Sushi :)

Något av det godaste vi vet!
Jag gjorde några olika sorter.
Börja med att koka sushiriset enligt anvisningar. Jag använder riskokare.
Låt det svalna och blanda i risvinäger.

nigiri:
Fukta händerna och forma ägg av riset.
Jag hade en sträng wasabi på innan jag la på laxen.

Makirulle:
Lägg ut noriark med den blanka sidan nedåt.
Lägg på ett tunt lager ris på, spara ca 2 cm på kanten.
Dela gurka på mitten och skiva tunt

Blanda crabsticks med majonnäs och rör ihop.

Lägg på gurka, wasabi, crabröran och lite sirachamajonäs.

Rulla ihop och fukta pappret utan fyllning så det limmas fast.

Jag gjorde även en variant med gurka, lax och pepparrot

California roll:
En omvänd rulle blir det här. Lägg ris på noriarket på samma sätt som innan.
Vänd sedan så riset hamnar nedåt.
Lägg fyllning på den tomma sidan ex lax, gurka, Avocado, wasabi.
Rulla sedan ihop den.
Rulla i sesamfrön.

Låt sushin ligga i kylen ett tag innan den skivas upp så blir det enklare.
Använd en riktigt vass kniv.

Gillar

Kommentarer

Liknande inlägg