Vad tycker vi om de olika blöjmärkena?

Hej på er kära läsare. Vi har nu hunnit testa en hel del olika blöjor och jag tänkte ge er en liten sammanfattning om vad vi tycker om dem. Vilken blöja har vi fastnat för och tänker fortsätta att använda oss utav? Kan tilläggas att det går åt väldigt mycket blöjor, speciellt i början innan tarmarna hunnit vänja sig.

PAMPERS

I början var de alldeles för stora för Nova och satt därför inte alls bra. Så jag la undan dem och hon har därför fått använda dem igen först nu sedan en vecka tillbaka. Dem har inte alls bra uppsugningsförmåga om man jämför med en blöja från Libero. Det har varit många gånger som vi fått byta alla Novas kläder då blöjan inte hållt innehållet på insidan. Utan det har sprutat överallt mer eller mindre, även nu när hon blivit större och de sitter som dem skall.. Jag lät exempelvis Nova ha på sig en Pampers blöja under natten och jag upptäckte när jag skulle byta den inatt efter 3 timmar att pyjamasen kändes fuktig. Skall då tilläggas att det var inte alls mycket kiss i blöjan.. Sen om man känner på insidan på en Pampers och jämför med en blöja från Libero så känns den inte alls lika mjuk och skön. De känns även större i storlek än vad en blöja från Libero gör. Med det sagt, Pampers är ingen blöja för oss i alla fall inte just nu.

Pris:

Pampers Premuim Protection No1: 86.95kr för 72st, 1.21 kr/st

LIBERO
Vi har mest använt oss av blöjor från Libero, det är dem som vi tycker bäst om och kommer fortsätta använda oss utav. De är både mjuka, sitter extremt bra på och har jättebra uppsugningsförmåga. Av alla blöjor som Nova haft från Libero så har det endast varit en blöja som läckt igenom och det var en gång då Nova bajsade extremt mycket. Rann över hela mig och fasters mattor, men det är en annan historia haha. Så när Nova har på sig en blöja från Libero behöver man inte vara orolig att den skall läcka på samma sätt som en Pampers. Om man inte låter henne ha den för länge på då såklart, vilket vi inte gör. På alla blöjor i både blöjmärkerna så finns det ett gult streck som blir blått när blöjan behövs bytas, så smart om man är osäker! Men vi brukar alltid byta hennes blöja efter 3 timmar även om det egentligen inte behövs.. Men det känns bäst för hennes hud. Mellan Newborn och Touch så är det Touch blöjorna som vi gillar mest, då dem är extra mjuka och sköna. Libero blöjorna är även miljömärkta i jämförelse med Pampers, vilket är jättebra.

Priser:

Newborn No1: 43.95kr för 28st, 1.57kr/st

Touch No1: 43.95kr för 22st, 2kr/st

Priser på samtliga blöjor är tagna från ICA.

Svårt att säga vilka blöjor som är bäst, då det är väldigt individuellt för varje barn. Men för oss är helt klart Libero blöjorna dem som passar oss bäst.

Var idag tvungen att ha sönder Novas fina blöjtårta som hon fick av Emma och Rebecca. Har sparat den in i det sista, men idag behövdes blöjorna användas. Nova har faktiskt gått över till att använda storlek 2 nu, när blev du så stor?

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229