Det var ett bra tag sedan jag skrev här. Kände att jag ville lägga det här åt sidan ett tag. Men nu har jag faktiskt något jag vill dokumentera och dela med mig av. Mitt 2017 och mitt kommande 2018.
Då mina mål gick så pass bra som det gjorde så känns det som en självklarhet att fortsätta på samma spår 2018. Jag väljer att stryka ordet löfte åter igen och kalla det mål i stället.
För mig är mål mycket enklare att uppnå när man inte känner att det är något man lovar sig själv. Någonting man SKA/MÅSTE. Det enda jag lovar mig själv är att jag ska försöka det värsta jag kan (som Pippi skulle ha sagt) för att uppnå mina mål 2018, så som jag gjorde under 2017.

För några veckor sedan började jag knåpa ihop mina nya mål för 2018 och samtidigt läsa igenom och bocka av listan för 2017. Dessa mål för 2017 skrevs i februari så jag har inte ens jobbat med dom i ett helt år och lyckades ändå klara av det så bra som jag gjorde.

Så här såg listan ut 2017:

Pengar:
- Sparmålet ökar från x till x
- Kul-kontot ökar från x till x
- Vid större köp, sälj av något jag inte använder
- Spontanspara då och då i mindre summor
- Matlåda varje dag på jobbet, slippa köpa lunch ute

Materiella saker:
- Marshall högtalare
- Ny soffa
- Ny säng

Personligt:
- Fortsätta jobba med mindfulness och tänka positivt
- Sätta gränser
- Börja med microvanor
- Gå till gymmet minst en gång i veckan och öka successivt

Att göra:
- Rensa bland kläder
- Måla om kryddhyllan i köket

I början när jag satte dom ekonomiska målen trodde jag att det skulle bli svårt att uppnå då jag även hade materiella saker jag hade som mål att köpa det här året.
Summorna för mina ekonomiska mål håller jag för mig själv, men kan gladeligen skriva att jag nådde målet på summorna och plussade till och med på målet nu i december!

Den materiella listan jag har är även som en morot under året då jag märker att övriga mål bockas av. Då belönar jag mig själv med att köpa något som jag sparat till, och kan dessutom bocka av materiella sakerna från listan. Alla punkter här blev också avklarade.

Personliga målen har varit tuffast. Alla punkter på just den listan är avklarade utom en, och det är träningen. Jag har varit som en jojo under året när det kommer till det fysiska. Har haft väldigt intensiva perioder med träning både med styrka och kondition flera gånger i veckan. Nästintill varje dag. Sedan har jag sporadiskt besökt gymmet eller motionsspåret. Ibland har det varit uppehåll i någon månad då jag knappt tagit en powerwalk ens. Och så vidare. Mitt inre är dessutom boven i dramat. Jag har under sen vår känt mig stressad enda in i själen. Haft symptom på utmattning och början på juli var jag på botten, för att sedan komma upp över ytan igen resterande av sommaren för att återigen sjunka på hösten och just nu känner jag att jag ligger med nästippen hälften under vatten och andas så gått det går med den luft jag får.

Någonting som kom som en positiv och väldigt oväntad överraskning var att jag fick ett nytt jobb nu i november. Det har såklart bidragit till att min återhämtning både fysiskt och psykiskt har varit extra tuff. Det har varit kvällar (okej, det är fortfarande kvällar) som jag gått och lagt mig klockan sju på kvällen och somnat och sovit ända tills klockan ringer halv sju morgonen efter. Min kropp behöver vila. Så även mitt huvud. Så med nytt jobb som jag trivs väldigt bra med samtidigt som jag strävar efter att må bättre så känns det lite som en kamp, men jag klarar det, det vet jag!

