Tema frihet - från skaparglädje gruppen

Nu var det ett tag sen jag delade med mig av skapelserna ifrån skaparglädje gruppen. Men jag tänkte att vi skulle köra igång igen med set också, för det är så många talangfulla konstsjälar i den gruppen, som jag absolut vill lyfta upp och uppmärksamma här.

Temat vi hade nu under juli månad var tema frihet. Och det kom in så mycket imponerande tolkningar, som lämnade mig med bara en känsla wow! ❤

Rebecka Lindbergs bidrag

Lars Knapps bidrag

Hur Lars själv beskriver sina tankar bakom sitt alstret - Detta är mitt bidrag för månadens tema "frihet". Tyvärr så blev jag inte färdig med den då jag sysslade med ett annat projekt som kom i vägen.

Kopplingen till temat frihet:

"Solve et cuagula" ( finns med på illustrationen av Baphomet) Vilket betyder upplösa och koagulera/ härda, vilket jag associerar till att släppa det förflutna och växa sig stark. En är aldrig fri om en ska älta i det förflutna. Det är bättre att lära sig av erfarenheten och bli en bättre människa.

Det var en tanke på att få in Lucifers sigill som även har en symbol för frihet inom luciferianism. Inom lusiferianism så ska en vara medveten om sina svagheter så att en kan bräcka dem och bli en bättre " varelse".

Det är en vänsterhand, vänstra handens väg som står för njutning och frihet. Men allt detta hade inte varit möjligt att skapa om jag inte hade befunnit mig i Sverige. I Iran riskerar metal musiker livet för att syssla med " satanisk" musik. I Polen har de fortfarande hädelse lagar som begränsar konstnärers frihet, sångaren i Behemoth riskerar nu att få fängelse för att ha hädat

Therese Riepes bidrag

Hur Therese själv beskriver sina tankar bakom sitt alstret - Mitt bidrag till temat "frihet". För mig är frihet oerhört viktigt då den ofta är begränsad till en psykosavdelning. Frihet i skapandet, är otroligt viktigt för den som vill utvecklas konstnärsmässigt.

Jag tog nyligen upp ett länge vilande projekt.....Art Journaling. Där kan man brainstorma, man kan finna inspiration till större projekt genom lek och experiment. Jag kan varmt rekommendera att prova art journaling. Allt du behöver är en bok och lite färg. Jag har tidigare använt en gammal ordbok. Men har nu köpt en fin skissbok till ändamålet. Det här är första sidan.

Jag För andra kreativa själar kan ni joina vårt sällskap HÄR ❤✌

Gillar

Kommentarer