Smörgåstårta med tonfisk :)

Har man köpt för mycket färska räkor kan man alltid göra en smörgåstårta!
Det fick bli en med tonfiskfyllning

Till 8-10 bitar:
3 burkar tonfisk
2 dl crème fraîche
1,5 dl majonnäs
1/2 finhackad rödlök
Salt, peppar
1 Ask färskost tomat och örter
Landgångsbröd eller formfranska

Till garnering:
400 g räkor med skal
1 gurka
1 citron
2 tomater
1 Ask dill

Häll av tonfisken och krama ut ordentligt med vätska.
Finhacka rödlöken och blanda.

Häll i majonnäs och crème fraîche. Blanda och smaka av med salt och peppar.

Lägg ut bröd på en bricka eller skärbräda.
Lägg på hälften av röran och täck med bröd, gör samma sak igen.
Täck översta lagret med färskost med tomat.

Plasta tårtan och låt stå ett dygn så den blir saftig.

Dag 2 gör du garneringen.

Riv en halv gurka och kram ur vattnet.
Blanda med frusen dill.

Detta trycker du dit på sidorna av tårtan.

Skiva upp resterande gurka, citron och tomaterna.
Skala räkorna.

Garnera tårtans ovansida med detta.

Gillar

Kommentarer