Nu är det äntligen dags, golvet i vardagsrummet/ stora rummet läggs. Hickory trä inköpt i USA via en vän. Svindyrt men vi fick ett bra pris pga kontakter.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Här tänkte jag recensera sådant jag sett i filmer och serier....har sett över 100 serier...minst och då även filmer. Så är det något som önskas så kan jag nog ge en beskrivning.

Idag tänkte jag berätta om humans, har sett den amerikanska versionen och nog tycker jag att den är bättre än den svenska. Men alla har ju olika smaker. Nu är det inte så att jag menar att den svenska är dålig, det är den inte. Men den är mycket mörkare och har mer av en domedags karaktär än den amerikanska motsvarigheten.

Ett exempel är att i första säsongen av äkta människor så finns en "robot" som är mer mörk i sinnet, verkar vara mer elak och hon är egentligen inte på någon sida. Hon dödar sin "son" utan några större betänkligheter och någon sammanhållning eller att rädda de egna eller deras utveckling är inget hon prioriterar. Min tolkning är att hon i allmänhet är egoistisk. I den svenska versionen verkar det finnas en distans till känslorna och att till att bli riktigt "mänskliga". En anti robot känsla.

Detta har dom omtolkat i den amerikanska versionen till att ett program utvecklats som är "själen", det som gör robotarna mänskliga. Det som gör att de kan tänka, känna och uppleva saker som en människa. Här är de verkligen också mer mänskliga och sammanhållningen mer uttalad. Här räddas gruppen istället för att splittras och ingen dör.

Måste påstå att jag gillar den "ljusare" versionen bättre, än den svenska som är mer melankolisk i sin läggning. Om man nu ska svänga sig med fina ord. :) Skådespelarna är dock bra i båda versionerna och robotarna faktiskt trovärdiga. Möjligen tycker jag att skådespelaren som spelar Leo (Colin Morgan) är lite väl överdriven ibland i den amerikanska versionen och det är lite mer dramatik omkring vissa saker. Tycker den svenska skådespelaren är bättre, (Andreas Wilson), synd att de tog död på honom. Fastnade därför aldrig för andra säsongen av äkta människor.


Likes

Comments

Snart så är vårt bybygge klart. Översta bilden är min gå in garderob. Golv lagt med ask tre stav och målat i vitt. Nyans äggskal. Lite extra färg upptill bara och så lite inredning så blir det perfekt. Andra bilden vårt nya sovrum, tapet är svensk design, highlights of the norrh, Rättvik. Sista bilden är äldsta dotterns rum, målat och lister klara. Även den önskade sängen insatt. Nu bara allrummet och minsta tjejens rum kvar.

Likes

Comments

Det har hänt lite mer i bygget. Äldsta dotterns rum är färdigmålat, idén färg hon själv valt. Hjälpte till gjorde hon också. Trodde först att det skulle bli för mörkt men det verkar bara helt ok. Temat för rummet kommer ju att bli monster High så färgen är nog rätt ☺️. Igår fixades också första steget i att installera en central dammsugare. Uttag och rörledning monterat på övervåningen.

Likes

Comments

Isa gillar sina tår. Förundras över vigheten, tänk om man kunde göra det, eller kanske inte 😜. 6 månader nu , tiden går

Likes

Comments

I helgen var äldsta dottern på ridkalas. Hon kratsade hovarna på ponnyn "själv", nåja, nästan iallafall. Hon red också, hon har härmed meddelat att hon ska gå i ridskola i höst. 😉. Vi får se

Likes

Comments

Denna helg är vi i Stockholm och igår blev det en kvällstur för att köpa glass. Smakade av mun dotters glass eftersom jag inte är en riktig glass fantast. Jordgubb och päron.

Likes

Comments

Gjort fynd idag på barnkläder. Kanske inte exakt vad jag förväntat mig. Hade tänkt mig lite mer kläder i stl 74, men det var helt ok ändå. Kläderna kommer arr behövas. Har plockat ut det finaste. Köpte allt i påse så det var lite kul att gå igenom innehållet. En del märkes kläder och en del "vanliga"😊. Blev också en plastpåse full med kläder jag inte tyckte om. Får väll skänka det eller nått

Likes

Comments

Haft målar stund med dottern, lite av ett hafs verk. Men är stolt 😀

Likes

Comments

Igår var det avslutning på babymassagen. Har gått inom kyrkans verksamhet. Rätt mysigt och inte kostar det så mycket heller. Bara 15kr om man fikar. Igår bjöds det på extra gofika, maräng tårta fylld med jordgubbar, grädde och nonstop. Jag gillar inte maräng så jag smakade inte, men den såg ganska trevlig ut.😊
Vi fick även en psalmbok som avslutnings present.

Likes

Comments