samarbeten och sociala medier

Jag hade ett samtal med en vän där vi diskuterade just detta med samarbeten och sociala medier. Detta fick mig att spinna vidare lite på den tanken här i bloggen. Bland annat prata vi om samarbeten utifrån vad ska man gå med på och vad ska man inte gå med på. Och vad ska man ha för krav ?

Jag själv har haft några samarbeten här på bloggen, men har också tackat nej till vissa samarbeten. Det viktigaste för mig är att det är ett samarbete jag själv står för det vill säga jag tackar inte ja till samarbeten där jag inte tror på produkten. Sen att det är en schyst deal från företaget.

Men vad är en bra och en dålig deal när det kommer till samarbeten på bloggen då ?Det är ju något som det snackas en del om, speciellt hur vida man ska tacka ja till att ta emot betalt i produkter eller inte !

Helst vill man ju se att folk faktiskt får betalt i pengar, när dom faktiskt gör ett reklam arbete för företaget. Men i visa fall kan jag tycka det är helt okej att ta emot i produkter också. Jag är lite delad i denna fråga vill säga, just som läget är nu skulle man tacka nej bara för man inte får betalt i pengar, så kanske man också går miste om chansen till fler samarbeten via det samarbetet man inte tog vill säga.

Jag själv har både tagit emot i produkt och pengar. Fast som sagt helst vill man ju ha pengar när det är ett jobb man faktiskt gör åt dom. Men är det en produkt man ändå hade tänkt införskaffa eller vilja ha varför inte liksom.

Hur tänker ni andra kring denna fråga?

Gillar

Kommentarer