God morgon!

Jag har sovit fantastiskt bra och känner mig grymt utvilad. Igår hade vi en lång jobbdag. Fick ett sjukdomsfall mellan Stockholm-Paris, men allt gick bra. Passageraren återhämtade sig efter lite vila. Som flygvärdinna är vi tränade för flera olika situationer ombord, bland annat sjukdomsfall. Det som jag tycker är bra är att vi har väldigt bra hjälpmedel ombord i form av olika mediciner, utrustning och hjärtstartare. På de allra flesta flygningar finns det ofta en eller flera sjuksköterskor eller doktor ombord bland passagerarna som kan hjälpa till. Ibland får vi klara oss själva.

Nu har jag packat om väskan för en natt i Fuerteventura. Vi flyger först till Las Palmas och därifrån åker vi med ett annat bolag till Fuerteventura! Det ska bli så trevligt.

Önskar er en fin fredag

Love, J


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

God morgon!

Hoppas ni sovit gott och är redo för en ny dag! Jag ska snart börja sminka mig och packa min matväska. Idag har vi en vanlig dag på 10 timmar. Vi får alltid mat av vårt bolag eftersom vi sällan har några pauser. Men nu när jag äter 'specialmat' har jag alltid med mig min egna mat och det har fungerat väldigt bra. Dagens matschema ser ut såhär;

FRUKOST: 1 stekt ägg + 1 c-vitamin brus

LUNCH: Måltidshake från FitnessGuru [Ombord]

MELLANMÅL: Färska jordgubbar [Ombord]

MIDDAG: Köttfärsås med vitkål och en tomatsallad [Ombord]

Det krävs en hel del planering med min kost och träning, speciellt när man bor på hotell 5 dagar i sträck, men det är så värt det. Jag har kört detta i snart en månad och känner mig mycket piggare och har mer energi än vad jag haft förut.

Kram J

Likes

Comments

Hejsan!
Det blev inget jobb idag, så just nu laddar jag om inför en lång dag imorgon då vi ska flyga både till Paris och Köpenhamn. För några timmar sen fick vi schemat för mars också. Vi får alltid vårat schema 14 dagar innan nästkommande månad. Jag börjar mars med lite semester och åker till New York, sen har jag solstopp i Las Palmas och några övernattningar i norra Sverige. Jag är mer än nöjd med schemat. Som flygvärdinna har man lärt sig efter snart 5 år i luften vilket hotell som har den bästa sängen eller frukosten.

På fredag ska jag däremot för första gången bo på Sheraton i Fuerteventura. Har hört så bra om det hotellet. Jag har varit på semester i Fuerteventura flera gånger. Älskar ön och all mat. Så jag längtar tills på fredag och efter lite tapas.

Jag använder mig av MyRoster för att lättare få en överblick över mitt schema. Du kan enkelt importera schemat från din vanliga schemaportal. Appen är gratis i 45 dagar därefter kostar appen cirka 200kr/år. Jag kan varmt rekommendera den för er flygande!

Hoppas ni haft en mysig Alla Hjärtans Dag.

Kram


Likes

Comments

Värdinnan Lagar är en ny kategori där jag kommer blogga om något som ligger mig varmt om hjärtat - Nämligen matlagning! Jag kommer lägga upp recept i denna kategori i lagom dos och hoppas kunna inspirera er.

Idag gjorde jag i ordning en enkel sallad (Vintermix från ICA, tomater, gurka och rödlök) och stekte halloumi till. Supergott och nyttigt. Har upptäckt att det är så viktigt med en fräsch lunch och senare under eftermiddagen ett bra mellanmål. Det är ju trots allt under dagen som jag gör av med mest energi (om jag inte har kvällsflygningar- då vänder jag på intaget och äter en ordentlig middag istället för lunch och ett bra mellanmål senare under kvällen).

Under de senaste veckorna har jag börjat dricka mer vatten än vad jag brukar göra. Jag snittar på ungefär 2 liter per dag. När jag dricker mycket vatten blir jag inte lika småhungrig och sugen på annat. Dricker du dåligt med vatten? Ett tips är att ha i frukt eller bär i vattnet.


Likes

Comments

God morgon!

Det är så spännande med en ny plattform och en ny blogg. Varmt välkomna hit! I denna blogg kommer jag att dela med mig av min vardag som innehåller allt från jobbet som kabinchef, matlagning, träning, shopping och framför allt resor. Jag älskar att resa och kan redan nu berätta att 2018 kommer bli ett magiskt resår.

Men vem är jag?

Jag heter Jessica och är 25 år gammal. Jag bor tillsammans med min sambo i Alsike. Alsike ligger mellan Uppsala och Arlanda, så jag har väldigt nära till jobbet. Jag trivs jättebra här. Jag har alltid velat bo här sen jag var yngre och för ungefär ett år sedan så flyttade vi hit från Uppsala. Jag har för 24 dagar sedan påbörjat mitt alldeles egna, skräddarsydda program med träning och kost. Har hitills gått ner 8 kilo. And more is jet to come =) Jag kommer självklart dela med mig av mina tips till er hur jag har lyckats, vad som har motiverat mig och framförallt VEM som är min största motivation just nu. Mer om detta sen.

Jag älskar att resa. Om två veckor flyger jag och en kompis till New York för att shoppa (och fylla på lagret här hemma). New York har alltid haft en speciell plats i mitt hjärta enda sen jag upptäckte stan för första gången med jobbet 2014. New York var mitt andra hem och jag spenderade minst lika mycket tid där som hemma under hösten det året. Fantastiskt! 

Jag gillar också gamla slott och historier om gamla kungar och drottningar. Favoritslottet är såklart Gripsholms Slott. Där kan jag spendera flera timmar om somrarna! 

Idag är jag hemma och har standby. Standby betyder i stort sett jour. Jobbet kan ringa mig när dom vill mellan 05-15 och skicka iväg mig på jobb. Jag har då 90 minuter på mig att göra mig redo och befinna mig på Arlanda!

Ta hand om er!

Likes

Comments