Vitlöksmarinerad fläskfilé med örtsmör

Det här blev en variant av oxfilé provencale fast jag använde mig av fläskfilé. Som jag dessutom marinerade :))))

Jag valde en vitlöksmarinad från Santa Maria.
Putsade köttet fritt från fett och senor och la det i marinaden ca 3 timmar.

Sedan fick den gå i ugnen på 150 grader till 68 grader.

Låt köttet vila lite innan det skivas upp.
Blanda ihop örtsmöret av rumsvarmt smör, pressad vitlök, persilja, salt och peppar.
Klicka det över köttet.

Ställ in i ugnen så smöret smälter ner över köttet.

Jag valde att servera en rotfruktsgratäng till, denna färdiga från Peka.

Jag brukar hotta till den med lite extra peppar och salt plus pressad vitlök.

Efter ca 30 minuter är gratängen klar.
Servera grönsaker och lite extra örtsmör till.

Gillar

Kommentarer