Mindfulness: tänk som en katt!

Ett enkelt sätt att komma in i mindfulness i vardagen tycker jag är att lära av djuren.

Grunden i mindfulness ligger ju i medveten närvaro, och finns det några som är bättre på detta än djuren? Och finns det några som är sämre på det än oss människor?

I och med min utmattningssyndrom är ju mindfulness, och meditation någon jag ska ta in i min vardag för att återfå balansen. Och för att kunna få en sundlivsstil så jag inte faller tillbaka i gamla mönster och glömmer bort vila och återhämtning.

Därför försöker jag printa in detta i min hjärna TÄNK KATT!

En katt gör precis vad den vill när den vill. Och lyssnar alltid på sina egna grund behov först. Har någon sett en katt som varit trött men tvingat sig själv vara vaken ändå? Antagligen inte den lyssnar på sin kropp och själ och lever sitt liv!

Och hur gammal den än är, slutar den aldrig ge näring till allt det den gillade som ung. En katt som är 15 år leker fortfarande ibland om det känner för det. Och det är faktiskt något vi människor har en förmåga att glömma bort helt med åren. Vi ska alltid ge näring till vårt inre barn, vara barnslig och omogen i vissa stunder gör oss så mycket mer fokuserade på alla tråkiga måsten sen. Det är också en nödvändig balans!

Låt mig kritisera oss människor som art, vi säger att vi är den mest intelligenta arten på jorden. Låt mig säga såhär det är vi inte als vårt ständiga krav att alltid prestera och leverera och ständigt vara på topp gör oss till blinda för livet.

Vi liksom missar alla små fina detaljer i livet , när vi ständigt är överallt i tankarna förutom i nuet.

Okej dom sa inte på stresskursen att jag skulle bli en katt, det lovar jag. Men varför inte börja dagen med att säga mjaooo och sträcka på ryggen. Varför inte ta en tupplur efter maten om jag vill. Och ta en stund lite då och då att bara observera nuet och följa lite små galna spontana behov och infall? Varför vänta på att göra allt till i morgon när man kan göra det man vill exakt nu, när man faktiskt känner för att göra det?

Hitta balansen tänk katt!

Gillar

Kommentarer

Therese Carlsson,

Bra skrivet 😊. Har aldrig tänkt så 😊

2barnsmammaochfru.blogbiz.se
Jessiekaos
Jessiekaos,
Marlene,

Jag försöker allt vad jag kan, men just nu går det bara inte. Halva familjen krisar och jag behövs överallt. Jag blir snart galen på riktigt och känner hur väggen kommer allt närmare. Jag vet exakt vad jag behöver och när läget är akut, men just nu kan jag inte stoppa pga andra.

fdensammamamman.se/
Jessiekaos
Jessiekaos,
ja det är tufft så när det det inte går ihop , vi alla behöver vila och återhämting för att orka ❤
nouw.com/jessiekaos
Popprinsessan
Popprinsessan,

Tycker att det låter riktigt smart! Och man ska ju böra dagen med att sträcka på kroppen, har jag hört 😉

nouw.com/popprinsessan
Jessiekaos
Jessiekaos,
haha eller hur ja det börjar ju redan där liksom tänk katt 😉
nouw.com/jessiekaos
Mirre,

Ja hehe en katt är självständig och säger och tycker som den vill som du skriver. Jag har blivit mer så sedan jag vart mamma, ja på en normal plan. Innan var jag mycket oroligare i olika lägen

sweetwordsbymirre.com
Jessiekaos
Jessiekaos,
haha ja så har jag nog alltid varit till en vis mån faktiskt 😂👌
nouw.com/jessiekaos
Madde ,

Helt klart ska vi ta lärdom av våra djur. Har en förmåga att stressa runt hela tiden.

www.nouw.com/madelena
Jessiekaos
Jessiekaos,
vi har ju det, nog för det finns sitvationer som stress är bra, men idag stressar vi i så mycket strunt så det blir ohälsa av hela grejen 😔
nouw.com/jessiekaos
Elina ,

Håller med dig - tänk som en katt! Göra det man vill och mår bra av, och inte skjuta upp saker till senare.

detkaosvikallarvardag.com
Jessiekaos
Jessiekaos,
exakt så ❤👌
nouw.com/jessiekaos
minasvarld
minasvarld,

Ja, tänk om man vore en katt. Helt rätt tänk och varför kan man inte bara få lägga sig och vila när man inte orkar mer. Katter kan verkligen inte ha några problem alls och de behöver inte ens tänka på vad andra ska säga om det. Rätt skönt ändå.

nouw.com/minasvarld
Jessiekaos
Jessiekaos,
näe en katt som har ett bra liv bra ägare osv lever ju helt i harmoni så sätt det lever i nuet ❤
nouw.com/jessiekaos
Kamilla,

Tänka katt har jag aldrig gjort. Sluta oroa sig och lev. sluta ha en massa bestämda åsikter om vad man borde och inte. Vill man hoppa jämfota i vattenpölen fast det går förbi andra vuxna vänta in tills de gått förbi eller bara kör...Tänk blir ingen lyckligare av bara mer sorgsen och deppigare. LEv nu när livet är här

kamillaskamera.com/
Jessiekaos
Jessiekaos,
det är ju så en katt lever i nuet och gör det den själv vill göra , du tänker absolut som en katt haha 😉
nouw.com/jessiekaos