Smörgåstårtsbotten:)

Gott att göra egen botten till smörgåstårta, rostbröd och landgångsbröd är också det gott.
Det här räcker till två bottnar, jag valde att göra en rund i springform och en avlång (till stubbe) i en limpform.

1 paket jäst
600 g mjöl (ca 11-12 dl mjöl)
4,5 dl vatten
2 tsk salt
3 msk rapsolja

Blanda allt i en bunke och kör 5-10 minuter, gärna i maskin.

Låt jäsa under bakduk i 30 minuter.
Häll smeten i smorda formar och låt jäsa igen 30 minuter.

Sätt ugnen på 175 grader
Sätt in i nedre delen ugnen i 40 minuter.
Låt svalna på galller.
Går utmärkt att frysa, perfekt att plocka upp när man ska göra en smörgåstårta.

Det går lättare att skiva brödet om det är lite fruset, 3 delar brukar bli perfekt.

Då blir det två lager fyllning.

Gillar