Smörgåstårta med tonfisk

Riktigt kul att göra smörgåstårta nu för tiden när man inte jobbar med det dagligen, då gick det bara på rutin.
Det var min födelsedag igår och då bjöd jag på den här tårtan.

Till botten:
1 paket jäst
4 dl mjölk
9 dl vetemjöl
2 tsk salt
2 tsk bakpulver
2 tsk socker
2 msk rapsolja

Värm mjölken till 37 grader. Lös upp jästen i mjölken. Häll i övriga ingredienser och blanda i maskin minst 5 minuter.

Smörj en springform 27 cm och tryck ut degen med mjölad hand. Degen ska vara kladdig.

Jäs 30 minuter och grädda sedan 20 minuter i 225 grader.

Låt kallna helt innan du delar den i tre delar.
Jag skar min på mitten först för att göra det enklare, det döljs under fyllningen ändå.

Gör fyllningen:
3 burkar tonfisk
Ca 10 cm purjolök finhackad
2 dl majonnäs
1 dl gräddfil
2 dl crème fraîche
Salt, peppar

Häng av tonfisken så all vätska försvinner. Blanda sedan med övriga ingredienser och smaka av.

Bred fyllning på två lager och lägg på locket upp och ner så inte garneringen faller av.

Vispa 3 dl grädde och blanda med ca 1/2 dl ketchup och spackla tårtan uppepå och runt om.

Klä med ex skinka eller lax.
Hit kan tårtan förberedas. Garnera den samma dag den ska ätas med ex sallad, gurka, tomater, ägg, citron, dill, ost, kiwi, paprika, vindruvor, Oliver....

Så här blev min

Gillar

Kommentarer

saralinnea
saralinnea,

Vad fin den blev! Jag jobbar bland annat med att göra smörgåstårtor och de som jag tycker är godast är bland andra den med tonfisk, det är supergott! 😊

nouw.com/saralinnea
Jessicasmat
Jessicasmat,
Jag håller med, så gott med tonfiskfyllning. Tack för din fina kommentar 😊
nouw.com/jessicasmat
Hilma
Hilma,

Gud vilken fin! Så fint med så många färger 😊 kram!

nouw.com/hilma
Jessicasmat
Jessicasmat,
Tack snälla, kram 😊
nouw.com/jessicasmat