Header

Hej på er!

Jag har intagit sängläge sen ett par timmar tillbaka. Är så fruktansvärt trött och har ont i kroppen mest hela tiden. Viktor har slutat jobbet för ikväll så han är snart hemma, då ska jag äta något innan det blir sängdags för natten.

Tänkte uppdatera lite om graviditeten. I torsdags gick vi in i v.20 vilket är stort eftersom det betyder att vi är halvvägs nu i dagarna 😍
Som jag tidigare skrivit så har ju min graviditet inte varit något svävande på rosa moln, det har varit illamående, kräkning och hela köret. Detta har INTE gått över så jag tror faktiskt att det kommer att fortsätta hela graviditeten.
Jag är extremt känslig och gråter för mycket. Det krävs inte mycket för att jag ska bli irriterad eller gråta. Ikväll har jag tittat på en film som heter ”the choice” (vilken jag verkligen kan rekommendera, men glöm inte näsdukarna) och jag har nog aldrig gråtit så mycket till en film innan som jag gjorde till den. Jag hade sån huvudvärk efteråt.
Sen har jag plötsligt börjat gråta hejdlöst flera gånger för nånting som jag inte vet anledningen till..

Jag kan fortfarande inte äta riktiga måltider, utan får bara i mig yoghurt, mackor, lite frukt osv. Det är otroligt frustrerande måste jag säga.
Jag känner att jag klagar ganska mycket men jag tycker att jag har all rätt till det när jag mår som jag gör.

Viktor är ett enormt stöd och kan sitta uppe med mig om nätterna och trösta mig när jag får fruktansvärda magsmärtor. Han är underbar, helt fantastisk ❤️

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
- Ultraljud, hur häftigt som helst att se vår lilla pärla inne i magen <3
2. Höll du några av dina nyårslöften?
- Jag har som vanligt inga nyårslöften utan väljer istället att ha ett par nyårsförhoppningar, alltså vad jag hoppas uppnå under det kommande året. Mer om det längre ner i inlägget.
3. Blev någon/några i din närhet föräldrar i år?
- Min storasyster och hennes Filip blev föräldrar till finaste lilla Colin.
4. Dog någon som stod dig nära?
- Nej, tack och lov!
5. Vilka länder besökte du?
- Bara Sverige.
6. Är det något du saknat år 2017 som du vill ha år 2018?
- Lugn och ro. Tid att njuta av stunden, bara vara och slappna av.
7. Vilket datum från år 2017 kommer du alltid att minnas?
- Oj det är flera. 9 juli då jag blev moster, 18 oktober då vi fick plus på stickan, 3 november när jag förlovade mig med världens finaste <3
8. Vad var din största framgång 2017?
- Slutade med medicinering.
9. Största misstaget?
- Ser inget som misstag i år.
10. Har du varit sjuk eller skadat dig?
- I januari låg jag inlagd på sjukhuset med magsmärtor i tre dagar, vilket visade sig vara något med en cysta och blod runt äggstocken.
11. Bästa köpet?
- Har inte köpt så mycket, men låt mig hoppas på att barnvagnen (som ej kommit hem än) är ett av de bättre köpen i alla fall.
12. Vad spenderade du mest pengar på?
- Som vanligt, mat och räkningar...
13. Gjorde någonting dig riktigt glad?
- Att jag blev moster till finaste Colin i juli <3
Och att Viktor en morgon i november (3e för att vara exakt) väckte mig med frukost på sängen och en ring med frågan om jag vill förlova mig med honom <3
14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2017?
- "Imagine" (Chris Kläfford), "Du gör mig hel" (Andrea Lundquist).
15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
- Jag måste nog säga att jag i det stora hela varit gladare i år.
16. Vad önskar du att du gjort mer?
- Stannat upp och njutit av stunder. Det har varit så stressigt med jobb så man har liksom missat att se sig omkring och bara vara ibland.
17. Vad önskar du att du gjort mindre?
- Oroat mig för småsaker. Stressat.
18. Hur tillbringade du julen?
- Julen firades med min släkt på mammas sida den 16e, och på Gotland med Viktors familj den 24e & 25e.
19. Blev du kär i år?
- Jag är fortfarande lika kär som när jag träffade Viktor 2016.
20. Favoritprogram på TV?
- Svarade Syrror förra året, men får nog göra det i år igen eftersom en andra säsong har sänts.
21. Bästa boken du läste i år?
- Lyssnade på en hel del böcker via BookBeat och väldigt många bra, men en av de bästa var "Glöm mig" av Alex Schulman.