2017 för mig har verkligen varit året av förändring. Året inleddes av att jag gjorde slut med min dåvarande pojkvän. Ett otroligt tufft beslut men som än idag känns helt rätt. Det har varit ett otroligt jobbigt år samtidigt som jag vuxit något enormt i mig själv. Att ta det beslutet var ett av det bästa sakerna jag gjort för mig själv. För utan det beslutet hade jag inte varit där jag är idag. När jag dessutom fick ett nytt jobb så kändes det som det var precis det jag behövde efter allt. Något nytt att lägga fokus på och bara blicka framåt mot en ny framtid och börja må bra.
Jag har insett att ju mer jag tänker på det som varit, gamla relationer, gamla arbetsplatser osv, desto sämre mår jag. Så jag blickar framåt eller lägger fokus på där jag är just nu, för det är det som ger mig rätt energi.

Inför 2018 så är det många av målen från 2017 som fortfarande ligger kvar på listan eftersom jag vill fortsätta jobba med dom. Är rädd att om jag tar bort några så kanske rutinerna faller ur. Lika bra att ha det kvar och fortsätta påminna mig själv. Men en del nya punkter har tillkommit, och mina ekonomiska mål har ju dessutom höjts inför det nya året.


Så här ser mina nya mål ut:

Pengar:
- Sparmålet ökar från x till x
- kul-kontot ökar från x till x
- Spontanspara då och då i mindre summor
- Vid större köp, sälj av något jag inte använder

Materiella saker:
- JWDA lampan från Menu
- Lampa från House Doctor
- Ny bil

Personligt:
- Testa en ny träningsform
- Jobba med mindfulness och tänka positivt
- Sätta gränser
- Lägga ifrån min telefonen en dag i veckan under några timmar
- Sätta mig själv i första rummet
- Säga nej utan att få dåligt samvete
- Komma ner i varv, meditera några minuter innan läggdags
- Gå till gymmet minst en gång i veckan
- "Jag styrs av vad själen behöver" - Isabella Löwengrip

Att göra:
- Sätta spottar i köket
- Rensa i garderoben, köksskåpen och förrådet.

Det sistnämnda under mina personliga mål läste jag nyligen i ett blogginlägg av Isabella Löwengrip. Orden fastnade i mig. Mitt i prick. Dessa ord är mina ledord under 2018. Lyssna på själen. Rensa ur skit och red ut allt trassel både i kropp och knopp och även i hemmet. Något som också vuxit under året är just det, mitt hem, eller snarare känslan för det. När jag flyttade in här så mådde jag jättedåligt och jag flyttade av en otroligt jobbig anledning. Så det har tagit mig väldigt lång tid att bygga upp min borg. Men nu känns den klar, färdigbyggd. Här är jag trygg och jag älskar att bo här. Mitt hem är min borg. Jag ser så mycket fram emot 2018. Det känns ljust och hoppfullt och jag är så tacksam över allt jag gått igenom. Jag är redo!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hej och varsågod för världshistoriens längsta rubrik.

