Ugnsrostade primörer med citronyoghurt :)

Fräscht och gott, jag serverade stekt halloumi till för en lite matigare rätt men den kan man hoppa över.

900 g delikatesspotatis
500 g morötter
2 rödlökar
1 knippe sparris
Salt, peppar, olja

Dressing:
1 kruka basilika
2 msk olja
1 vitlöksklyfta

Citronyoghurt:
1 kruka persilja
1 citron
2 dl ex turkisk yoghurt

Klyfta potatisen och skala och dela morötterna. bred ut på en plåt, salta och peppra. Ringla över lite olja.
Rosta i 225 grader ca 15 minuter.

Skala och klyfta löken, dela sparrisen och lägg på plåten. Rosta allt ytterligare 10 minuter.

Mixa basilika, oljan och vitlöksklyftan.
Blanda med primörerna.

Hacka persiljan och blanda med yoghurten. Pressa i citronsaft, börja med en halv och smaka av. Ta ev mer citron.

Servera på spenat bädd.


Gillar

Kommentarer