Dom senaste fyra dagarna har varit perfekta, inga måste utan bara att leva. Jag har hunnit träna, spenderat tid med min familj och hängt med vänner. Nu kom jag precis hem från stan, åt middag med en vän. Jag har varit så himla glad dom senaste dagarna, såhär ska man må för alltid. Godnatt hoppas alla fick en underbar julafton! kärlek J

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

2017

- Jag tappade helt motivationen för träning och fighting, pga rädsla och osäkerhet.

- Min mentala bit har varit kastastrof, rädd & osäker och legat under vissa människor.

- Jag har lagt ner så sjukt mycket energi på fel människor

+ Jag fick ett nytt jobb som jag stor trivs med.

+ Jag har raderat giftiga människor från mitt liv, kan vart det bästa jag gjort!

+ Jag har träffat nya fina människor

+ Jag har tagit tag i mental träning

+ Jag har blivit sårad, tacksam för det. Kanske låter lite skevt, men på något sätt blev jag tusen gånger starkare.

+ Jag har lärt mig att älska mig själv.

Likes

Comments

Världens enklaste lunch, du behöver :

Ris

Köttfärsås ( pappa lagade)

Salladen :

Tomater

Gurka

Kikärtor

Rödlök

Koriander

Citron

Salt/peppar

Likes

Comments

Raw-daddel-bollar på tio minuter. Raw är en kost som är baserad på frukter, grönsaker, frön, nötter, alger och oljor. Precis vad våra kroppar behöver! Jag brukar byta ut det här mot godis, när jag väl får suget efter något sött, är Raw ett alternativ. Stoppar in de i kylen en stund, gillar när dom är iskalla. I mina Raw- bollar har jag :


2 dl cashewnötter eller valnötter

15 dadlar (färska dadlar)

3,5 msk kakao

3 msk kallt kaffe

Mosa Cashewnötterna, så mycket som möjligt. Jag använder mig av färska dadlar, skalar dom själv. Lite upp till en själv hur man vill bakabollarna, men jag slänger allt i en skål inte i någon speciell ordning haha. Blir så sjukt gott. Sist rulla dom i kokosflingor eller valfritt. 😊


Likes

Comments

1. Börja lugnt, oavsett din nuvarande form. Löpning kan medföra stor belastning på kropppen om kroppen inte är förberedd på det så kan du dra på sig skador och tappa motivationen. Börja försiktigt, skapa rutiner.

2. Distans är inte det viktiga i början, tänk tid. Jätte naturligt att som nybörjare börja tänka distans, man tänker att man ska springa ett viss antal kilometer. Första gången du börja springa, försök att hålla ut i tio minuter. Stanna inte på tio minuter. När du har klara det blir det enklare tills nästa gång. Lägg till sedan 5 minuter extra för varje gång. Ligger du på 30 minuter utan att stanna, då börja tänk på distans.

3. Lyssna på kroppen, vi har bara en. Som nybörjare är det lätt att dra på sig skador. Din kropp vet bäst när du måste vila och det är så sjukt viktigt att du gör det. Var uppmärksam och det gör ont, vila då.

4. Ha en plan, planera in löpningen under din vardag. Kanske innan jobbet? Eller under lunchrasten eller kanske på kvällen? Det är lätt hänt att tappa fokusen på träningen, skapa en rutin och ge det en chans. Det kan vara jobbigt att lägga ner tid, men ett tips skjut inte upp det tills nästa dag.

4. Sätt upp ett mål, att jobba mot ett konkret mål, oavsett hur litet det är, kommer det motivera dig till att fortsätta springa. Sätt ett lämpligt mål, exempelvis att om några månader framåt ska du springa milen. Sen bryter du ner målet i flera mindre steg så att du har uppnåeliga delmål att sikta på. Sätt upp små mål.

5. Gå eller spring, om träning eller löpning generellt är helt nytt för dig bör du börja med att gå eller springa program. Det vill säga, har du aldrig någonsin ens tränat, kanske testat men inte hållt på med träning under en längre period. Börja inte då med intervaller. Fokusera på tiden istället för distansen. Börja med ett program t ex du löper i ca två minuter och går i en minut. Det kommer att bygga upp din kondition, och ge kroppen en lugn övergång till löpningen och förhindra de vanligaste skadorna.

6.Förr logg, jag tycker nästan att det är det bästa man kan göra. Skriv ner dag och och datum, tid och distans. Jag har en antecknings bok där jag skriver ner allt.