För lite mer än 6 månader sedan blev jag singel. Har tidigare berättat att den längsta perioden som singel jag haft (förutom i barndomsår) var ca två månader i gymnasiet. Sen har jag alltid haft någon på g, någon flört eller ett förhållande, alltid haft i tanken på att ha någon ny att tänka på. Det har aldrig liksom bara varit Jag, ensam. Ensam kan låta negativt, som att man är ledsen och enslig och tom, men i mitt fall så har ordet Ensam fått en helt ny mening under det senaste halvåret. Jag ser Ensam som något otroligt starkt, som något positivt, utvecklande och lugnande.
Att vara singel som vuxen och under en så pass lång period (för att vara jag) har stärkt mig enormt. Och jag kan inget annat än att säga att det är skönt.
Jag har under det senaste halvåret inte haft en endaste person i mina tankar, eller i min säng, eller på någon dejt, eller någon flört. Nada. Zero. Och jag har inte ens haft tanken på att jag skulle vilja det heller. Just nu. Jag har dock märkt att jag fått upp ögonen mer nu är förut, vilket jag kan skratta lite åt. Kanske för att jag för ett halvår sedan hade partner och inte såg andra människor på samma sätt. Men världen är full med fina människor, ögongodis. Det är väldigt underhållande och fint att se, men inte röra. För att röra är inget jag har något intresse av nu.
Jag vill just nu i denna stund bara fortstätta i det spår jag befinner mig i. Rakt fram med mig själv i tankarna. En dag i taget och med fokus på mitt välmående. Är så otroligt tacksam för det jag lärt mig dom senaste åren, även fast det har gjort fruktansvärt ont, och gör fortfarande till och från, så är jag glad. Det har lett mig hit.
Jag är en fantastisk människa, så himla stark och duktig. Jag har blivit bättre på att pusha mig själv, även på att tala om för mig själv när det är dags att tagga ner.
Att alltid leva med en annan människa, har jag förlitat mig på att min partner ska var den personen som stöttar, pushar och talar om när man ska tagga ner. Nu har jag lärt mig det på egen hand och det går hur bra som helst. Om inte bättre själv.
Jag har tidigare också känt att, utan någon är jag ingen. Så länge man har något på g, en partner, eller någon som är intresserad av en så är man någon. Det är inte sant. Det är så himla fel att det inte ens går att beskriva hur fel det är att tänka så. Ja, jag talar just nu om vad som är rätt och fel att tänka. Att sätta sitt egna personliga värde i någon annan är det dummaste man kan göra. Det är det jag insett nu under dessa månader, att jag lagt mitt värde och lycka hos någon annan. Visst, det var ett misstag, och ja jag har lärt mig utav det. Så därför är jag tacksam. Det blev en livsläxa. Kanske motsägelsefullt, men självklart är misstag fantastiska, för det ger alltid något i slutändan. Lärdom.

För ett halvårsedan trodde jag aldrig att jag skulle sitta här idag och må som jag gör nu. Hur visste jag då hur det var att leva ensam och bara ha sig själv? Det är underbart! Det har varit tufft och en riktigt berg och dalbana. Har haft otroligt stöd från vänner och familj men utan mitt egna jävlar anamma så hade det aldrig gått. Det får ta den tid det tar helt enkelt. Och jag har inte nått mål än, för jag vet inte ens hur mållinjen ser ut. Jag har ingen plan på hur framtiden ska se ut, bara hur jag vill må. Sen om det är med eller utan partner det kvittar. Men nu vet jag i alla fall att ensam är jag stark. Med partner är jag också stark. Oavsett hur mitt liv kommer att se ut framöver så vet jag VEM jag är och VAD jag är.

Ta ingenting förgivet. Din lycka är i dina egna händer, aldrig i någon annans. Ge inte upp.
Du bestämmer ditt värde.
Du är alltid starkare än du tror. Du är fantastisk!

Avslutar detta inlägg med mitt absoluta favoritklipp ur komediserien Suburgatory.
Skattar lika gott och mår lika bra varje gång jag ser det!

Likes

Comments

Hej!

ÄNTLIGEN HELG! Denna helg har varit extra efterlängtad då veckan varit lite tuffare än vanligt.
Vi hade sommarfest i Stockholm med jobbet i torsdags, så vi lämnade Gävle runt två tiden på eftermiddagen och kom inte hem för än vid två tiden på fredag morgon, och så upp och jobba på fredagen också vilket resulterade i ca tre timmars sömn, hela kontoret var som zombies under fredagen men vi hade en trevlig kväll 😌 Jag skippade alkoholen så man slapp vara bakis (plus att det bara känns onödigt och onyttigt), men utan riktig sömn under natten så var det som att man hade druckit ändå morgonen efter.
Har även jobbat in timmarna som gick förlorat då vi slutade tidigare på jobbet i torsdags pga sommarfesten. En timme extra måndag, tisdag och onsdag. Så har gått till gymmet direkt efter jobbet, kommit hem och ätit middag, duschat och sedan har det varit dags för sängen. Så har knappt hunnit slappna av något, inga harmoniska kvällar direkt.

