Hva vet man om fruktbarhet egentlig?

prøverør

Det er mye en ikke tenker på når det ikke gjelder en selv, eller før man er i den situasjonen. Jeg leste en artikkel (link) på tv2.no, og synes den var ganske fin. For det er faktisk noe vi burde vite mer om og høre mer om. Jeg visste lite om hva vi kunne få av hjelp, men kusinen min hadde noen venninner som hadde vært igjennom prøverør og fortalte meg om det, og måtte vel lese meg til det meste på nettet og.
Det å beskytte seg ved samleie er ikke det eneste vi bør kunne, men også at flere av oss ikke kan få barn. Eller vil slite med det. At veldig mange kvinner kan få/har diagnosene: endometriose, pco, pcos og adenomyose, f.eks. eller kjønnssykdom som ikke har blitt behandlet, det er så mye som kan ødelegge for fertiliteten hos oss kvinner som vi ikke blir opplyst om og ofte må finne ut av selv. Og det hjelper ikke at sædkvaliteten på vestlige menn stuper (link) i tillegg.
Dette er absolutt noe vi burde få vite mer om tidligere, og bli mer opplyst om. Det er ikke bare å hoppe i sengs, det kan ta tid. Og det kan hende man må ty til hjelp! Vi er så mange fler i denne situasjonen enn vi tror.

Når jeg mistet i spontanabort to ganger så ble jeg livredd, og jeg gråt flere ganger for jeg var livredd for at jeg kanskje aldri skulle få barn. Og den gangen visste jeg ikke at vi skulle igjennom dette. At vi nå sitter å venter på fryse-prinsessen våres (ICSI, blastocyst) hadde jeg aldri tenkt meg.
For ett år siden i dag telte jeg ned dager til medisin start, og nå sitter jeg her og teller ned dager til termin. Veldig spesielt og rart!

Nedtellingen fra i fjor (28.des tok jeg screenshot) // nedtellingen i dag ♥️

Liker

Kommentarer

bycarinaanette
bycarinaanette,
Det burde kanskje nevnes mer om utfordringer man kan møte og i sekualundervisningen på ungdomsskolen. Gjerne opplyse om hvor vanlig spontanabort er og. For tror mange inkludert meg selv har følt seg både misslykket og alene når det skjedde. Masse lykke til med forestående fødsel 💕
nouw.com/bycarinaanette
jgl
jgl,
Ja, det er jeg helt enig i. Er så mye vi burde bli opplyst om!
Spontanabort er veldig vanlig, og noe vi burde bli fortalt om. Du er ikke alene om den følelsen! Og ikke minst hvor mye en prøver å skjule at man har mistet i SA pga det skal være så tabubelagt å snakke om.. Ganske trist!
Tusen hjertelig takk 🥰
nouw.com/jgl