertrampad.

- Trava fram ganska länge, både i spåret och på stora volter.

- Förstora och förminska volten i skritt och se till att D jobbar hela tiden och håller böjningen/ställningen och inte fuskar.

- Variera mellan traven och galoppen och se till att det blir koncentrerat och inte flamsigt i travbitarna mellan galoppen.

En sak jag har märkt att jag är rätt dålig på när det gäller ridningen är att planera vart jag ska rida och sedan rida övningen noga. När jag rider så velar jag ofta, "ska jag ta en volt där i hörnet? Eller kanske där på kortsidan? Nej, vänta precis här blir bra!" och så vänder jag hästen direkt in på volten utan att ha hunnit förbereda varken mig själv eller hästen. Då blir det ju inte en bra volt. Så idag ska jag vara noga med vart jag rider och hur jag ska göra det.

Har som jag skrivit ovan planerat att variera galopp och travövningar idag. Det är en annan sak som jag är dålig på. Ofta blir ridpassen först framskrittning och ev. lite annan jobb i skritten, sedan trav, sedan galopp och sedan travar jag och skrittar av. Så idag har jag till och med skrivit ett litet "program" åt mig för vad jag ska göra, var och i vilken ordning. Ett varv i galopp, en travvolt på långsidan, kort skrittövergång på kortsidan och galoppfattning igen i hörnet, vänd upp på nästa långsida och rid över, fortsätta i samma varv och sedan vända upp på samma ställe igen, övergång till trav och byt varv. Sedan samma sak igen, fast i andra varvet.

Vi får se hur det går. Men känns bra att ha planerat så jag vet vad jag ska göra och var så jag då inte behöver fundera på det medan jag rider, utan förhoppningsvis kan sätta min koncentration på att göra allt noga och ordentligt istället.

Likes

Comments