Så nu inför helgen har jag bestämt för att inte ha en endaste sak inplanerat. Passade på att ha tvättstugan igår (fredag) kväll så jag hade tvätten avklarad. Varvade tvättstugan med lite serier och ett öppet fönster mot Gasklockorna, då Håkan Hellström spelade live igår kväll så fick man lite gratis underhållning också. Total gåshud när han spelade Jag har varit i alla städer, min absoluta favoritlåt. Det tackar vi för!
Lät mig själv sova ut rejält i morse. Vaknade upp en gång i timmen från klockan sju och när klockan var tio över tio så bestämde jag att det var dags för frukost i lugn och ro. Skippade morgon promenaden och bara låg och drog mig i sängen. Ibland behöver man sånt. Vid tolv tiden bytte jag om till träningskläder och åkte till Friskis vid Gavlehov. Har tränat där en gång tidigare och när jag fick uppleva det första gången så var det mindre än vad jag trodde. Och lite förvirrande då man inte riktigt är hemma med alla nyare maskinerna och placeringen av dom. Men det är väl bara ovant och man kan ju Friskis som ligger på torget i stan där man är så van att träna.
Körde ett riktigt bra ben/rumpa pass i alla fall. Hoppas på ordentlig träningsvärk i morgon!
Vädret är som jag själv har varit under dom senaste två veckorna, PMSigt. Sol ena stunden och ösregn den andra. Just nu ser himlen fin ut så jag tar nog en runda runt Alderholmen för sakens skull.

Hoppas att ni får att fin helg!

Utfall med kettlebells och mellis efter gymmet med kvarg och banan.

Likes

Comments

Att ha semester i sommar kommer bli lite av en utmaning för mig. Att vara ledig och ladda batterierna är inga problem, det är att bryta gamla semestervanor som blir utmaningen. Hitta något annat och nytt att se fram emot. För några månader sedan hade jag nästintill panikkänslor och ångest när jag tänkte på att semestertiderna börjar närma sig, kändes bara jobbigt och inte alls kul och härligt som annars. Försökte måla upp bilder i huvudet hur skönt det skulle bli med sommar och sol men slogs lika hårt av klumpen i magen och tårar i ögonen.

Hade sedan en ganska lång tid tillbaka tänkt att jag skiter i allt, att jag ska jobba hela sommaren eller resa ensam utomlands, fly.

Men så tog jag upp min utomlands idé med Sandra och Bea (Sivan och Fis) och dom hakade på såklart! Så nu har vi bokat en vecka tillsammans i Samos, Grekland! Planen är att sola, bada, läsa böcker, vila, strosa runt, andas, och bara finnas.

Mina två fina och underbara vänner som jag älskar så mycket! Mina hjältinnor! 🇬🇷☀️🏝💗⛱

Likes

Comments

Hej! Det var ett tag sedan jag skrev här. Har haft annat för mig antar jag. Och mindre lust att skriva. Under tiden i min frånvaro här så har det hänt lite nytt i livet i alla fall. Till att börja med så har jag äntligen blivit med säng, en riktig kontinentalsäng med andra ord.

Som jag sagt tidigare så har sömnen lidit under en längre period, till och från det att jag flyttade in i den här lägenheten. Mycket beroende på att jag inte mått så bra psykiskt, så nu för ett par veckor sedan fick jag äntligen bli ägare till en fantastiskt skön och väldigt fin kontinentalsäng. Sover så gott i den! Har dessutom investerat i ETT stort täcke i stället för att ha två täcken. Känns bara tråkigt att se att ena halvan av sängen obäddad och orörd. Har även skaffat en stor kudde, 50x90 är den perfekta storleken för mitt lilla huvud. Sängkläderna är i linnetyg från HM Home 👌🏻

Väggen som sängen står mot var tidigare målad i duvblå/grå färg. Målade den när jag flyttade in. På senaste tid har jag fått en dille på grått så målade om väggen i grått för att även matcha dom nya sänghyllorna som jag köpte på Ikea till ett pang-pris! 

Så nu ligger jag och sover i mitten av sängen, brer ut mig hur jag vill i min alldeles egna gosiga säng och mitt egna endaste täcke. Här sover jag och ingen annan! 💗

Likes

Comments

Hej!