7. Värm upp och varva ner, det spelar ingen roll hur långt du springer. Se till att alltid värma upp kroppen innan och sedan efteråt varva ner. Ha som rutin att värma upp och varva ner, gör du det inte. Du kommer att märka konsekvenserna senare. Brist på uppvärming kan skapa muskelsträckningar och nedvarvning ger smärtande ben nästa dag.

8. Låt kroppen återhämta sig, så sjukt viktigt speciellt till er nybörjare. Musklerna behöver tid och energi för att återhämta sig och reparera sig. Annars blir de svaga och risken för skador ökar för varje gång du springer.

9. Drick tillräckligt, vatten är det viktigaste att få i sig när man tränar. Finns inget viktigare. Drick under hela dagen, översvämma inte in allt direkt.

10. Ät ordentligt, god och näringsrik mat är viktigt för alla men för löpare är det extra viktigt. Du bör äta sunt för att fylla på med energi, och det innebär riktiga mängder med proteiner, kolhydrater och grönsaker. Begränsa intaget av socker och alltför fett mat och se till att äta tre måltider om dagen ( frukost, lunch och middag ) samt mellanmål där mellan så att fettförbränningen hålls igång. Börja absolut inte med en sträng diet när du börja springa, du behöver få i dig tillräckligt med vitaminer och miniraler. En sund, balanserad kosthållning kommer att ge goda resultat och det hjälper dig vidare med löpningen.


Likes

Comments

1. Jätte viktigt, sätt inte för höga krav på dig själv och din träning! Vill du komma igång med träningen efter ledighet , så sätt rimliga mål. Det är vanligt som nybörjare att sätta orimliga mål som att man ska träna upp mot flera gånger per dag. Sätt istället rimliga krav, exempelvis börja med två träningspass i veckan. Med tiden kan man öka successivt. Blir det fler pass än ditt mål, då gör du det bra. Du är på rätt väg. Jag brukar kalla det för baby steps, små steg i taget.

2.Träna det som DU tycker är roligt. Tycker du t ex att det är roligt att klättra eller kanske dansa, kör på det. Hatar du att promenera eller kanske löpa, det är helt okej. Den bästa träningen är den som blir av.

3.Våga testa dig fram, var inte begränsad. Det finns alltid något i oss som måste brytas. Prova på gruppträning, med vänner. I Stockholm har vi ett brett gruppträningsutbud. Prova dig fram bland de olika gruppträningarna som finns, tills du hittar den rätta.

4.Träna med en personlig tränare, kan vara värt att investera. Har du svårt att få träningen att bli av samt att ta ut dig när du tränar själv. Prova på att träna med en personlig tränare. Detta gör att du vet att träningen blir av och att du får ut maximalt av din träning. Med personlig tränare så stärks din självdisciplin, någon måste puscha dig. Med en personlig tränare kan du diskutera dina planer, vad du vill uppnå, hur och varför.

5.Träna med en kompis och om din kompis inte kan träna, åk och träna ändå. Om man är två är det inte lika lätt att hoppa över att träna i sista sekund. Bestäm fasta dagar och tider så ni kan planera utefter detta tillsammans. Planering är sjukt viktigt, så att det inte blir några missförstånd.

6.Hitta de tider som passar din träning bäst. Kanske vill du ha träningen gjord när du kommer hem från jobbet och därför passar det dig bäst att träna på morgonen eller lunchen. Känner du att du inte ''hinner'' så är det ursäkter bara. Du väljer själv om du vill lägga ner tid på träning. Ett dygn är 24 timmar, tänk bara på när vill jag lägga ner tid på att träna.

7.Se till att äta ordentligt med regelbundenhet och goda livsmedel under dagen så du har energi i kroppen när du tränar. Var även noga med att dricka ordentligt med vatten så minskar du risken för vätskebrist. Drick mycket vatten med citron, drick gärna hela tiden. Citron vatten stimulerar immunförsvaret och rensar din kropp. Dålig kost går inte ihop med träningen, tyvärr. Är rätt, ät det din kropp behöver. Känner du att det är svårt och veta vad du ska äta och inte äta, ta kontakt med en kostrådgivare till en början. Det hjälper dig på banan tro mig. Och ha en planerad kostschema som du följer. Jag skulle inte kalla det för diet, utan en livstil. Gör det till en vana, inte något tillfälligt.

