Life

Jag har de tre senaste somrarna fixat fransförlängning. Jag anser att jag känner mig mer fräsch och ser mer levande ut då jag jag har det. Så nu då de på King & Queen i Karis hade en som gör övningsfransar för 50€ (d.v.s. över hälften billigare än normalt) så kände jag att varför inte liva upp ansiktet nu under vintern också. Så nöjd! Nu återstår det att se hur länge de håller.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Life

Måndagen närmar sig sitt slut. Idag hade jag min första jobbtur på Folkhälsans hemtjänst här i Åbo. Jag har varit nervös för denna dag i kanske två veckor, dock helt i onödan. Dagen löpte på super bra och återigen insåg jag att jag älskar hemvården. Dessutom var det super fint väder ute idag så energin bara rusafe genom kroppen. Så efter jobbet tog jag bilen ut till Ruissalo naturpark och gick ungefär 45min, en 3km promenad, och bara njöt av vädret. Då jag landade hemma hade jag nog fått friskluftsförgiftning, haha, hade en hel del måsten men slutade att jag låg helt död i sängen i 2h. Nu har jag dock fått matlagningen undan som var ett av mina måsten idag. Bra så!
Imorgon väntar en till jobbtur på hemtjänsten och sen tar jag bilen tillbaka till Ekenäs, därefter morgontur på onsdag på Kårkulla boendet.
Förövrigt så var helgen super bra. Jobb samt två hela dagar med Basti, sällan det sker nu förtiden.

Likes

Comments

Life

Jobbade morgontur idag och nu befinner jag mig i Åbo med Basti. Vi har ätit god mat och efterrätt på Frans&Emelie. Nu väntar bio, Fifty shades Freed, ska bli intressant att se om den är bra.

Likes

Comments

Life

Lägenheten i Åbo som jag trivs så bra i.

Likes

Comments

Life

Konstigt nog så vaknar jag varje ledig dag kring 9, fast jag skulle få sova. Men då får jag bättre timmar mellan måltiderna så det är bara bra samt att då sover jag inte bort hela dagen.
Idag ser min dag ut såhär: kolla abina som åker på flaket med syster, gymma med syster, inflyttningskaffe 2-3 månader för sent hos min kusin och hans sambo och kvällen avslutas väl med några avsnitt Dicte. Dicte är en dansk kriminalserie, så sjukt spännande! Finns att se på Netflix.
Resten av veckan kommer fyllas med jobb, träning, städning av gymmet, åbovistelse med Basti för att fira vår 4 års dag; bio och mat. Så jo, jag och basti hade igår på alla hjärtans dag, 4 års dag, hur sjukt som helst, på ett bra sätt.
Dieten då? Kan lätt konstatera att vikten inte har gått ner från förra veckans vägning p.g.a. många cheatmeals. Och cheatmeals leder till cravings och cravings leder till mera cheatmeals, ond cirkel det där. Men ska verkligen försöka nu! Det är långt kvar till vikten jag hade förra våren. Nu ska jag kämpa! Fan den som ger sig! Igår hade jag 4 veckor bakom mig och påbörjade vecka 5, om jag räknat rätt.

Hoppas ni alla haft en super fin dag igår och även får en fin dag idag! Kram

Morgontrött.

Likes

Comments

Life

För att hinna med gårdagens alla måsten fick jag skippa gruppträningen på kvällen och drog till gymmet på dagen istället. Gick in i gruppträningssalen och körde 1h Tabata för mig själv, draget från huvvet.
Minns inte riktigt övningarna men upplägget var följande:
Körde liksom varje övning 30sec ,10sec paus. I varje del var det två övningar och jag körde tre varv. Mellan varje del hade jag lite längre paus. Använde mig av kettlebell, hantlar, matta och stepbräde.
5min uppvärmning på motionsmaskin
2st pulshöjande (t.ex. xhopp 30sec, burpees 30sec, xhopp 30sec, burpees 30sec, xhopp 30sec, burpees 30sec = 2 övningar, 3varv)
2st ben/rumpa
2st armar/överkropp
2st mage
2st pulshöjande
2st ben/rumpa
2st armar/överkropp
2st mage
2st pulshöjande
2st ben/rumpa
2st armar/överkropp
2st mage
2st pulshöjande
Tänjning.
Resulterade i 1h10min och svetten bara rann.