Kvinnodagen idag! Firades med en dag på jobbet och efter det ett pass på gymmet. Skönt med lite endorfiner efteråt, det behövs i livet just nu. Lite power-musik i lurarna också!

Veckan har gått så fort hittills, redan torsdag i morgon. Ser fram emot helgen också. Få sova ut, fira min systerdotter som blir hela 13 år, fattar inte hur stor hon blivit! Sen ska jag hänga med tjejerna på lördag kväll och bara mysa. Förhoppningsvis skiner solen så man kan gå en runda runt Alderholmen och samla på sig lite D-vitamin, behövligt efter snöstormen som drog in för någon dag sedan.

Nu ligger jag i soffan och har för tredje gången avslutat första säsongen av Skam. Gråter lika hårt varje gång Eva gör slut med Jonas. Behövde avsluta dagen med mina nya favorittjejer. Vilka underbara karaktärer som finns i denna serie! Nu ska jag starta andra säsongen.. ja, för tredje gången 💖

Hoppas bara att fjärde säsongen också släpps på svtplay 🙌🏻

Likes

Comments

Hej!

Har äntligen kommit igång med en mjukstart med träningen. Som jag tidigare skrivit så har jag bytt ut gymmet och musklerna mot spinningpass och långa promenader. Men nu har jag äntligen tagit upp styrketräningen igen. Förra veckan stog överkroppen på schemat. Armar, axlar och mage. Igår körde jag rumpa och ben. Jisses om jag skrattar åt mig själv vid alla toalettbesök. Funderar på att installera en handikapp-stång i badrummet här hemma! Skrattar även gott åt mig själv när jag upptäckte att hissen på jobbet kommer vara avstängd i morgon då jag är inne på dag 2 av träningsvärk. Och för er som tränar så är det ett faktum att träningsvärken alltid är värst två dagar efter ett pass. Kommer bli en fantastiskt rolig utmaning att gå tre långa trappor upp till jobbet i morgon. Får ställa väckarklockan en halvtimme tidigare så jag kan ta tid på mig 💪🏻😅

Hur som helst, är glad att jag sakta men säkert börjar komma igång med träningen igen. Denna gång ska jag inte gå all in, utan små steg och öka successivt. Det passar mig bättre och det håller i längden. Har lärt mig att man ska aldrig stressa fram ett resultat och man ska göra saker för att det är kul och för sin egen skull. En sak i taget. En dag i taget.

Likes

Comments

Hej!

Helgen lider mot sitt slut och jag känner att den har varit bra. Just i denna stund mår jag bra, och njuter av stunden. Vaknade i morse utvilad, hade en lyckad sömn i natt. Solen lyste, vilket den gjort hela dagen. Satte mig i soffan och åt frukostgröt och såg på Nyhetsmorgon. Sedan klädde jag om och tog mig ut på en promenad i det otroligt fina vädret. I lurarna hade jag spellistan Power Babes, och bara njöt av solen och känslan av att stänga in mig i min egna värld med musik i lurarna och blod som pumas runt i kroppen. Sån härlig känsla med powerwalks som man svettas av och bra musik och SOL! Kom hem, duschade och fick en riktigt härlig endorfinkick. Det är just sånt här jag behöver. Kickar, må bra, vara glad.

Igår åkte jag hem till Bea för lite Astrid Lindgren-mys. Köpte med munkar och hon hade bakat supergoda snickerskakor och gjort kaffe! Vi låg i soffan och tittade på alla avsnitt av Madicken och sedan avslutade vi med att lyssna på några sagor på SR Barnradio. Det här med barnprogram, sagor och Astrid osv.. Det mår jag bra av. Nostalgi, mys, fantasi. Finns inget som är fel med det. Kommer nog alltid ha barnsliga saker i mitt liv. Älskar det!


Likes

Comments

Hej!

Direkt när jag slutat jobbet vid fem så åkte jag hem och la mig i soffan under en filt och sov en timme. Så skönt! Men jag var långt ifrån pigg. Helst hade jag velat gå och lägga mig för kvällen direkt, märks att jag sover dåligt. Är så himla trött.

