bloggen 1 år - bloggens historia ur askan av ett inre kaos

Egentligen fyllde min blogg ett år i januari, men jag glömde skriva detta inlägg då. Så vi kör detta inlägg nu istället.

När jag startade bloggen här på nouw, för ett år sen. Var den tänkt som en blogg med fokus på humor ärlighet, och min resa i studierna till min beteendevetenskaps utbildning. Det var i början, men sen gick jag in i väggen fullständigt, efter jag skickade in min sista tenta i pedagogik kursen.

Och hela min värld vändes upp och ner. Jag sov i flera dagar i rad efter kursen var klar, men energin kom inte tillbaka. Och ångesten, stressen, paniken allt var på max, det kändes som jag hade tagit död på min egna själ ungefär. Det blev ingen ny kurs till hösten då jag lade allt på hyllan. Jag orkade ingenting als.

Jag tittade då på denna blogg jag hade skapat, och dens syfte. Vars hade förändrats lika som med mig själv. Jag valde att ändå ha kvar den, men att den helt enkelt fick hänga med in i den nya verkligheten. Men denna nya verklighet var så tuff, 2019 var ett år för mig som kunde liknas med en mardröm.

Jag hade ingen lust att kliva upp och möta dagen, jag fick också sömnproblem. Och det kunde gå flera dagar utan att jag hade sovit nästan något. Jag hade problem med panikångest attacker, och oroade mig över allt, och ingenting. Jag försökte också dölja hur dåligt jag faktiskt mådde. Både för sambon och andra, och även för er läsare av min blogg. Jag var rädd för folks reaktioner, ville inte folk skulle vara oroliga, och jag ville inte dra ner någon. Jag ville ju liksom få folk att må bra inte tvärtom. ( det var så jag tänkte)

Men det var inte alltid så enkelt det heller, det märktes liksom ändå. Men jag var faktiskt rädd då att 2019 skulle bli min död. Inte nog med att inte ha någon energi, min lust till det mesta försvann, och ångesten, paniken och oron tog över helt.

Jag skrev lite om min utbrändhet och mina problem här i bloggen. Men det var väldigt lite, jag orkade liksom inte skriva om det heller. Istället blev det att jag skrev mycket om saker som fick mig att tänka på annat en stund. Allt från humor i vardagen, ämnen jag villa lyfta upp, tips osv.

Jag villa få folk att skratta och må bra, och i dom värsta stunderna, blev att skriva här terapi för mig. Men att så många ändå skulle börja läsa min blogg, det var jag inte als beredd på. Inte heller all gemenskap jag skulle få med andra bloggare heller. Det kom som en positiv överraskning.

Sen av en slump dela jag ett inlägg där jag visade lite gamla teckningar. Och jag fick så många fina kommentarer av er läsare. Att mitt skapar intresse började växa fram igen. Jag började måla och rita igen, bara för kul tack vare er. Sen började jag också testa mindfulness meditation och liknande. Att skriva här i bloggen gjorde mig också motiverad att ta tag i mina problem på något sätt.

Ni som läser detta, och alla andra läsare till min blogg. Allt stöd jag fått av er all kärlek, ni anar inte hur mycket ni gjort för mig. Det är ju bland annat ni läsare som lyckades få mig börja måla igen, under en tid jag mådde som värst. Och måleriet i sig blev lika som bloggen, en fristad för mig i mitt kaos inombords. En plats där ångesten inte existerade, och jag kände mig som vanligt.

Även om jag idag fortfarande lider av utbrändhet, mår jag så mycket bättre, men denna blogg kom till i askan av ett inre kaos. Och ni läsare jag vet inte hur jag någonsin ska kunna tacka er.

Jag ska fortsätta försöka få er skratta, inspirera er med mitt kreativa kaos i alla dessa former. Men jag tänker också försöka bli mer personlig, mer allvarlig ibland och släppa in er i mitt inre så som jag gör i detta inlägg. För jag har en känsla ni vill också höra min lite mer allvarligare röst?

Detta blev ett litet långt inlägg, men det var svårt att sammanfatta detta kortare än såhär. Men om vi låtsas jag skulle sammanfatta detta mycket kortare. Då hade jag bara skrivit: Jag älskar er glöm aldrig det. ❤