8.Ta hand om dig själv. Även om man känner sig trött och inte har någon motivation till träning brukar man alltid känna sig pigg efter ett träningspass. Det viktigaste du har är din hälsa så ta hand om den. Glöm inte, vi har bara en kropp. Ibland kan vi ta hälsan för givet. Exempelvis är du en rökare, försök att sluta nu. Det underlättar träningen, och dina lungor kommer att må bra. Försök att minska intaget av alkohol, det finns bara nackdelar med alkohol. Och en av dom är kroppen, levern tar största smällen. Det finns inga fördelar med alkohol och tobak. Fundera på förändringen.

9. Bli inspirerad av andra. Än idag älskar jag att läsa om träning, man lär sig alltid något nytt. Köp tränings tidningar, ta tips och råd från kunniga tränings människor. Känner du att du behöver shoppa, testa shoppa tränings kläder eller kanske löparskor? Sånt kan motivera en omedvetet, att fylla sin garderob med nya träningskläder är motivation.

10..Sätt upp smarta mål eller skriv ner dom gärna. Ett exempel på vad du kan mäta relaterat till ”öka min uthållighet” kan vara ”springa 5km under 23 min. Givet att du i dagsläget exempelvis springer 5 km på 30 minuter. Ladda ner tränings appar som räknar minuter per km, Lorna Jane finns på App store, rekommenderar starkt. Jobba med dig själv, med din vilja. Fråga dig själv, varför gör jag det här? Mår jag bättre? Vad krävs för att jag ska nå mina mål? Allt är VILJA. Det du tänker, kommer du att uppnå. Allt är skalle, älska dig själv nog. Vi alla är starka, du är stark.

Ett par fina bilder på en nära vän till mig. Låt mig presentera Leslie, tre barnsmamma?! Starkare än dom flesta. För ca 3 år sen tränade hon aldrig. Tills hon hittade rätt träningsform, The box Haninge. Idag tränar hon nästan dubbla pass varje dag. Mycket styrka och kondition. Man kan om man vill, inget är omöjligt! 😍


Likes

Comments

Snapshots från min första matcher, som jag saknar. Dock var jag helt okej på att vinna, nu har jag 4 torskar i rad. Inte okej! Men det är ingen fara. Ca 30 dagar tills nästa match.

Likes

Comments

En favorit hos mig. Snabb lunch på tio minuter! Du behöver:

1 tonfisk i burk (vatten)

Valfria grönsaker

1,5 dl bulgur

1 grönsaksbulljong

1 avocado

salt/peppar & örtsalt

1 tsk olivolja

1 citron

Koka bulgur med valfri buljong (mer smak) och sedan låt det stå en stund. Blanda bulgur med grönsaker, lite olivolja & citron. Salta och peppra efter smak. Sist tonfisken över. Sedan servera! Bulgur är ett alternativ hos mig nästan varje dag. Bulgur innehåller praktiskt taget alla miniraler & vitaminer som kroppen behöver, nödvändigt. Bra och rätt kost är viktigt!

Likes

Comments

Gott & lätt som en plätt!

En banan

Ett äg

1 dl havregryn

1 dl havremjölk (går med valfri mjölk)


Här har vi en favorit. Har ni tröttnat på vanligt havregrynsgröt testa det här! Gör såhär: Mosa bananen, stek bananen i låg värme med kokosolja. Kläck ägget, rör om lite. Häll i havregryn & sedan mjölk. Rör om några minuter. Toppa med  Barebells hazelnut cream och frysta bär. 

Likes

Comments

Hej på er och välkommen till min blogg. Mitt namn är Jessica Rojas, men kallas för Jessi. Jag är en 21 årig tjej som lever mitt liv genom att göra det bästa av dagarna, och det är träning. Mitt liv kretsar kring thaiboxning, jobb, familj & vänner. Är aktivt tävlande inom Svensk & internationellt thaiboxning och representerar mitt team, Southsidemuaythai som ligger ute i Haninge. För nästan 3 år sen hamnade jag där, med noll kunskaper inom träning & kampsport och idag är det min livstil. Gick min första match för ca 1,5 år sen & sedan dess har jag vart aktiv nästan varje månad. Hittills har jag fjorton matcher i bagaget. Kommer dagligen dela med mig om vad thaiboxning egentligen är, vilket betydelse det har i mitt liv. Kan säga såhär, jag är sjukt kär i kampsporten. I min blogg kommer ni få följa med mig i min vardag. Träning,hälsa, skratt, äventyr, visioner & utveckling inom thaiboxning. Häng med! Kärlek x

Likes

Comments

Instagram@jessirojas.ssmt