Men vid halv åtta åkte jag in till stan för att äta middag med min syster på Pinchos, hennes vän hakade också på! Trots trötthet så var det skönt att komma ut och äta lite gott och titta på lite folk. Sånt man behöver göra ibland.

Kom hem strax före tio och gick och la mig. Somnade inte förän ett par timmar senare och vaknade vid halv sju i morse och kunde inte somna om. Nu har jag ätit frukost, kikat på ett nytt avsnitt av The Blacklist, och i eftermiddag blir det mys hos Bea. Sen ikväll blir det nog bara mys här hemma. Skippade spinningen idag, är alldeles för trött och har sån otrolig träningsvärk i överkroppen, sån där värk som gör att när man ska knäppa av sig bh-n eller sätta upp håret så börjar man skratta och gnälla på samma gång. Känner mig helt handikappad! Men som sagt, bara att fortsätta arbeta med musklerna nu på gymmet så blir det inte lika mycket träningsvärk nästa gång 💪🏻⚡️

Ha en härlig lördag alla!

Likes

Comments

Hej!

Det märks att vi går mot ljusare tider, fantastiskt att solen inte gått ner helt när man slutar jobbet! Veckan hittills har varit helt okej. Jobbmässigt något tuffare. Men det är fredag i morgon så det är bara att ge det sista och sen är det helg. I måndags gjorde jag mina bryn på Studio Sans som ligger här i Gävle. Microblading, är väldigt nöjd med resultatet och jag fattar inte varför jag inte gjort det tidigare! Men nu har jag som sagt börjat ta tag i saker som man annars bara tänker på att man vill göra, men aldrig slår slag i saken. Ska tillbaka om 6 veckor för påfyllning och lite korrigering. Så himla skönt i sommar att kunna gå helt utan smink och ändå ha snygga bryn!

I går var jag och gymmade med Bea. Mitt första gympass för i år. Har dock gått på spinning i stället, men just musklerna har fått vila en längre period. Och OM det känns idag, JA! Mina armar och min mage lider, men samtidigt är ju träningsvärk den bästa smärtan, då vet man att man varit duktig. Det var riktigt skönt att komma hem och känna sig nytränad, blev väldigt trött mot kvällen också. Har haft problem med sömnen nu en väldigt lång period men det har varit nästintill olidligt senaste månaden. Svängde förbi apoteket på vägen hem igår och köpte Pascoflair, får hoppas att det kan hjälpa lite i alla fall. Någon som testat receptfria tabletter för sömnbesvär förut? Någon som vet om det faktiskt hjälper? Lyckades somna in lite snabbare än vanligt, men sömnen var lika orolig som alltid.
Minns att jag under gymnasietiden när jag hade min depp-period mediterade ganska mycket. Jag ska börja med det igen innan läggdags, för att komma ner i varv och försöka blocka alla tankar. Har dock nästan glömt bort hur man gör. För ja, det är en konst att meditera.. Det tar tid att komma in i det och lära sig. Men det kan det vara värt.

I morgon kväll ska jag äta middag med min ena syster, förhoppningsvis blir det Pinchos om det finns bord! Annrs får vi använda fantasin. På lördag blir det spinning med Bea och även fika och se Lotta på Bråkmakargatan. Jag och mina närmsta vänner är riktiga fan av Astrid Lindgren, så det är standard att prata i Pippi-termer, livet blir roligaste så tycker vi!
Pallade inte att laga mat när jag kom hem från jobbet ikväll, så jag tänkte äta upp min havregrynsgröt som jag rörde ihop i stället och sedan se på ett sprillans nytt avsnitt av The real housewives of Beverly Hills. Jag tror vi alla har minst en "trash-tv" serie som man bara måste se, trots att det är hur löjligt som helst. Och just RHOBH är min! Som Miranda i Sex and the city säger om hennes behov av att läsa skvallertidningar.. "I love it, it's my thing, let it go." 🌟

Likes

Comments