Regnbågsblod

Här ligger man och kollar på qx galan. Jag hade nästan helt glömt bort den galan i år. Brukar alltid se den på tv, men i år måste jag som sagt helt glömt det. Tur då det finns streaming tjänster så man kan kolla på den i efterhand.

Och jag blev så glad när, jag hörde om regnbågsblod. Jag säger bara en sak äntligen har någon tagit tag i detta. För det är helt sjukt att i dagens moderna samhälle, ska inte en man som har sex med andra män kunna ge blod. Inte ens en man som lever i ett parskap får idag inte enligt svensk lag ge blod.

Detta är tabu enligt mig att vi fortfarande har en sån lag. Det är både kränkande, fördomsfullt och jävligt konservativ och obildad lag. Mer kunskap än till att ha en sån här idiotisk lag borde vi ha i dag år 2020. Eller lever vi fortfarande kvar på 80 talet?

Om jag skulle vara med om en olycka och akut behöva blod. Vad är då viktigt jo att jag får blod med en blodgrupp som matchar min. Och att blodet är rent friskt blod. Jag själv kan tex inte ge blod på grund av att jag äter epilepsi medicin. Vilket påverkar blodet, och det är ju inte bra en som inte har epilepsi får i dig såna substanser. Det vill säga helt logiskt.

Men att ha en lag att en man som inte är heterosexuell, inte får ge blod. Är som att säga att alla män som har sex med andra män, har orent blod. Och hur sjukt är det vi än i dag har en sån lag? Ner med denna lag säger jag! håller ni med mig gå då gärna in och gilla deras Facebook sida och stöd kampen i deras arbete för ett Sverige utan fördomar och idioti! HÄR

Gillar

Kommentarer

Liw,
Det visste inte jag, låter ju jättekonstigt. Alla som lämnar blod testas ju så då spelar det ju ingen roll vems blod man får...man, kvinna eller vilken sexuell läggning man har....
blogg.amelia.se/liwslust/
Jessiekaos
Jessiekaos,
men eller hur , förstår inte hur vi kan ha en sån kränkande lag i dagens samhälle😮
nouw.com/jessiekaos
Pärla
,
Aldrig tittat på galan tyvärr. Men håller med om blodfrågan, om man testar sig som alla andra får göra och är ”ren” så borde det inte vara något hinder.
Jessiekaos
Jessiekaos,
men eller hur det är verkligen en väldigt konstig och kränkande lag 😕❤
nouw.com/jessiekaos
Moa Larsson,
Sverige som ofta ligger i framkant i sådana här frågor har verkligen massor att jobba på i den frågan. Man brukar ju kunna se QX-galan i efterhand så det ska jag nog göra när flytten är klar.
moafidelie.com
Jessiekaos
Jessiekaos,
ja det har vi verkligen, ja jag såg ju också den i efterhan så i och med jag helt glömde bort det den dagen den sändes på tv 😂❤
nouw.com/jessiekaos
Paulina
,
Jag hade också glömt bort den. Brykar titta på den annars. Visste inte att det var så en det låter ju helt sjukt! I Sverige 2020? Liksom, personer som gillar samma kön har precis likadant blod som vem som helst. Det var galet!
Jessiekaos
Jessiekaos,
ja men exakt, det är verkligen så galet det kan bli med en sån lag , så korkade är vi inte idag att vi ska ha en sån lag ju 😕❤
nouw.com/jessiekaos
photoemmz
photoemmz,
Håller helt med dig. Att ge blod ska inte baseras på vilken läggning man har. Så länge blodet är rent och personen frisk så varför inte?
nouw.com/photoemmz
Jessiekaos
Jessiekaos,
men eller hur ❤
nouw.com/jessiekaos
charlottelinden
charlottelinden,
Jag satt och pratade om just detta med ett par vänner för ett tag sedan. Helt sjukt att det fortfarande ser ut på det viset. Förstår inte logiken bakom att homosexuella män inte skulle få ge blod? Finns ingen rimlig förklaring idag.
nouw.com/charlottelinden
Jessiekaos
Jessiekaos,
eller hur, det finns ju verkligen ingen rimlig förklaring als, helt ologiskt 😕❤
nouw.com/jessiekaos