Intervju serien om andlighet # 5

I denna serie har jag intervjuat folk kring, andlighet och övernaturliga erfarenheter. För visst är det så spännande vad andra människor har upplevt och varit med om. Kring övernaturlighet. Ett ämne som ständigt är spännande och intressant. Och som vi inte vet så mycket om egentligen när det kommer till kritan.

Folk har fått svara på frågor kring just den personens erfarenheter kring området. Intervjuerna görs på olika sätt utifrån personen i frågan. Vissa har gjorts ansikte mot ansikte, vissa har gjorts via mejl. Och vissa kommer i intervjun som läggs upp vara anonyma & vissa kommer vara öppen med vem dom är. Allt utefter vad personen som intervjuas känner sig bekväm med.

Denna gången har jag intervjuat @FrökenRödlök

Har du varit med om något övernaturligt?

Ett år skulle jag och mitt ex fira nyårsafton i stugan som mitt ex hade i familjen. Bara han och jag var där och vi satt och åt när det plötsligt killar till i håret. Och jag känner efter och något kryper i håret, tittar i handen och ser att det är en nyckelpiga. Blev förvånad med tanke på att det inte är så vanligt att nyckelpigor finns den årstiden.

Jag släppte ner den på golvet och fortsatte äta, snabbt därefter var det som att min svärmor gick förbi för det kom en svepning av hennes doft. Hon hade dött några år tidigare och i mellannamn hette hon Maria, hon gillade nyckelpigor och berättade då att nyckelpigor också kan kallas Maria nyckelpiga. Svärmodern ville gärna vara i stugan och var där så ofta hon kunde så jag tog det som ett tecken, att hon var med oss där den nyårsaftonen i form av nyckelpigan.

En dag efter detta när jag kom till graven (på våren tror jag det var) så var hennes gravsten full av nyckelpigor, den var alldeles röd. Medan stenen på samma gravplats hennes föräldrar låg i samma grav och hade en stående sten. Medan svärmors var liggande precis nedanför endast hade 5-6 stycken på sig i ena hörnet. Ett starkt tecken tycker jag!

Vad tänker du kring detta idag?

På samma sätt som då, att det var hennes sätt att hälsa på. Hon var själv medial och hade haft seanser och fått kontakt med människor på andra sida. Bland annat min farfar en kväll när hon och jag satt och åt kvällsmat tillsammans och han plötsligt dök upp.

Jag är jätteglad över att hon valde att ta kontakt på det sättet. Hon var som en extramamma för mig innan hon dog och jag tog det oerhört hårt när hon gick bort i cancer. Jag kan fortfarande känna sorgen trots att jag och hennes son skildes för många år sen. Jag saknar henne som bara den!

Hur tänker du kring andlighet och övernaturlighet?

Jag tror stenhårt på sånt här och tycker det är sjukt spännande att lyssna på andras berättelser. Jag har aldrig tvivlat på att vi kommer till en annan plats när vi dör, och på många sätt kan kommunicera med de som finns kvar på jorden.

Jag har varit på små och stora seanser, jag har fått kort lagda för mig, jag har fått träffa min farfar genom svärmor. Det har hänt olika saker och jag har varit på regression och även medial vägledning där mycket har stämt. Dock är jag inte öppen för att själv ta emot, det skulle jag aldrig våga och vet inte hur jag hade reagerat om jag såg någon ande eller liknande. Det är tillräckligt nog när andra får upp saker åt mig!

Vad tror du på och vad tror du inte på?

Jag tror på andar och på skyddsänglar. Vill inte riktigt tro på att det finns spöken utan att de mer är andar i så fall, spöken för mig är någonting negativt och andar positivt. Då vill jag nog för egen del påstå att det finns goda och mer onda andar än spöken.

Har du varit med om någon hemsökt plats?

På ett sätt kan man säga det. Men jag vet inte riktigt på vilket sätt det är hemsökt, i vilken bemärkelse alltså. Hemsökt för mig låter som något läskigt samtidigt som det är ett ställe där någon ande (ond eller god spelar mindre roll) har setts.

Så ja, huset där jag bodde med mannen jag gifte mig med var hemsökt. Min mediala svärmor bodde där, och var med om många olika saker från barnsben till dess att hon dog. Mitt ex såg saker och var med om vissa grejer, och jag var med om en sak i det huset en gång. Så svarar huset där jag bodde när jag gifte mig.

Har du alltid trott på övernaturlighet, om inte hur gick det till när du började tro på det?

När jag var riktigt liten tror jag inte jag trodde på det, då hade jag inte riktigt kommit i kontakt med det på något sätt.

Då trodde jag nog mest på att det fanns spöken liksom. När jag träffade mitt ex och hans mediala mamma kom jag i kontakt med det på väldigt nära håll och efter det tror jag att det växte sig starkare och starkare för min del.

Har du några speciella ockulta föremål?

Nej, det har jag inte.

Har du något övrigt du vill tillägga om övernaturlighet?

