Header

Hej! Inte för att jag är en sån person som gillar att trycka ner folk positiva humör så om du mår väldigt bra just nu och känner att du inte tål att må dåligt just nu så ska du inte läsa detta inlägg.Många människor har sin rätt vara vem de vill, tro på vad de vill och tycka vad de vill. Vi människor lever runt om i världen och är olika på många positiva sätt. Vi pratar olikt än vissa andra, vi bor olikt, vi ser olika ut på utsidan men är lika på insidan. Vi har olika egenskaper som gör oss unika, unika på vårt egna sätt. Det är det underbara med att vilja vara en människa, att var och en är unik.

Men att det finns människor som tycker att vara olika är en dålig sak och försöker ta livet på oskyldiga människor som inte äns får leva sitt liv fullt ut. Varenda människa ska få leva sitt liv till den dagen då de tar sitt sista andetag. Att människor efter dessa händelser känner sig rädda, kan inte sova för att de känner sig iakttagna , inte äns känner sig trygga i sina egna hem är oacceptabelt. Att gå runt och alltid ha negativa tankar om sin trygghet ska inte behöva förkomma för någon.

Människor som inte accepterar andras religoner eller andras utseende vill inte att folk ska vara unika. En religon finns för att en människa ska känna sig trygg så länge man lever. För att ha hopp och en underbar tro om att man alltid kan känna sig trygg för att någon vakar över en. Kunskap kommer också från religon som har gjort både positiva saker och negativa saker för människor. Man har haft krig pågrund av det, människor har dött som kunde ha levt längre eller tills idag. 

Terrorism har ingen religon, attacker som sker i världen är inte pågrund av någon religon. Terrorism har ingen gud. 


Jag som är till och med en troende katolik har INGET emot andra religoner för att jag accepterar andras tro. Jag vill inte att någon ska försöka få mig eller hota mig till att byta religon för jag har vilken rätt som helst att tro på vad jag. Det finns människor som inte äns tror på någon religon , det ska inte vara något konstigt med det. Jag som kommer ifrån Libanon och inte är lik mina egna. Har ljust brunt hår, är ganska blek i min hund till gämnförelse med andra Libanser. Har blåa ögon och ser inte direkt ut som de, sticker alltid ut bland mina libanesiska vänner. Alla brukar alltid bli chokade när jag väll ska börja prata eftersom de inte tror på mig så måste jag på något sätt bevisa det. Hehe men jag är född i Sverige och har två underbara föräldrar som föddes i Libanon och är stolt att både kalla mig själv svensk och libanese på samma gång. Jag tillhör båda länderna lika starkt.

Kommer ihåg när jag var i stan med en gäng kompisar och en mamma cyklade med sin unge på cykeln. Flickan tappade sin godispåse på golvet och jag såg det så jag sprang till påsen och gav tillbaks den till henne. Mamman tackade snällt och cyklade vidare. Jag gick tillbaks till mina kompisar som kollade förvånat på mig som om jag gjorde något dumt. De frågade mig varför jag hjälpte någon jag inte kände, jag sa inget vilket jag ångrar. Jag ville hjälpa , jag bryr mig inte om det är någon jag känner eller ej. Alla ska väll ha rätt till att få lite hjälp när man behöver det? 

Vi är allihopa människor och det kommer vi för alltid vara​. Dags att ta tag i detta och börja leva nu och acceptera varandra innan vi kommer ångra allt på värsta sätt. Om du skulle sett en människa be om hjälp och är helt hjälplös, skulle inte du hjälpa då? 

Likes

Comments

För några dagar sen var det mitt hemland Libanon som man sörjd för den hemska terrorattacken men igår/nu sörjer vi även för ett utav de vackraste städerna i världen: Paris. Alla tankar och repekt kommer gå till de människorna som blev påverkade av denna händelse. 

Jag var visste inte om detta förrän jag tog min mobil och skrålade ner på min Instagram och såg att varenda en jag följer hade skrivit en hashtag där det står #prayforparis och jag blev både rädd och förvånad på samma gång. Mina föräldrar visste redan lite mer om detta än vad jag gjorde så jag fick hjälp utav de. Jag tycker att när folks liv misstes pågrund av något onödigt då är man inte mänsklig överhuvudtaget som vågar utföra något såå hemskt! Jag kommer väldigt snart skriva ett eget inlägg om vad jag tycker om sånna här saker osv. Men tills vi ses nästa gång, ha det bäst! Puss på er! / Je suis Cici! 

Likes

Comments

Hellu! Ledsen för en dålig uppdatering men har haft fullt upp hela veckan, läxor och sånt. Idag var man ledig ifrån skolan, jag, Moa och Alma bestämde att göra en brunch. Jag och Moa handlade några varor till brunchen och kom sedan till Alma. Vi hade det jätte trevligt sen gick jag till jobbet med Alma.

Likes

Comments

Godmorgon. Min morgon har inte varit direkt den bästa, vi nästan ingen sömn inatt. Vet inte vad som kan vara felet. Mår skit just nu och skolan är ju idag så det var ju en bra tajming. Hoppas inte det här sker ikväll igen. Ialla fall sitter just nu med en mysig frukost och en härlig kopp te. Hoppas dagen blir bättre, håll tummarna för mig.

Likes

Comments

Hellu! Har haft ett härligt lov hittills, nu är det bara helgen kvar och efter det är lovet över. Har lite ångest men det ska nog gå bra. Min morgon har börjat bra, vaknade kl 9 och har suttit med datorn till middagen. Nyttigt? Kanske inte , men sån är jag. Har inga stora planer för idag men vet ialla fall att jga ska hitta på något med några kompisar sen får vi se vart dagen tar mig. Kanske bloggar mer ikväll om hur dagen har varit. Se you later!


Likes

Comments

Hej! Heter Cecilia men kallas för Cici. Bor i en stad tio mill ifrån Göteborg. Största intresse är dans, går första året på gymnasiet med linjen dans inom Estet. Kommer blogga om min vardag, tips/rekommendationer osv. Hoppas ni stannar!

Likes

Comments