Likes

Comments

Life

Måndag igen och en hel vecka framför med en hel del att få avkryssat på to do listan. Skriva examensarbete, övriga skoluppgifter, fira fastlagstisdag, träna, jobba, fira 4årsdag med basti och en massa annat. Beställde även franstid idag till torsdagen, så taggad!
Under helgen hade vi mofis begravning och fortsatte kvällen med Mexicantrain spel med familjen. Igår var det full rulle med kyrka, jomppa och städning av gymmet fortsatt av en kvällstur på jobbet.

Likes

Comments

Life

Ända skoldagen denna vecka och den slutade först kl17. Under skoldagen har jag fixat examensarbete med mina kompanjoner, avlagt en obligatorisk träff för en kurs om beroenden och droger. Sjukt intressant! Har även skrivit min praktikrapport, som ska inspirera och informera andra studerande inför utomlandspraktiker. Och ni som följt med bloggen under min Norge praktik vet att det var det bästa jag gjort. Så då kravet var max två sidors rapport blev det väldigt svårt för mig, då jag har så mycket att berätta.
Ikväll har jag dessutom lämnat in alla papper och betalat 180€ för att få jobba som närvårdare (helsefagarbeider på norska) i Norge. Nu är det bara jobbet som saknas inför sommaren! Fick ett sånt pirr i magen, typ som fjärilar, är så otroligt nervös men ändå så glad!
En liten inside eller hemlis, angående kostschemat, ni vet den där ena veckan i månaden, den är sjukt jobbig under kostschemat pga sötsuget. Så jag råkade äta ett helt kexpaket nu på kvällen. Energin är på tusen efter det haha. Hoppar dock över äggen ikväll, är ju inte precis hungrig efter alla kex.
Imorgon står mofis begravning på schemat, mindre kul.

Likes

Comments

Life

Idag påbörjar jag redan min tredje vecka på mitt kostschema. Tänkte i punktform berätta jur det känns, vad som hänt och hur det går.
- Några cm o någon kg har försvunnit, trodde dock det skulle gå snabbare. Men jag har alltid för höga förväntningar. Dessutom tar det 20 dagar innan en diet påriktigt börjar verka.
- Jag känner mig trött, men det tror jag beror på att jag druckit Nocco rätt så mycket och de dagarna jag inte gör det blir jag därför sjukt trött. Jag dricker inte kaffe så Nocco är kaffet för mig.
- Kom underfund med igår att skära kycklingfileer till strimlor är mycket godare och saftigare än färdigt köpta strimlor. Tänk att jag kom på det först nu, haha.
- Jag är inte lika svullen längre, dock på kvällen efter äggvitorna känner jag mig ofta svullen och gasig, haha.
- Är aldrig hungrig för äter ju hela tiden
- Tror det skulle ske bättre resultat om jag skulle stiga upp tidigare så att det skulle bli rätta timmar mellan målen, nu när jag stiger upp 10-11tiden och går och lägger mig kl22 så blir det ibland endast 1,5h/2h mellan målen. Men detta är bara min egen tanke.
- Direkt då jag ätit något utanför schemat får kag cravings på det varje dag, som jag visste från början.
- För flera år sen åt jag järntbl men fick sluta pga biverkningar. Samma biverkningar uppstår nu då jag äter blåbär (innehäller ju järn) varje morgon. Blir verkligen fundersam över vart all mat jag äter tar vägen, då det seriöst inte kommer ute. Förlåt för ärligheten men jag vill bara berätta hur det går. Dock har jag nu minskat blåbären till hälften och det känns bättre.
- Känns som jag inte gör något annat än äter, haha
Tror det var allt för denna gång. Nu ska jag ännu kämpa på i någon/några veckor. Nu inom kommande vecka blir det tyvärr tre cheatdays (begravning, fastlagsbullar är ett måste, jag och basti ska fira 4 år), men sånt är det.
Har ni frågor så får ni gärna fråga!

Likes

Comments

Life

- En dag i Sthlm kryssningen i Mars med Basti
- Veckan i Karlstad i Sverige, hos min syster med mamma och pappa
- Dagen då examensarbetet får underkänt eller godkänt
- Ayia Napa resan med Julia
- När vår (läs bastis) lägenhet är klar renoverad och det är dags för inflyttning
- Sommaren, om det går som planerat blir det jobb i Norge

Likes

Comments