nu jäklar, tänker man bara, nu jäklar är det bara att göra igång!

ner med spaden i marken och börja skapa vårt hus nu!

men nej, så lätt var det inte.

Nu när bygglovet är klart så får vår hussäljare Kenth fixa ritningar över el, vatten och avlopp. Vi har någon liten korrigering att göra då vi tog bort ett badkar som vi ersätter med dusch i vårt egna badrum. Efter detta så har vi ett startmöte med kommunen där vi kommer fram med ett startdatum. Nu tiden innan vill vi gärna se till att fälla lite träd som står längsmed ena långsidan på tomten då vi har bättre möjlighet att fälla dessa nu än i framtiden då de endast kan trilla på vårt hus eller allmän väg. Det växte även några bär på dessa träden som utgjorde en festlig måltid för mängder av insekter, pi, bort blir det med dessa!

Tomten bredvid vår är nu även såld , vi vet inget ännu om vad det är för framtida grannar vi har att vänta oss. Vi håller tummarna för att det är några i vår ålder :)


Visste ni förrsten att man kunde gå runt i Vedums visningslokaler på googlemaps? Här är en bild på köket som vi har inspirerats av,

ha en bra dag!

j

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

För ca 2 veckor sedan skickade vi in alla ritningar och underlag för garage och hus men redan så tidigt som nästa vecka förväntas bygglovet vara klart!!

Studsar nästan rund här hemma av ren o skär lycka, vi kommer även att få våran köksritning idag så vi kan smida vidare på de planerna. Ett besök till leverantören Vedum planerade vi lite snabbt in i nästa vecka.

SÅ SPÄNNANDE!

Vedum är en jumbo leverantör av all inredningsmöblemang i kanon kvalité som man behöver i ett hem, från garderober, kök, badrumsmöbler till tvättstugeinredning.


Även en shoutout till vår kära mullebullebus som fyllde år igår, idag ska vi ta han till favoritdjuraffären så får han välja ut något fint. Lyxhund.

Märks det att vi längtar till vårt hus?


Förresten! Granntomten ligger ute på budgivning nu, spännande att se vilka som kommer bli våra framtida grannar.

https://www.erasweden.com/kontor/helsingborg/bostad/783611


Likes

Comments

Lång väg har vi gått för att komma dit vi är idag, låt den resterande delen bli en sprint!


I December 2016 började vi prata om att bygga hus och samtidigt kolla på olika modeller för att se vad som skulle passa bäst för oss. Där kan jag lova att man hade stora drömmar och förhoppningar i början, haha... Det finns ju så många magiska former, inredningar och planlösningar på hus i dagens läge!


Efter att vi hade kollat runt och lärt känna några olika husleverantörer via internet (TACK GODE GUD FÖR GOOGLE!) började vi göra lite eftersökningar och grävde oss snabbt ner i allt skitsnack om de alla. Det finns en hel drös av leverantörer och vi kände att någon med lite välkänt namn är att föredra för att inte råka ut för fuskbygge, konkurs av byggfirma och brist av erfarenhet.

Flashback och byggahus.se är riktigt saftiga skvallersidor. Värt att tänka på är att folk alltid har lättare för att kräka av sig dåliga erfarenheter än bra. Lite får man syna igenom då man som Köpare/byggherre får ha intresse i vad som händer på ens eget bygge. det räcker inte att låta det vara bara för att man har tummen mitt i handen. Det kan vara så enkelt att man vill flytta ett eluttag. Detta kan bli jäkligt krångligt om allting redan är på sin plats eftersom man får bryta ner och bygga om på nytt, så med lite koll så kan man spara in lite på både arbetstimmar och materialkostnad.

Den 8:e Juli, dagen innan min underbara sambos födelsedag så skrev vi på papperna för vårt hus! Tomten blev klar månaden innan och vi får tillträde till denna den 15/9.


Slut på att uppdatera kalkyler, nu börjar den roliga biten ! :)Go kväll!


J

Likes

Comments

Tomt!


Eller nästan iaf... Man ska inte ropa hej för tidigt men kan inte hålla mig, allting är så sjukt spännande nu!!


Vi har varit på möte med mäklaren för den tomt som vi är intresserad utav och där ser allting fint ut, dock är det som så att en del av tomten behöver en miljökontroll. så nu forskar vi lite i detta om vad det kan innebära både i arbete och kostnader.


Min man är en jäkel på att få tag på folk, vilket är underbart! Så söker jag runt lite på internet om hur vi ska gå tillvida och hör runt med kontakter ang arbetet. Ett bra teamwork alltså!


på Onsdag (imorgon!) så har vi möte med husleverantören, håller fingrarna i kors och hoppas på att det inte blir allt för dyrt med alla tillval ... haha!Ha en bra Tisdag!


j

Likes

Comments

Bankmöte med både Swedbank och Handelsbanken i onsdag, dessa gick väldigt bra!
Dock så la Handelsbanken fram betydligt bättre räntor och villkor än vad Swedbank gjorde vilket var tråkigt just från Swedbanks sida, dock deras förslut o ej våran.

Det är inte hugget i sten ännu, men kan inte Swedbank steppa upp lite så är dom inte intressanta alls.