22. Största musikaliska upptäckten?
- Chris Kläfford

24. Något du önskade dig och fick när du fyllde år?
- Fick biljett till Diggiloo i Vimmerby, vilket jag gärna ville ha.
25. Något du önskade dig men inte fick?
- Hade nog inte önskat mig något speciellt vad jag minns.
26. Vad gjorde du på din födelsedag 2017?
- Firade hemma med Viktor, fikade med närmsta släkten.
27. Vem saknade du?
- Som alla tidigare år sen 2010 svarar jag min älskade morbror <3Mina nyårsförhoppningar för 2017 var:
- Göra minst en längre resa tillsammans med Viktor
- Bli gravid
- Avsluta medicinering
- Få ett jobb

Hur har det gått? Jo, till att börja med så har det inte blivit någon längre resa för oss i år. Det längsta vi åkt är till Gotland. Men det är inte fy skam det inte, hade dock hoppats på mer sommarresor dit, vilket inte blev aktuellt då vi båda hade fullt upp med jobb. Vi var på Viktors systersons dop i juli, kunde bara stanna en natt.

Jag har alltid drömt om att jag en dag ska få bli mamma och i år ska jag äntligen få bli det tillsammans med mannen i mitt liv, världens bästa Viktor och som dessutom kommer att bli världens bästa pappa till vår lilla pärla. Vi är så glada att vi nu äntligen är över på 2018 som är året då vi blir föräldrar i juni, så häftigt <3

Jag har i princip hela året strävat efter att sluta med min medicin mot ångest och när jag plussade i oktober så bestämde jag mig helt och hållet att NU vill jag inte ta medicinen längre för jag vill inte riskera att det skulle påverka barnet på något sätt, riskerna är inte så värst stora att det skulle påverka barnet om man äter medicinen sen innan som jag gjorde (har jag fått reda på i efterhand) men jag ville fortfarande inte chansa på något och så ville jag ju som sagt ändå sluta med medicinen och jag såg graviditeten som en slutgiltig anledning att klara mig utan tabletter. Jag är stolt över det beslutet och att jag klarat mig utan tabletterna så pass länge nu. Jag har ett enormt stöd i Viktor och har alltid haft <3
Jag känner att jag klarar mig bra utan medicinen, även att jag fortfarande har dagar då jag har ångest och har noll motivation till allt, men jag känner fortfarande att jag klarar mig bättre med mänskligt stöd från Viktor än att ta tabletter varje dag som dämpar känslorna.

I februari 2017 fick jag ett timvikariat på ett äldreboende och har jobbat där sedan dess allt ifrån 50-85% sedan dess beroende på behov från månad till månad. Även Viktor har fått jobb där.

Så på det stora hela så måste jag säga att mina nyårsförhoppningar visade sig slå in väldigt bra. En längre resa är en världslig sak som kommer att uppfyllas i framtiden när tillfälle ges.
2017 har varit en ganska bra år faktiskt - jag har utöver allt här ovanför börjat övningsköra vilket jag själv tycker går bra.
Nyår igår firade vi hos min moster med familj, med supergod mat i form av kräftor till förrätt, oxfilé och hasselbackspotatis till huvudrätt och till efterrätt pannacotta och/eller saffranspannkaka. Lagom till efterrätten kom även min syster med sambo och son, min lillebror och min extrapappa. Hela kvällen och en bit in på natten bjöd på mycket skratt, och det var så skönt att lägga sig i sängen när vi kom hem :)


Mina förhoppningar för 2018 är:
- Ta körkort.
- Att allt går som det ska med graviditeten och förlossningen.

Likes

Comments

Jag har inte varit alls aktiv här de senaste månaderna. Till en början för att jag inte hade tid pga mycket jobb men sen gick det över till att jag har haft en hemlighet som har varit såååå svår att hålla för sig själv så därför att jag avstått från att blogga för att jag bara velat skrika det rakt ut.

Men nu äntligen kan vi berätta att...