Gillar

Kommentarer

photoemmz
photoemmz,
Stort grattis till din fina/roliga och härliga blogg! Hoppas den får finnas i många många år till😍😍
nouw.com/photoemmz
Jessiekaos
Jessiekaos,
det hoppas jag med, och den har ju blivit så stor del av mitt liv också, haha mer än vad jag trodde i början den skulle bli och betydda för mig , så nu vill jag ju liksom aldrig sluta blogga haha 😂❤
nouw.com/jessiekaos
Så fint att läsa, utifrån det som kommer fram här har du någonstans fått hitta din väg här i bloggen. Ibland tror jag det är så det ska vara? Att skrivandets makt liksom får oss att våga ta ett steg som inte från början var helt självklar. För dig var det studierna som drev in dig här, men nu är det något annat. Förstå ändå hur fint det är att följa livets lilla väg 😊.
www.saramadeleine.se
Jessiekaos
Jessiekaos,
ja men det tror verkligen jag också, spceillt när man älskar att skiva ❤
nouw.com/jessiekaos
Hannas krypin,
Vilket starkt inlägg att skriva, fint att du delar med dig av en del av ditt mående. Jag vill gärna läsa mer om dig, i den mån du vill dela med dig. Annars gillar jag verkligen humorn som lyser igenom i dina inlägg. Tack för dina fina ord till oss läsare.

Kram <3
hannafialotta.blogg.se
Jessiekaos
Jessiekaos,
roligt att höra du gärna vill ha lite mer inlägg mer på djupet, haha ja självklart humor kommer alltid finnas med för det är ju jag i ett nötskal det kram ❤
nouw.com/jessiekaos
Fröken Rödlök ,
Vad starkt av dig att berätta din historia. Grattis till ett år, hoppas det blir fler 😍
Www.frokenrodlok.se
Jessiekaos
Jessiekaos,
tack , ja det kommer det säkert så som ja känner nu, har ju bloggen blivit en del av min vardag , som jag liksom inte vill släppa i första taget, då jag får utlopp för så mycket egentligen här i bloggen 😍😍
nouw.com/jessiekaos
Ingajohansson
Ingajohansson,
Hoppas det hjälper dig att skriva av dig, vilket jag tror.
En vän sa en gång
Man ska ta tag i sig själv när man är vidbränd så blir man inte ut bränd, på ett sätt som jag förstod.
Men hur vet man balansen?
Är så glad att du är tillbaka, var rädd om dej.
💞
nouw.com/ingajohansson
Jessiekaos
Jessiekaos,
ja detta med balansen är nog det svåraste, speceillt liksom om man kört på så länge i fel mönster, så man blivit utbränd. Tar ett tag att lära om sig själv till att just hitta en balans på allt. GIlade verkligen det din vän sa , mycket tänkvärt i det, haha hade jag dragit i bromsen när jag var vidbränd redan, hade det inte alls gått så långt😂. Dock är det en konst i sig också, att själv se och ta det på allvar när man börjar bli vidbränd ❤
nouw.com/jessiekaos
Ingajohansson
Ingajohansson,
Klokt att vara efterklok 💞
nouw.com/ingajohansson
amanda,
Men vad roligt att din blogg är ett år och att du skrivit här i ett års tid 😊 så roligt att ha fått följa dej och kommer forsätta göra <3
amndiz.se/
Jessiekaos
Jessiekaos,
åh men detsamma fina du ❤
nouw.com/jessiekaos
fibrolivet
fibrolivet,
Jag älskar verkligen att läsa din blogg oavsett vad det är du skriver, jag tycker du blandar fint mellan allvar, humor och vardag. inspirerande. också kul att se dina kreativa sidor när du visar upp det du har skapet.
nouw.com/fibrolivet
Jessiekaos
Jessiekaos,
åhh vad glad jag blir , över dina fina ord det värmer verkligen. 😍😍
nouw.com/jessiekaos
Annica,
Oj.. Men vilket ärligt och utlämnande inlägg detta var! Och jag hejar på dig helt klart, hela vägen! 😊 Skönt att det är bättre med utbrändheten men ta vara på dig! Kram
annicama.com
Jessiekaos
Jessiekaos,
tack för ditt stöd fina du, detsamma vännen ❤
nouw.com/jessiekaos
Lexochlogan
Lexochlogan,
Wow redan ett år, grattis till dig och bloggen. Vi har alla lite olika anledningar att skriva och det viktiga är att känna att man gör det för att må bättre tror jag ♥️ Oavsett vad som ligger bakom.
nouw.com/lexochlogan
Jessiekaos
Jessiekaos,
tack, men absolut det håller jag verkligen med dig om ❤
nouw.com/jessiekaos
ErinaFemitasy
ErinaFemitasy,
Att skriva är verkligen en bra terapi. Jag gillar att du är ärlig mot dig själv om vad du verkligen känner och har känt, utan den ärligheten mår en bara allt sämre. Med eller utan läsare så är bloggar ett bra sätt att utveckla sitt skrivande!
nouw.com/erinafemitasy
Jessiekaos
Jessiekaos,
men absolut det håller jag verkligen med dig om ❤
nouw.com/jessiekaos