Tolkade förra frågan först som om jag har någonting hemma som är hemsökt eller typ så, men började förstå vad ockult var när jag tänkte efter. Vill dock berätta om ett par dockor jag har som jag fick ett par dagar före det att min farfar dog. Han var väldigt noga med att jag skulle få dem, just jag. Jag har många kusiner och ett par dagar innan han dog (alla visste och väntade bara och därför var vi samlade) var vi många av släkten hemma hos honom och då bad han mamma ropa på mig för att komma upp.

När jag kom upp berättade han att han hade dem hängandes bakom gardinen, och att jag skulle ta fram dem och behålla dem. Jag tyckte det var konstigt, jag var 15 år och undrade varför jag skulle ha dem, men tog emot dem. Dem har följt med mig i alla flyttar, och jag har dem framme hela tiden.

Just dockorna är inte speciella men dem blir det då han gav mig dem. Ingen av mina kusiner fick något, det var riktat till mig. Så jag är tacksam över dessa och tror att han är med mig via dem. Jag var mycket hos min farmor och farfar som liten, följde alltid med föräldrarna dit. Följde med farmor och farfar ut på äventyr och sådant, och tyckte väldigt mycket om min farfar. Han betyder ganska mycket för min del, därför betyder dessa dockor något stort för

Som avslutningsfråga, vad var det du var med om i huset?

En kväll satt jag och min dåvarande svärmor och kvällsfikade vid köksbordet när hon plötsligt säger att det står en man bakom mig. Jag blev först stel och tittade lite försiktigt bakåt, som om jag skulle se honom. Haha. Hon förklarade hur han såg ut, verkligen i detalj, med klädsel och hur hans hår var. Jag kände på mig att det var min farfar för jag kommer ihåg honom på det sättet. Hon fortsätter med att visa att han tänder en pipa och hon försöker efterlikna hans sätt då han tände på något konstigt sätt sa hon. Ja, min farfar rökte pipa men ännu var jag inte hundra säker på vem det var.

Hon började sjunga på "När lillan kom till jorden" och berättar att han sjunger på den nu. Men tillägger att han vill sjunga Augusti och inte en dag i Maj. Jag log.

Hon berättade också att jag ofta lade mitt huvud i hans knä och att jag inte kröp "ordentligt" utan hasade mig fram på rumpan med ett ben under. Detta är dock ingenting jag minns så jag valde att ringa min mamma. Jag frågade henne om det var något speciellt när vi besökte farmor och farfar som små, och då nämnde hon ett par olika saker plus detta med knät och mitt hasande. Då förstod jag att det var min farfar.


Jag vill inte påstå att jag är mer speciell än mina kusiner (och syskon) men när han kommer så, sjunger och är glad (tolkade som att han blev glad när jag föddes) och jag blir påmind om de där dockorna så känns det helt underbart!

(Här på bilderna ser vi Marica som barn, och hennes farfar, och också dockorna hon Berättade om i intervjun.)

Tidigare intervjuer

del 1 med Alexander HÄR

Del 2 med Therese HÄR

Del 3 med Ulla-britt HÄR

Del 4 med Amanda HÄR

Har du också varit med om något övernaturligt, tveka inte att skicka ett pm till mig. Eller skriv att du gärna vill bli intervjuad som kommentar här nere så hör jag av mig.

Gillar

Kommentarer

misslindhe
misslindhe,
Alltid lika klok Marica, tycker dessa inläggen är så läskiga att läsa! Men det är verkligen super roligt att du tagit detta beslutet att intervjua folk! 😃 Bra joooooooobbat! 😃
nouw.com/misslindhe
Hannas krypin,
Vad intressant att läsa om Maricas upplevelser. Så häftigt det var att få läsa om nyckelpigorna. Det finns verkligen många olika sätt att komma i kontakt med den andliga världen. Jag tycker dock att det samtidigt är lite obehagligt.
hannafialotta.blogg.se
sweetwords
sweetwords,
Men ohh vad både spåännande och läskigt med nyckelpigorna och att du kunde känna hennes doft också sedan
nouw.com/sweetwords
minasvarld
minasvarld,
Riktigt intressant att läsa om människors upplevelser kring andlighet. Både läskigt och spännande på samma gång att kunna känns av en död människas närvaro ❤
nouw.com/minasvarld
Yela,
Så intressant (som alltid) 😃 Jag tror som Marica att det finns ett ställe efter döden, i mitt fall är jag övertygad om att himlen & helvetet finns. Tror också på onda & goda andar ☺️💕
yela.se
Kamilla,
Jag har en andlig förmåga och käänner och ser saker ibland. Min bror är lika dan vilket är skönt då det var lite läskigt när man var yngre. Intressant intervju med MArica
kamillaskamera.com/
Amandizan
Amandizan,
Vad roligt att få läsa en intervju med marica det är som att man får lära känna henne lite mer och lite kul att hon också delar detta intresse 😊
nouw.com/amandizan
Kathrinea,
Men så himla spännande! Har hört att det är vanligt att just djur symboliserar de som gått bort och att de ofta återkommer i skepnaden av olika djur (:
kathrinealiving.vimedbarn.se
Michelle
,
Men va läskigt det var verkligen ett tecken att hon hälsade på
Jeanette ,
Intressant! Själv har jag ännu inte varit med om nåt liknande.
nouw.com/jiathomsen