Tapas


Valde att göra lite blandat småplock, tapas, till middag. Här är det bara att låt fantasin flöda men jag valde:

Små kycklingspett: Skär kycklingfile i små bitar, trä upp på spett eller tandpetare.

Marinera i bbqsås eller annan marinad. Stek i ugnen ca 10 minuter.

Chilifrästa räkor:Jag stekte räkor snabbt i olja med chili och vitlök

Aioli se recept här:https://nouw.com/blog/posts/32673703

Tomat och basilikakräm: Strimla soltorkade tomater och kör till en slät röra i mixer, blanda i basilika och persilja.

Rör i crème fraiche tills krämen får en tjock härlig konsistens

Jättegott att doppa kycklingspetten i :)

Ostfyllda baconlindade feferoni: Skär stavar av en ost du gillar, skär snitt i feferonin längst med.

Stoppa in ostbiten och linda en baconskiva runt.

Stek i ugnen, 225 grader ca 10 min tills baconet har fin färg


pimentos de padron: stek i olja tills skinnet blir bubbligt, strö över flingsalt


Fläskfilé i bbq så: Salta och peppra fläskfilén, stek runt om i smör. Stek klart i ugnen, filen ska bli 72 grader.

Skiva upp och skeda över bbqsås.

Friterade svampbollar:

Finhacka champinjoner och blanda med färskost till en bra konsistens. Smeten ska inte vara för lös.

Forma bollar och rulla i ströbröd eller panko

Ställ kallt ca 30 minuter

Värm oljan till 180 grader och fritera några i taget tills de är frasiga och gyllenbruna.

Ta upp och låt rinna av på hushållspapper eller kaffefilter

Till det serverade jag även lite oliver, körsbärstomater och chark: Valde salami och en lufttorkad skinka den här gången

Gillar