Ang tomten som vi har fallit för så har det varit väldigt mycket spänning kring denna nu i en vecka och det fortsätter ännu !!!!!!Mer kommer i nästa inlägg, HehehTrevlig fredag!

J

Likes

Comments

Tanken var, som i mitt föregående inlägg att möta tre stycken olika banker.

Men efter att ha pratat med Danskebank så drog vi tillbaka detta, dom var helt enkelt för komplicerade. Man skulle inte ha något riktigt möte i sig utan man skulle bara prata över telefon om hur förutsättningarna ser ut osv. Samt efter att huset är byggt så ska de komma och göra en värdering över vad de tycker det är värt och lägga upp lånet efter det.

Både jag och min man vill ha raka besked om hur allting kommer vara och inte några halvdana svar eller "vi får se när/om/kanske". så vi beslöt oss för att jobba med de två bankerna som vi har :)
lördag kväll och jag sitter och räknar på kalkyler...... Det är livet vi har valt och kommer välja igen !

Ha det !j

Likes

Comments

Tillbringar några sena kvällar med att kolla runt på olika bloggar, forum och dylikt efter tänkvärda punkter som man ska ta upp på dessa möten.

Kl 14:00 SWEDBANK

Kl 15:00 Handelsbanken

Kl ? (Ej satt tid ännu, hoppas den kommer under morgondagen !) Danskebank


- Varför blev dessa de "utvalda"?

JO DU, bra fråga där!

Men eftersom jag har Swedbank och min man har Handelsbanken så kändes de som att det kan vara en bra start där. Båda är dessutom stora banker så det är inget fel med det.

Varför vi valde att dra in Danskebank som ett tredje alternativ är lätt efter att man sökt runt lite på olika jämförelse sajter som tex, Compricer , Minalån, så kommer Danskebank i topp som den bank med mest förmånliga (lägsta) bolåneränta.


Klicka på Compricer logon för att kunna jämföra på egen hand.


Mer info kommer snart!!j

Likes

Comments

👉 Skandiwall 👈


Denna sidan har jag snurrat runt på nu i några dagar, tanken är att sätta upp någon from av "djupare" fondvägg.


Tror att det hade kunnat bli riktigt coolt!!


Kan dock inte riktigt bestämma mig, det är inget man vill tröttna på i början heller. Den kommer att sitta uppe i ett typ spelrum/tvrum vilket kommer säkerligen att leda till en hyfsat dämpad belysning ofta.

(det är inte vårt vardagsrum som den nu gäller utan bara ett extra rum)

Priset står på kvadratmeter på hemsidan så det blir lätt som en plätt att räkna ut i vart fall!
p.s för att komma till denna sidan så räcker det att klicka på överskriften.Fredag idag, upp tidigt imorgon för en ny jobbedag innan man kan hålla helg,


Trevlig helg på er!


j

Likes

Comments

Glömde visst bort att hela världen stannar upp när det blir sportlov.

Skämt o sido, men när det är någon man försöker få tag på för att få reda på något snabb, visst fan ska den vara ledig i minst en vecka..... låter det bekant ?

Det kommer bli några "mellandagar" här i bloggen då det är inte värst mycket som händer på hus sidan innan något verkligen har kommit i rullning. Men då kan jag passa på att berätta några andra roliga saker istället 👌!

Har ledigt idag från jobb och råkade vakna tidigt så det blir väl att ta sig upp snart. Tyckte att det var en bra idé att uppdatera här först.

Bilden är ca 1,5 år gammal på mig o mullebulle, svårt att uppdatera den biten då han aldrig är helt still.....
Men han är en storfavorit i både mina och många andras ögon. Vilket inte är så svårt att förstå, han är ju en sån nallebjörn !!


Ha en bra dag gott folk!


jess

Likes

Comments

Det är rätt så intressant att känna den känslan som man gör för den personen man älskar som man gör för de "perfekta" huset. Att kunna sätta sig in och kunna föreställa sig hur framtiden kommer vara, vad våra behov kommer att vara och hur vill vi ha det om 5 år eller 10 år.

Det var något vi kände efter några månaders letande, både efter att ha gått på visningar på hus som finns i dagsläget men som kanske behövde en aning uppfräschning och alternativa katalogs hus. Inget vi har tittat på har känts helt hundra, men efter lite mer eftersökningar efter vilka husleverantörer det finns samt vad deras tidigare kunder har för tankar och tycke. Det har hjälpt väldigt mycket att fått höra från andra personer om vad dessa tycker om sina leverantörer då dessa har varit potentiella leverantörer till oss.


Men dock får vi ta det lite lugnt, en sak i taget, vi har hittat en tomt som vi tycker om och förhandlingarna över denna börjar nu i nästa vecka.

Ska bli så spännande ! Vi är båda väldigt exalterade över detta äventyret som vi har startat och det är även väldigt kul om vi kan dela med oss av dessa kunskaper som vi förskaffar oss under denna tiden.


Förresten, detta är första gången jag bloggar någonsin, så det kan bli lite missar här och var nu i början, men detta ska jag och kanske med er hjälp lösa perfekt!


Trevlig kväll allesammans!


jess & A

Likes

Comments