...i juni blir vi föräldrar ❤️

Graviditeten hittills har rent ut sagt varit hemsk, jag mår så fruktansvärt illa hela dagarna och kräks ofta. Skitjobbigt, men samtidigt är det såklart jätteroligt och spännande att vi ska bli föräldrar. Jag har längtat så länge efter att få bli mamma en dag, och att jag dessutom får dela allt det här med mannen i mitt liv som dessutom kommer bli världens bästa pappa är helt fantastiskt ❤️

Hoppas att illamåendet går över snart, det sägs ju att det brukar vara som värst under de första tre månaderna - vilket vi passerat precis - så hoppas innerligt att det snart är påväg att bli bättre 😊

Nu hoppas jag att jag kommer ta tag i bloggen igen när jag har något så spännande att uppdatera om ❤️

Likes

Comments

Det har varit superdålig rullning här på bloggen i sommar, jag vet. Men förklaringen är egentligen inte mycket annat än att det har varit fullt med jobb så jag har helt enkelt inte haft tid.
I fredags gick jag min sista dag på sommarschemat, men har fått extrapass alla dagar den här veckan förutom onsdag. Så nu väntar helgjobb och på måndag ska jag njuta av en ledig dag har jag tänkt 😊

Sommaren har varit ganska stressig men rolig. Dock har jag och Viktor nästan alltid gått om varandra med våra arbetstider vilket har gjort att vi inte fått mycket tid tillsammans då vi kunnat slappna av och bara vara. Så det ska vi ta igen snart med att åka iväg någonstans, boka hotell och bara njuta av varandras sällskap. Vi är mitt under planerandet med destination, datum osv.
Oavsett vart vi åker så ska vi se till att ha några underbara dagar tillsammans ❤️

Angående mitt senaste inlägg i slutet av juli, att NovaLi har flyttat in hos oss, så har det gått bra. Hon är alldeles för nyfiken, ivrig och snabb för Zigges smak men han håller på att vänja sig. Han har sina ställen där han får vara ifred när han behöver, där han vet att hon inte kommer åt honom.
Hon tycker dock att hans mat är mer intressant än sin egen, så nu har hans matplats fått flytta upp på bänken så han får ha den för sig själv 👍🏼

Det här skulle inte sitta alls fel faktiskt

Likes

Comments

Igår flyttade NovaLi in hos oss
Vi ska ta över henne från min syster pga att hon inte riktigt kunde acceptera att hon inte fick lika mycket uppmärksamhet när det kom en liten bebis till familjen, så nu ska hon bo hos oss är tanken.
Zigge undrar vad det är för något som springer runt i hans hem men idag har han vågat sig fram och luktat på henne lite, så misstänksamheten släpper nog snart. Han får ta det i sin egen takt! Vi kommer aldrig låta honom känna sig åsidosatt, han är precis lika älskad som innan våran lilla älskling ❤️❤️❤️❤️
💕💕💕Våra små älsklingar 💕💕💕

Likes

Comments

I torsdags var vi på dop för Viktors systerson Lucaz 😍
Det blev en snabbvisit för på fredag kväll var det dags att åka hem igen, men vi hann med ett besök i stan och Botaniska trädgården 🌸 och glass på Glassmagasinet 🍦

Likes

Comments

9 juli kl 23.42 blev jag världens lyckligaste moster till en obeskrivligt fin, perfekt liten kille 😍
Jag känner sån enorm kärlek för denna lilla människa och jag längtar så mycket tills jag får träffa honom ❤️

Jag är även så stolt över Emelie och Filip som kommer vara underbara föräldrar ❤️

Likes

Comments

🌸 Hoppas ni haft en bra midsommar 🌸

Likes

Comments

Himmelskt goda kakor!
Klicka
HÄR för att komma till receptet.

Idag var det information inför sommaren på jobbet, skriva på lite papper, fixa med delegering, osv.
Väldigt fint väder idag, precis som igår då jag övningskörde och jag trodde jag skulle smälta bort 😅 Men det var kul att köra 😎🚙 Med världens bästa körlärare (även kallad min älskade moster) går allt som smort ❤️ Längtar verkligen till varje gång jag ska köra, när jag får mitt körkort så kommer jag älska att köra bil. Är det konstigt om jag tar bilen till postlådan?! 😂😂

Likes

Comments